DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 20:17

DI - 13 jul 20 kl. 11:36

Nordea: Här finns framtidens investeringarFör den på jakt efter avkastning är positiv selektering där ESG-information integrerats att föredra framför en exkluderande strategi,.
Läs mer på DI
Läs mer om:
ESG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NordeaHär finns , framtidens, investeringar
SvD - 07 dec 16 kl. 16:02

”Nordea bör lämna bolag som bygger pipeline”

Den omtvistade oljeledningen i North Dakota i USA är ett tydligt övertramp med stora miljörisker. Nordea har investeringar i företagen, men bör sälja ut dessa så snart som möjligt, skriver Rolf Lindahl, Greenpeace. .

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 06:17

Nordea ser över Israel-innehav

Flera europeiska pensionsfonder har dragit sig ur och svartlistat bolag som bidrar till illegala bosättningar i Israel.Men Nordea, som investerat i två israeliska banker, vill träffa bankerna innan något beslut fattas.
Israels bosättningar på ockuperad mark är en av stötestenarna i fredssamtalen med palestinierna, och illegala enligt internationell rätt.

Trelleborgs Allehanda - 04 feb 14 kl. 06:17

Nordea ser över Israel-innehav

Flera europeiska pensionsfonder har dragit sig ur och svartlistat bolag som bidrar till illegala bosättningar i Israel.Men Nordea, som investerat i två israeliska banker, vill träffa bankerna innan något beslut fattas.
Israels bosättningar på ockuperad mark är en av stötestenarna i fredssamtalen med palestinierna, och illegala enligt internationell rätt.

Opinionen.se - 04 feb 14 kl. 06:24

Nordea ser över Israel-innehav


Flera europeiska pensionsfonder har dragit sig ur och svartlistat bolag som bidrar till illegala bosättningar i Israel. Men Nordea, som investerat i två israeliska banker, vill träffa bankerna innan något beslut fattas. Israels bosättningar på ockuperad mark är en av stötestenarna i fredssamtalen med palestinierna, och illegala enligt internationell rätt.

BT - 04 feb 14 kl. 06:19

Nordea ser över Israel-innehav

Flera europeiska pensionsfonder har dragit sig ur och svartlistat bolag som bidrar till illegala bosättningar i Israel. Men Nordea, som investerat i två israeliska banker, vill träffa bankerna innan något beslut fattas.Israels bosättningar på ockuperad mark är en av stötestenarna i fredssamtalen med palestinierna, och illegala enligt internationell rätt.

Supermiljöbloggen - 07 nov 16 kl. 21:37

Nordea investerar miljoner i Dakota Access Pipeline

Svenska storbanker har hundratals miljoner kronor investerade i företagen som står bakom den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline. Värst är Nordea med 359 miljoner kronor. Den norska banken DNB, som också har stora investeringar i projektet, funderar nu på att dra sig ur eftersom ursprungsfolks rättigheter kränks.

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 22:12

Nordea: Inget nytt i måndagens publiceringar

”Dagens publicerade uppgifter handlar om en rad anklagelser som media har rapporterat om tidigare och som Nordea redan har kommenterat. Vi har granskat ett stort antal kundrelationer och transaktioner, och vi har rapporterat till relevanta myndigheter när vi har upptäckt misstänkta transaktioner. Vi är fast beslutna att fortsätta med detta som en del av vårt fortlöpande arbete för att motverka ekonomisk brottslighet”, påpekar banken.

Nyan - 29 jan 16 kl. 12:58

Bra år för Nordea Åland

Ökade intäkter, mindre räntenetto, större provisionsintäkter.

Så ser fjolåret ut för Nordea Åland som i år gör stora investeringar i digitala banktjänster.
Bokslutet för 2015 visar att Nordea Åland haft en fortsatt god lönsamhets- och volymutveckling trots att fjolåret betecknas som utmanande.

YLE - 03 apr 16 kl. 20:00

Nordea grundade hundratals skatteparadisbolag åt kunder

Nordens största finanskoncern Nordea har trots varningar från svenska Finansinspektionen varit aktiv i ökända skatteparadis som Panama och Brittiska Jungfruöarna. Nordeas verksamhet i skatteparadisen framgår ur hemliga dokument som Yles Spotlight och MOT fått tillgång till. Dokumenten läcktes ursprungligen till den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung.

BT - 01 mar 12 kl. 09:35

Nytt och modernt hos Nordea

Framtidens bankkontor finns, som Nordea ser det, på Allégatan i Borås. Tio kundmötesrum med modernaste teknik och öppna landskap för mer teamarbete hör till det nya. Och inga kontanter att hämta.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Kanadas motdrag – inför tullar mot USA

Kanada inför tullar om 2,7 miljarder dollar för amerikanska varor. Detta efter att USA återinfört tullavgifter på aluminium från Kanada….

DI - 45 minuter sedan

Spansk återhämtning börjar med reformer

Svenskarnas mest populära resmål, Spanien, genomgår en svår kris. Landet är ett av Europas svårast drabbade av coronapandemin..

DI - 1 timme sedan

Transportjätte planerar chockhöja fraktavgifterna – aktien rusar

Den amerikanska transportjätten UPS lägger till en extra fraktavgift för storkunder under hösten – bolaget spår en explosionsartad e-handel….

DI - 1 timme sedan

Handelskrigets nya bricka: ”Trump har steppat upp i konflikten”

Amerikanskt intresse för appen Tiktok är ytterligare ett steg i upptrappningen av konflikten mellan kina och USA..

DI - 2 timmar sedan

Europabörserna stängde svagt upp – läkemedelsbolag rusade

Europabörserna var överlag upp på fredagen när en överlag positiv rapportperiod och hopp om stimulanser tog uppmärksamheten från ökade….

DI - 1 timme sedan

Libanons president: Bomb kan ligga bakom

Libanons president utesluter inte att explosionen i hamnen kan ha orsakats av en bomb. ”Orsaken har inte fastställts än”, säger president….

DI - 2 timmar sedan

Nordenbörserna stängde grönt – Outokumpu rasade på rapport

De defensiva aktierna tog täten på en stark Köpenhamnsbörs medan Outokumpu gick mot strömmen i Helsingfors efter kvartalsrapport. .

DI - 4 timmar sedan

USA inför sanktioner mot Hongkongs chefsminister

Trump-administrationen inför sanktioner mot elva personer, däribland Hongkongs chefsminister Carrie Lam. .

DI - 4 timmar sedan

USA: Grossistlager sjönk 1,4 procent i juni

USA:s grossistlager sjönk 1,4 procent i juni jämfört med månaden före, enligt definitiv statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 3 timmar sedan

”Jag tycker inte det” – strategen viftar bort domedagsprofetian

Rädslan för ett förestående ras i Nasdaq-börsen är obefogad. Nya rekord brukar i stället följas av fler nya toppnoteringar, och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.