DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 19:59

DI - 13 jul 20 kl. 12:24

Norsk skräll ger hopp för svenska bankrapporterRapportskrällen från norska DNB väcker hopp om lägre kreditförluster även i övriga nordiska storbanker..
Läs mer på DI
Läs mer om:
DNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, skrällger , hoppför svenska , bankrapporter
SmålandsPosten - 24 sep 13 kl. 07:24

Än finns det hopp

Karin Wahlberg är uppvuxen i Kalmar och utbildad till både lärare och läkare. Hon debuterade 2001 med kriminalromanen Sista jouren. Sedan dess har hon utkommit­ med titlar som Flickan­ med majblommorna (2004), Tröstaren (2007) och Matthandlare Olssons död (2009), för att nämna några.

YLE - 02 mar 17 kl. 11:35

På tv i dag: Skräller Antti Aalto i den stora backen?

Backhopparen Antti Aalto skrällde med sin kvaltävlingsseger på onsdagen. Fortsätter det osannolika flytet i tävlingen på torsdag? Vad och när Herrarnas andra individuella tävling i VM avgörs i den stora HS130-backen i Lahtis.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 06:00

Sorg, humor och hopp i Tornet

I åtta år har den norska regissören Mats Grorud arbetat med sin film Tornet. I en blandning av dockanimation, tecknat och dokumentära foton skildrar filmen vardagslivet för en palestinsk familj i flyktinglägret Bourj el Barajneh i Libanon.
– Tornet är både sorglig och rolig och handlar om hur man behåller hoppet, sammanfattar Abu Hassan från Helsingborg vars familjehistoria är filmens grund.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 01:00

Stoppa ned­skräp­ningen

I lör­dags upp­märk­sammades för första gången Håll Sverige Rent-dagen. Och det be­hövs.
Plasten i haven är en av vår tids största mil­jö­ka­ta­strofer.

YLE - 23 aug 17 kl. 12:30

”Viktigt att anmäla rasistiska påhopp”

Anmäl alla fall av rasism till polisen. Även om det inte leder till åtal så är det viktigt för statistiken. Nina Stubb, mångkulturutvecklare vid Röda korset vill kasta ljus på mörkertalet som omger vardagsrasismen i Finland.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Hur kan SKR skymma Jesus Kristus?

Mats Olofsson tycker i en insändare i Dagen den 20 april att Sveriges Kristna Råd, SKR, skymmer eller undantränger Jesus och uppträder som fariséer. Det är svåra beskyllningar, när det är det motsatta vi vill. Nämligen uppträda som Jesu Kristi tjänare och i all ödmjukhet hävda, att vi inte kan ha någon annan grund för vårt engagemang än den kallelse vi fått att följa Jesus Kristus.

Alingsås tidning - 23 apr 16 kl. 05:30

Rekordmånga skräpplockare

Bli inte förvånad om du ser barn som plockar skräp de närmaste dagarna. Nationella skräpplockarkampanjen ”Vi håller rent” har lockat rekordmånga deltagare i Herrljunga och Vårgårda; 1 525 barn och pedagoger. Stiftelsen Håll Sverige Rent arrangerar varje år skräpplockardagar för att lyfta frågor kring avfall och återvinning i våra skolor och förskolor.

BT - 21 jul 14 kl. 08:46

Ökat hopp efter brutet gubbvälde

Äntligen har det ständiga gubbväldet på ärkebiskopens ämbete brutits och ersatts av en kvinna. Många hade väl hoppats att den manliga hegemonin därmed också ersatts av en kvinnlig prägel och inte fortsätta detta eviga tackande och knäböjande. Jag tror att ett mera aktivt arbete med en strävan om fred mellan stridande kontrahenter skulle vara mera betydelsefullt och gagna vår illa behandlade planet på ett betydligt effektivare sätt.

Skånskan - 17 aug 16 kl. 01:00

Ge oss hopp för fram­tiden

Hur vi upp­fattar och be­skriver verk­lig­heten, el­ler väljer att upp­fatta och be­skriva verk­lig­heten, på­verkar verk­lig­heten. Det brukar kallas för själv­upp­fyl­lan­de pro­fe­tior.
Ef­fekten är väl känd.

Expressen - 03 okt 16 kl. 12:20

Ingelas nya hopp i skräckfängelset

Timglaset höll på att rinna ut för storbedragerskan Ingela Jansson, 35, i etiopiska skräckfängelset Kality. Möjligheten att få henne utlämnad till Sverige skulle försvinna när brottsmisstankarna preskriberades. Men i sista stund kommer nu ett beslut som tänder nytt hopp för svenskan.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Kanadas motdrag – inför tullar mot USA

Kanada inför tullar om 2,7 miljarder dollar för amerikanska varor. Detta efter att USA återinfört tullavgifter på aluminium från Kanada….

DI - 30 minuter sedan

Spansk återhämtning börjar med reformer

Svenskarnas mest populära resmål, Spanien, genomgår en svår kris. Landet är ett av Europas svårast drabbade av coronapandemin..

DI - 45 minuter sedan

Transportjätte planerar chockhöja fraktavgifterna – aktien rusar

Den amerikanska transportjätten UPS lägger till en extra fraktavgift för storkunder under hösten – bolaget spår en explosionsartad e-handel….

DI - 1 timme sedan

Handelskrigets nya bricka: ”Trump har steppat upp i konflikten”

Amerikanskt intresse för appen Tiktok är ytterligare ett steg i upptrappningen av konflikten mellan kina och USA..

DI - 2 timmar sedan

Europabörserna stängde svagt upp – läkemedelsbolag rusade

Europabörserna var överlag upp på fredagen när en överlag positiv rapportperiod och hopp om stimulanser tog uppmärksamheten från ökade….

DI - 1 timme sedan

Libanons president: Bomb kan ligga bakom

Libanons president utesluter inte att explosionen i hamnen kan ha orsakats av en bomb. ”Orsaken har inte fastställts än”, säger president….

DI - 1 timme sedan

Nordenbörserna stängde grönt – Outokumpu rasade på rapport

De defensiva aktierna tog täten på en stark Köpenhamnsbörs medan Outokumpu gick mot strömmen i Helsingfors efter kvartalsrapport. .

DI - 3 timmar sedan

USA inför sanktioner mot Hongkongs chefsminister

Trump-administrationen inför sanktioner mot elva personer, däribland Hongkongs chefsminister Carrie Lam. .

DI - 3 timmar sedan

USA: Grossistlager sjönk 1,4 procent i juni

USA:s grossistlager sjönk 1,4 procent i juni jämfört med månaden före, enligt definitiv statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 3 timmar sedan

”Jag tycker inte det” – strategen viftar bort domedagsprofetian

Rädslan för ett förestående ras i Nasdaq-börsen är obefogad. Nya rekord brukar i stället följas av fler nya toppnoteringar, och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.