IDG > IT

Saturday, 15 August, 22:15

IDG - 13 jul 20 kl. 12:03

Ökat antal id-bedrägerier under den pågående pandemin
Bedragare utnyttjar rädslan för coronaviruset för att lura till sig personnummer och andra känsliga uppgifter från äldre personer..
Läs mer på IDG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökatantal , id-bedrägerierunder den , pågående, pandemin
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bedrägerier ökar drastiskt

Under de senaste tio åren har antalet polisanmälda bedrägerier i landet ökat lavinartat, uppger SvD. I fjol anmäldes 115.000 fall av bedrägeri.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 15 kl. 06:00

Antalet villainbrott och bedrägerier ökade förra året

Det totala antalet anmälda brott under 2014 ligger i samma nivå som föregående år. Antalet villainbrott har dock ökat markant..

Computer Sweden - 13 jul 20 kl. 12:03

Ökat antal id-bedrägerier under den pågående pandemin


Bedragare utnyttjar rädslan för coronaviruset för att lura till sig personnummer och andra känsliga uppgifter från äldre personer..

YLE - 12 jan 17 kl. 06:40

Vandapolisen löste 10 000 färre brott i fjol än några år tidigare – nio av tio stölder olösta

Polisen i Vanda löser allt färre brott och andelen är mindre än i Esbo och Helsingfors. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan som Yle Huvudstadsregionen har tagit del av. Stölder och skadegörelse har polisen i huvudstadsregionen svårast att lösa, vilket posten nu har fått erfara.

Skånskan - 04 dec 19 kl. 05:00

Kriminella lever lyxliv för pengar man lurat av äldre

Mellanskåne Bakom telefonbedrägerierna mot äldre finns många gånger gängkriminella med kopplingar till det dödliga våldet i Malmö.
En mellanskånsk kvinna blev avlurad en miljon kronor. De sammanlagda brottsvinsterna ligger på miljontals kronor – pengar som de kriminella spenderar på lyxprylar, bostäder, vapen och knark.

News55 - 10 feb 16 kl. 10:56

Här besöker kungen polismyndigheten

// Posted by Kungahuset on Tuesday, February 9, 2016 Under besöket fick kungen bland annat lyssna på rikspolischefen Dan Eliasson som berättade om omorganisationen av polisen som startade i januari 2015 och som fortfarande pågår. Kungen fick också höra om de utmaningar svensk polis står för, bland annat organiserad brottslighet och migrationsströmmar, det skriver Kungahuset på sin sajt. Polismyndigheten har blivit en sammanhållen myndighet med en gemensam ledning under rikspolischefen och säkerhetspolisen har blivit en fristående myndighet.

Skånskan - 20 aug 18 kl. 13:48

Kraftig ökning av bluff kring bank-id

MALMÖ En våg av bedrägerier kring bank-id har inträffat i hela landet de senaste veckorna.
Enligt polisen har förövarna genom nya metoder lyckats att lura många.
Och en äldre dam som blev uppringd höll på att bli av med 800 000 kronor.

Dagensanalys.se - 27 aug 18 kl. 11:36

5 skäl till varför det är viktigt med en Whistleblower-service på ditt företag

En Whistleblower-service innebär att anställda och intressenter till ett företag, en organisation eller myndighet informerar ledningen om att något oegentligt sker i verksamheten. Att vara steget före hindrar att situationen eskalerar utanför organisationens kontroll och ger utomstående intressenter trygghet i att ledningen agerar effektivt. En Whistleblower-service kan tidigt uppmärksamma risker som:

•  Bedrägerier eller ekonomisk brottslighet
•  Mutor eller korruption
•  Allvarliga säkerhetsbrister
•  Miljöbrott
•  Läckande av känslig information
•  Allvarliga tjänstefel 1.

Dagensanalys.se - 07 sep 18 kl. 10:28

5 skäl till varför det är viktigt med en Whistleblower-service på ditt företag

En Whistleblower-service innebär att anställda och intressenter till ett företag, en organisation eller myndighet informerar ledningen om att något oegentligt sker i verksamheten. Att vara steget före hindrar att situationen eskalerar utanför organisationens kontroll och ger utomstående intressenter trygghet i att ledningen agerar effektivt. En Whistleblower-service kan tidigt uppmärksamma risker som: •  Bedrägerier eller ekonomisk brottslighet
•  Mutor eller korruption
•  Allvarliga säkerhetsbrister
•  Miljöbrott
•  Läckande av känslig information
•  Allvarliga tjänstefel 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.