SR > Nyheter

Thursday, 06 August, 18:53

SR - 13 jul 20 kl. 13:04

Antalet varsel fortsätter att ökaÄven om antalet arbetslösa som skriver in sig på Arbetsförmedlingen minskar något, så fortsätter antal varsel att öka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet varselfortsätter att , öka
Cornucopia - 02 aug 18 kl. 10:52

Färre varsel i juni - ökningar inom estaurang och detaljhandel

Antalet varsel om uppsägning i juni var färre än förra året och minskade med 16% mot samma månad innan. Flest varsel skedde inom tillverkningsindustrin, följt av regeringens storsatsande välfärd och offentlig förvaltning där 460 personer fick sparken, och sedan parti- och detaljhandeln.
Varsel i juni månad.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 08:36

AF: Över 4 000 varsel på en vecka

Ekonomi Coronaviruset slår hårt mot näringslivet och förra veckan ökade antalet varsel kraftigt – fler än under hela mars månad i fjol.
Hårdast drabbade är restauranger och hotell i storstäderna.Det är en väldigt hög nivå, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Cornucopia - 17 dec 19 kl. 13:45

Historiska varsel och kriser i Sverige 1981 - 2019

Nedan följer en graf över varslen i Sverige sedan 1981. Grafen visar rullande tolv månaders varsel.
Tolv månaders rullande varsel 198101 - 201911.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 05:00

Många varsel oroar Hotell- och restaurangfacket

SKÅNE Hotell-och restaurangfacket, HRF, har redan tagit emot varsel motsvarande 700 personer i landet.
Innan veckan är slut beräknas minst 2 000 till ha kommit in.– Läget är oerhört allvarligt, säger förbundsordförande Malin Ackholt.

Cornucopia - 06 apr 20 kl. 14:30

Coronakrisen i en graf: Antalet varsel per månad

Internationella (som IMF) och nationella bedömare menar att coronakrisen är den värsta ekonomiska krisen i modern tid. En graf som kan illustrera detta är grafen över antalet varslade per månad nedan, som sträcker sig tillbaka till januari 1981.
Antal varsel per månad.

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 11 kl. 09:13

Rekordfå varsel mot avtalslösa bolag

Varsel om konflikt mot avtalslösa företag var rekordfå förra året. LO-förbunden lade i fjol 16 varsel för att få företag att teckna avtal, jämfört med 98 fyra år tidigare, skriver LO-tidningen. "Det har varit en markant minskning de senaste tre åren.

VA - 04 mar 11 kl. 10:11

Rekordfå varsel

4 mars Varsel om konflikt mot avtalslösa företag var rekordfå förra året. LO-förbunden lade i fjol 16 varsel för att få företag att teckna avtal, jämfört med 98 fyra år tidigare, skriver LO-tidningen. "Det har varit en markant minskning de senaste tre åren.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 12 kl. 18:09

400 procent fler varsel i år

Under januari och februari ökade antalet varsel i Västra Götaland med nästan 400 procent jämfört med samma period förra året. Totalt handlar det om cirka 4 400 personer som varslats om uppsägning i regionen, enligt P4 Göteborg. Den avgörande orsaken till det stora antalet varsel är nedläggningen av Saab och dess påverkan på företagets underleverantörer.

BT - 21 sep 12 kl. 08:43

Stor ökning av varsel i Mark

Lågkonjunkturen sätter djupa spår i Mark. Varslen har ökat med 500 procent jämfört med 2011. ?

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 10:00

Minskning av antalet varsel i Hässleholm

Antalet varslade om uppsägning i Hässleholm minskade med omkring 100 förra året jämfört med 2011. 2013 började med en konkurs på Roundo, där 56 personer kan mista jobbet.
Vid stora varsel krävs snabba åtgärder från Arbetsförmedlingen.

Cornucopia - 12 nov 13 kl. 10:01

Varsel i småbåtsbranschen - en titt på konjunkturen

Igår varslade segelbåtsvarvet Hallberg-Rassy på Orust. Stampen/GP sätter krigsrubriker med storvarsel, vilket föranleder att det är dags att påminna om konjunkturläget. Sedan konjunkturbarometern bottnade har jag släppt det hela, fullt inställd på att konjunkturen är på väg uppåt.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Macron lovar fortsatt stöd till Libanon

Den franska presidenten Emmanuel Macron gjorde idag ett besök, efter tisdagens explosion. Han lovade fortsatt stöd från Frankrike till Libanon men sa också att det kommer krävas reformer om Libanon inte ska fortsätta att sjunka djupare ner i kris..

SR - 1 timme sedan

Norge ändrar nu reglerna för resor

Norge ändrar nu reglerna för resor till och från Sverige. Flera nya regioner blir godkända, men samtidigt går två regioner, Skåne och Kronoberg, från grönt till rött..

SR - 1 timme sedan

Anklagas för otillåten manifestation i Hong Kong

I Hong Kong har idag ett tjugotal framstående aktivister och pro-demokratiska politiker anklagats för brott, efter att de tidigare i somras uppmärksammade årsdagen av massakern vid Himmelska fridens torg..

SR - 1 timme sedan

Svenskar uppmanas att ta sig hem på egen hand

UD uppmanar svenskar som är i Beirut och vill ta sig hem att göra det på egen hand: "Vår roll är främst att informera.".

SR - 2 timmar sedan

MSB till Beirut med sjukvårdsmaterial

För att bistå efter explosionen i Beirut i tisdags åker Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, dit med sjukvårdsmaterial. Det kan också bli aktuellt att skicka personal..

SR - 4 timmar sedan

75 år sedan Hiroshima bombades

I dag uppmärksammades att det gått 75 år sedan USA fällde världens första atombomb över japanska Hiroshima. Minnesstunden hölls med betydligt färre deltagare än vanligt och inleddes enligt traditionen med ljudet av fredsklockan och en tyst bön..

SR - 4 timmar sedan

Flest nya covid-fall bland unga vuxna

Antalet fall av covid-19 i Sverige ökar nu mest bland unga vuxna. Sedan i onsdags har sex personer med bekräftad covid-19 rapporterats döda i Sverige. Totalt har 5 766 smittade personer avlidit, enligt Folkhälsomyndigheten..

SR - 4 timmar sedan

Treåringens mamma döms till fängelse

Tingsrätten i Norrköping dömde i dag mamman till den treåriga flickan som i januari hittades död i en lägenhet i Norrköping till fängelse i ett år och nio månader för vållande till annans död, grovt brott..

SR - 4 timmar sedan

Smittspridningen ökar i Europa

I Frankrike, Spanien och Tyskland ökar nu smittspridningen av covid-19. Det får en del fransmän att tro att det kommer behövas en ny nedstängning i höst..

SR - 4 timmar sedan

Sex nya dödsfall med bekräftad covid-19

Ytterligare sex personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.