GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 05 August, 04:21

GöteborgsPosten - 12 jul 20 kl. 20:56

Ovanliga synen på Göteborgs natthimmelPeter Hult såg den från Slottsskogen – kan ses i två veckor till..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs, Hult, Slottsskogen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanliga, synen, Göteborgs, natthimmel
Helsingborgs Dagblad - 13 jul 12 kl. 01:33

Ovanliga arter utanför Smögen

412 arter av ryggradslösa djur har hittats i havet utanför Smögen på Svabergsgrunden, skriver Göteborgs-Posten. Rapporten baseras på prover från 2009 och 2010 och visar flera ovanliga arter, som cirkelkrabban och den sjuarmade sprödstjärnan. Marinbiologen Matz Berggren har lett expeditionen på uppdrag av Naturvårdsverket och länsstyrelsen.

GöteborgsPosten - 04 aug 15 kl. 12:37

Göteborgs äckligaste offentliga toalett?

Göteborgs offentliga toaletter städas dagligen. Men det hjälper inte. Det fick ett par uppleva när de besökte en toalett vid Kanaltorget.

DN - 02 mar 18 kl. 10:43

Göteborgs stad ställer in filmvisning och samtal om slöjförbud

Göteborgs stad ställer in visningen av ”Burka songs 2.0”, en dokumentär om synen på användande av heltäckande slöja i offentligheten. Detta då det påföljande samtalet kritiserats för ensidighet, rapporterar SVT Nyheter Väst..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 05:00

Så vill Göteborgs politiker minska skolstressen

Göteborgs politiker är överens om att Elevhälsan är en nyckel för att motverka elevstress. Samtidigt skiljer sig synen på betyg stort mellan partierna. MP är kritiska till sexans betyg medan M vill se betyg från fjärde klass..

SVT - 22 maj 19 kl. 20:27

Så ändrade industrialiseringen synen på kroppen

När Sverige industrialiserades i mitten av 1800-talet, betydde det inte bara ångmaskiner, malmbrytning och befolkningsexplosion, utan också att vi började klä oss på ett nytt sätt. Och det förändrade i sin tur vår syn på kroppen. På Göteborgs stadsmuseum visas just nu en historisk modeutställning, Göteborgs garderob..

SR - 23 apr 17 kl. 14:31

Synen på elever är en skillnad på bra och dålig skola

Frågan vad som skiljer en bra skola från en utreds i en ny studie som kommer ut i dagarna. Tre forskare från Göteborgs universitet undersöker ett antal skolor..

GöteborgsPosten - 06 dec 17 kl. 21:28

Stadsmuseets ovanliga efterlysning på Facebook

Göteborgs stadsmuseum letar just nu efter ägaren till en Panasonic mobiltelefon från 1980-talet..

Expressen - 15 okt 18 kl. 15:08

Marinbiologer nedringda – efter ovanliga upptäckterna

Helgens vackra väder lockade många till Västkustens stränder – och där gjorde flera strandbesökare spännande fynd. Mathilda Castellino, 42, fick syn på en ovanlig lungmanet i Smögen.– Den var helt magisk, säger hon.

Dagens Medicin - 25 nov 19 kl. 08:24

Upphandling riskerar uppdatering av populär databas

Det är oklart vilket lärosäte som ska fylla Socialstyrelsens databas med ny information om ovanliga diagnoser. Göteborgs universitet, som bidragit i snart 25 år, lägger ner sin medverkan..

SmålandsPosten - 01 jul 13 kl. 00:30

Akademisk vänster

Timbrochefen Markus Uvell har av solidaritet mot vänstern valt att ägna gårdagens Aftonbladet Debatt åt råd och tips som Rörelsen, om den vill, kan använda i sin opinionsbildning. Frågan är om vänstern inte redan har en framgångsrik tankesmedja maskerad som Göteborgs universitets statsvetenskapliga institution. Och som Kevin Spacey tillika Kayser Soze i filmen Misstänkta säger: Djävulens bästa trick var att lura alla till att han inte finns.

Barometern - 13 jul 13 kl. 11:18

Kultur på ofri grund

Kultur är bra. Denna måhända triviala men helt riktiga iakttagelse gjorde Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i en debattartikel för en tid sedan.
Mer förvånande var emellertid­Fridolins förklaring till varför kultur är bra: nämligen därför att Sveriges konkurrenskraft hänger på den.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.