DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 19:39

DI - 13 jul 20 kl. 12:13

Arbetslösheten fortsätter att stiga veckovisArbetslösheten fortsätter att stiga och ökade till 9,2 procent förra veckan från 9,1 procent veckan före. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslöshetenfortsätter att , stiga, veckovis
Affärsvärlden - 10 dec 19 kl. 14:26

Så mycket väntas arbetslösheten stiga

Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 45.000 personer under 2020-2021. Samtidigt väntas arbetslösheten stiga till 7,2 procent 2020 och 7,4 procent 2021..

YLE - 13 nov 14 kl. 09:51

Arbetslösheten över tio procent i oktober

Enligt arbetslöshetskassan YTK:s barometer var över tio procent av deras medlemmar arbetslösa i oktober. Också i januari i år var arbetslöshetsprocenten uppe i tio procent. I september var arbetslösheten i Finland 8,7 procent.

BT - 15 apr 13 kl. 10:08

Regeringens vårproposition: arbetslösheten stiger 2014

Den ekonomiska utvecklingen och en expansiv politik orsakar ett "begränsat underskott" i statsbudgeten under några år, skriver finansminister Anders Borg på debattplats i DN. Men "det är förenligt med överskottsmålet" på en procent av BNP under en konjunkturcykel, anser han. Borg skriver att en minst nio år lång konjunktursvacka började 2008 och han utlovar tre miljarder i vårbudgeten, och mer i höst, för att motverka den höga arbetslösheten.

YLE - 26 okt 15 kl. 09:51

Arbetslösheten fortsätter att stiga

Det dystra sysselsättningsläget väntas förvärras ytterligare i år och nästa år, bedömer Arbets- och näringsministeriet. I år väntas arbetslösheten stiga till 9,5 procent medan sysselsättningsgraden sjunker till drygt 68 procent. Allt fler av dem utan jobb är långtidsarbetslösa.

Expressen - 10 dec 19 kl. 10:15

AF: Arbetslösheten stiger till 7,2 procent under 2020

Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 45 000 personer under 2020–2021.Samtidigt väntas arbetslösheten stiga till 7,2 procent 2020 och 7,4 procent 2021.Det skriver Arbetsförmedlingen, AF, i sin arbetsmarknadsprognos som presenterades på tisdagen..

DI - 4 timmar sedan

Arbetslösheten i Kanada sjönk i juli

Arbetslösheten i Kanada sjönk till 10,9 procent i juli, från 12,3 procent månaden före..

SR - 3 timmar sedan

Arbetslösheten i USA sjunker

I USA fortsätter arbetslösheten ner när allt fler amerikaner hittar sysselsättning, visar siffror från amerikanska myndigheter. Dock har den starka återhämtningstakten från juni avstannat..

BT - 14 jun 13 kl. 16:04

Arbetslösheten toppar till nyår

Det är många nya på arbetsmarknaden som trängs för att få jobb. Det är ett skäl till att arbetslösheten fortsätter att stiga. Framåt vintern kommer arbetslösheten att toppa på nästan 9 procent, spår Arbetsförmedlingen.

Skånskan - 10 maj 17 kl. 11:40

Arbetslösheten fortsätter stiga i Skåne

Skåne Arbetslösheten fortsätter att stiga i Skåne för andra månaden i rad. 9,8 procent av den skånska arbetskraften var utan jobb i april. Ökningen beror på att fler får uppehållstillstånd och söker jobb, visar statsitik från Arbetsförmedlingen.

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kanadas motdrag – inför tullar mot USA

Kanada inför tullar om 2,7 miljarder dollar för amerikanska varor. Detta efter att USA återinfört tullavgifter på aluminium från Kanada….

DI - 10 minuter sedan

Spansk återhämtning börjar med reformer

Svenskarnas mest populära resmål, Spanien, genomgår en svår kris. Landet är ett av Europas svårast drabbade av coronapandemin..

DI - 15 minuter sedan

Transportjätte planerar chockhöja fraktavgifterna – aktien rusar

Den amerikanska transportjätten UPS lägger till en extra fraktavgift för storkunder under hösten – bolaget spår en explosionsartad e-handel….

DI - 1 timme sedan

Handelskrigets nya bricka: ”Trump har steppat upp i konflikten”

Amerikanskt intresse för appen Tiktok är ytterligare ett steg i upptrappningen av konflikten mellan kina och USA..

DI - 1 timme sedan

Europabörserna stängde svagt upp – läkemedelsbolag rusade

Europabörserna var överlag upp på fredagen när en överlag positiv rapportperiod och hopp om stimulanser tog uppmärksamheten från ökade….

DI - 1 timme sedan

Libanons president: Bomb kan ligga bakom

Libanons president utesluter inte att explosionen i hamnen kan ha orsakats av en bomb. ”Orsaken har inte fastställts än”, säger president….

DI - 1 timme sedan

Nordenbörserna stängde grönt – Outokumpu rasade på rapport

De defensiva aktierna tog täten på en stark Köpenhamnsbörs medan Outokumpu gick mot strömmen i Helsingfors efter kvartalsrapport. .

DI - 3 timmar sedan

USA inför sanktioner mot Hongkongs chefsminister

Trump-administrationen inför sanktioner mot elva personer, däribland Hongkongs chefsminister Carrie Lam. .

DI - 3 timmar sedan

USA: Grossistlager sjönk 1,4 procent i juni

USA:s grossistlager sjönk 1,4 procent i juni jämfört med månaden före, enligt definitiv statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 3 timmar sedan

”Jag tycker inte det” – strategen viftar bort domedagsprofetian

Rädslan för ett förestående ras i Nasdaq-börsen är obefogad. Nya rekord brukar i stället följas av fler nya toppnoteringar, och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.