Realtid > Ekonomi

Friday, 07 August, 20:00

Realtid - 13 jul 20 kl. 12:15

Arbetslösheten nu uppe i 9,2 procentFörra veckan varslades 1 629 personer om uppsägning. Totalt har nu 91 458 personer varslats sedan början av mars..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslöshetennu , uppei , 9,2procent
SR - 20 apr 20 kl. 12:03

Arbetslösheten uppe i åtta procent

Arbetslösheten ökar snabbt på grund av coronakrisen och är nu uppe i 8 procent, enligt Arbetsförmedlingens statistik. Antalet som varslas om uppsägning minskar jämfört med de senaste veckorna men många blir arbetslösa, och totalt har nästan 100 000 personer skrivit in sig som arbetslösa sedan krisen började.

YLE - 24 mar 15 kl. 09:06

Arbetslösheten uppe i tio procent

Arbetslösheten steg i februari till 10,1 procent. Det innebär en ökning på en procentenhet jämfört med i fjol. Det visar Statistikcentralens senaste siffror.

DI - 31 aug 17 kl. 11:06

Euroområdet: Arbetslösheten uppe i 9,1 procent

Arbetslösheten i euroområdet uppgick till 9,1 procent i juli, jämfört med 9,1 procent i juni. Det visar statistik från Eurostat..

Realtid - 20 apr 20 kl. 13:09

Arbetslösheten uppe i 8 procent

Arbetslösheten ökar i snabb takt och är nu 8,0 procent. Antalet personer som varslas om uppsägning har dämpats under den senaste veckan..

DI - 5 timmar sedan

Arbetslösheten i Kanada sjönk i juli

Arbetslösheten i Kanada sjönk till 10,9 procent i juli, från 12,3 procent månaden före..

SR - 3 timmar sedan

Arbetslösheten i USA sjunker

I USA fortsätter arbetslösheten ner när allt fler amerikaner hittar sysselsättning, visar siffror från amerikanska myndigheter. Dock har den starka återhämtningstakten från juni avstannat..

Alliansfritt Sverige - 23 okt 13 kl. 14:35

KI förutspår att arbetslösheten kommer bita sig fast

Vi hör ofta från regeringen numera att det går bättre för Sverige, att arbetslösheten minskar och att allting löser sig bara vi sänker skatten lite mer. De som har mage att påpeka något annat smustkastar Sverige och är inte glada för vårt land. Till den skaran verkar även Konjukturinstitutet nu tillhöra.

YLE - 13 nov 14 kl. 09:51

Arbetslösheten över tio procent i oktober

Enligt arbetslöshetskassan YTK:s barometer var över tio procent av deras medlemmar arbetslösa i oktober. Också i januari i år var arbetslöshetsprocenten uppe i tio procent. I september var arbetslösheten i Finland 8,7 procent.

Cornucopia - 10 maj 20 kl. 10:47

Coronakrisen i en graf - arbetslösheten i USA högsta någonsin

USA har nu publicerat de officiella arbetslöshetssiffrorna för april och det är de högsta siffrorna så långt bak som US Bureau of Labor Statistics (BLS) har data, dvs tillbaka till 1948. En del bedömare menar att arbetslösheten är ännu högre och att ungefär var fjärde amerikan i arbetskraften nu saknar jobb.
Arbetslöshet USA 1948 - 2020.

Nyan - 17 maj 20 kl. 08:45

Arbetslösheten historiskt hög

Med anledning av coronapandemins verkningar på Åland publicerade Ålands statistik- och utredningsbyrå Åsub en extra rapport om arbetslösheten i fredags. Det är en dyster bild som målas upp i den nya rapporten. ”Situationen på den åländska arbetsmarknaden den 15 maj 2020 kan närmast jämföras med 90-talets recession”, skriver man bland annat.

HBL - 22 okt 14 kl. 03:56

Arbetslösheten fortsätter att stiga

Arbetslösheten förblir hög ett bra tag ännu, säger Aktias chefsekonom Anssi Rantala. Men några risker för en dramatisk ökning som på 1990-talet ser han inte.Statistikcentralen och Arbets- och näringsministeriet presenterade i går arbetslöshetsstatistik för september.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.