DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 19:40

DI - 13 jul 20 kl. 12:06

Lån till företagen via preferensaktie räddar småföretag, och löser Sveriges konflikt med EUEfter att regeringens så kallade omsättningsstöd nu varit aktivt i en dryg vecka, kan vi konstatera att även detta stöd fungerar dåligt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låntill , företagen, via, preferensaktie, räddar, småföretagoch , löser, Sveriges konflikt med EU
DI - 8 timmar sedan

Sveriges jobbskapare finns ej längre enbart i industriföretagen Stefan!

Regeringens omsättningsstöd det så kallade omställningsstödet visar sig inte träffa företagen där behoven är som störst..

YLE - 31 maj 17 kl. 05:48

Finlandssvenska stiftelselägenheter hyrs olovligen ut via Airbnb

Splitternya lägenheter i kvarteret Victoria på Busholmen i Helsingfors hyrs olovligen ut via uthyrningstjänsten Airbnb. Stiftelsen Tre Smeder som äger lägenheterna har nu fört ärendet till tingsrätten. Stiftelsen trodde att man hyrde ut lägenheterna till företag som skulle använda dem för sina behov.

PrivataAffärer - 04 dec 19 kl. 06:32

Bara hälften av preferensaktieägarna sa ja till utbyte

Utbyteserbjudandet innebär att bolaget erbjuder 25 nya stamaktier för varje preferensaktie som återköps respektive 50 nya stamaktier för varje preferensaktie av serie B som återköps. Utfallet har inte någon påverkan på genomförandet av den tidigare kommunicerade företrädesemissionen, konstaterar bolaget. Det var i förra veckan som Oscar Properties meddelade att bolaget frångått det tidigare villkoret om minst 70 procents acceptansgrad för utbyteserbjudandet baserat på en preliminär sammanräkning.

Alingsås tidning - 12 okt 17 kl. 06:00

Rekordbra för småföretagen

Det går rekordbra för landets småföretag.
– Lönsamheten hos småföretagen i Västra Götaland har ökat med 2,6 procent från föregående år, säger Joakim Andersson, auktoriserad redovisningskonsult på LRF Konsult i Vårgårda.
LRF Konsults lönsamhetsrapport presenteras för elfte gången.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 14:15

Rekryteringsföretagen missar kompetens

Jag är 52 år gammal och känner igen mig till hundra procent i Mihaela Rantas historia om att söka jobb via rekryteringsföretag (7/6). Jag har samma erfarenhet. Jag har sökt hundratals jobb via rekryteringsbolag och det enda svar jag någonsin fått (om jag fått något svar alls) är det vanliga: ”Tack för visat intresse, men vi har valt att gå vidare med andra sökanden”.

Sydsvenskan - 07 jun 15 kl. 04:00

Bemanningsföretagen levererar inte alltid rätt person till rätt plats

Jag är 47 år, kvinna, student och arbetslös. Jag har bra utbildningar, både arbetslivserfarenhet och livserfarenhet, jag har kunskap och kompetens för alla jobb jag söker. Jag har varit aktiv arbetssökande i mer än två år.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 09:28

Bemanningsföretagen levererar inte alltid rätt person till rätt plats

Jag är 47 år, kvinna, student och arbetslös. Jag har bra utbildningar, både arbetslivserfarenhet och livserfarenhet, jag har kunskap och kompetens för alla jobb jag söker. Jag har varit aktiv arbetssökande i mer än två år.

Cornucopia - 08 maj 20 kl. 09:35

Regeringen ger en halv miljard till mediaföretagen - varför får inte andra branscher riktade stöd?

Regeringen proklamerade under förmiddagen att man ger en halv miljard i riktat stöd till mediaföretagen. Detta trots att man redan garantifinansierar medierna som kallas Public Service. Varför riktas inte miljardstöd till andra krisbranscher än mediaföretagen?

SmålandsPosten - 24 jul 14 kl. 06:05

Förvåning hos företagen:Gavs inte chansen att få etablera sig

En trist känsla, men än mer förvåning över att linjen inte gavs chansen att få etablera sig.
Det kännetecknar reaktionerna från närings­livet som var med och drev på för möjligheten att enkelt nå ut i världen via en storflygplats. – Det är tragiskt att linjen försvinner, detta är viktigt för företagen i regionen.

SmålandsPosten - 24 jul 14 kl. 06:05

Förvåning hos företagen:- Gavs inte chansen att få etablera sig

En trist känsla, men än mer förvåning över att linjen inte gavs chansen att få etablera sig.
Det kännetecknar reaktionerna från närings­livet som var med och drev på för möjligheten att enkelt nå ut i världen via en storflygplats. – Det är tragiskt att linjen försvinner, detta är viktigt för företagen i regionen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kanadas motdrag – inför tullar mot USA

Kanada inför tullar om 2,7 miljarder dollar för amerikanska varor. Detta efter att USA återinfört tullavgifter på aluminium från Kanada….

DI - 10 minuter sedan

Spansk återhämtning börjar med reformer

Svenskarnas mest populära resmål, Spanien, genomgår en svår kris. Landet är ett av Europas svårast drabbade av coronapandemin..

DI - 15 minuter sedan

Transportjätte planerar chockhöja fraktavgifterna – aktien rusar

Den amerikanska transportjätten UPS lägger till en extra fraktavgift för storkunder under hösten – bolaget spår en explosionsartad e-handel….

DI - 1 timme sedan

Handelskrigets nya bricka: ”Trump har steppat upp i konflikten”

Amerikanskt intresse för appen Tiktok är ytterligare ett steg i upptrappningen av konflikten mellan kina och USA..

DI - 1 timme sedan

Europabörserna stängde svagt upp – läkemedelsbolag rusade

Europabörserna var överlag upp på fredagen när en överlag positiv rapportperiod och hopp om stimulanser tog uppmärksamheten från ökade….

DI - 1 timme sedan

Libanons president: Bomb kan ligga bakom

Libanons president utesluter inte att explosionen i hamnen kan ha orsakats av en bomb. ”Orsaken har inte fastställts än”, säger president….

DI - 1 timme sedan

Nordenbörserna stängde grönt – Outokumpu rasade på rapport

De defensiva aktierna tog täten på en stark Köpenhamnsbörs medan Outokumpu gick mot strömmen i Helsingfors efter kvartalsrapport. .

DI - 3 timmar sedan

USA inför sanktioner mot Hongkongs chefsminister

Trump-administrationen inför sanktioner mot elva personer, däribland Hongkongs chefsminister Carrie Lam. .

DI - 3 timmar sedan

USA: Grossistlager sjönk 1,4 procent i juni

USA:s grossistlager sjönk 1,4 procent i juni jämfört med månaden före, enligt definitiv statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 3 timmar sedan

”Jag tycker inte det” – strategen viftar bort domedagsprofetian

Rädslan för ett förestående ras i Nasdaq-börsen är obefogad. Nya rekord brukar i stället följas av fler nya toppnoteringar, och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.