Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 15 August, 21:15

Aftonbladet - 11 jul 20 kl. 15:42

Krav på teologi kan slopas för danska präster▸ Den som vill jobba som präst i den danska folkkyrkan ska inte längre behöva ha läst teologi på universitetet för att. .
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, teologikan , slopasför , danska, präster
GöteborgsPosten - 23 jun 15 kl. 08:29

Gert Gelotte: Myten om den danska kulturen

Drar man i tråden från krigen om Schleswig vid mitten av 1800-talet och Nationalliberalernas kamp för ett danskt Danmark, där alla är danska och talar danska, når man till sist Dansk Folkeparti och dess krav på enbart danska i Danmark, skriver Gert Gelotte apropå det nyss avslutade valet i landet..

SR - 02 nov 18 kl. 13:28

Ingen flytt för danska filmskolan

Dansk Folkeparti får inte igenom sina krav på att Danska filminstitutet och den prestigefyllda filmskolan ska flytta från Köpenhamn..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 20 kl. 15:42

Krav på teologi kan slopas för danska präster

Den som vill jobba som präst i den danska folkkyrkan ska inte längre behöva ha läst teologi på universitetet för att vara behörig att söka tjänsterna, enligt ett lagförslag från kyrkominister Joy Mogensen (S). Bakgrunden till förslaget är svårigheter at.

GöteborgsPosten - 11 jul 20 kl. 15:43

Krav på teologi kan slopas för danska präster

Den som vill jobba som präst i den danska folkkyrkan ska inte längre behöva ha läst teologi på universitetet för att vara behörig att söka tjänsterna, enligt ett lagförslag från kyrkominister Joy Mogensen (S)..

Dagen - 11 jul 20 kl. 15:54

Krav på teologi kan slopas för danska präster

Prästbrist orsaken till att kraven på teologistudier sänks för den som vill bli präst i den danska statskyrkan..

Dagen - 11 jul 20 kl. 15:54

Krav på teologi kan slopas för danska präster

Prästbrist orsaken till att kraven på teologistudier sänks för den som vill bli präst i den danska statskyrkan..

SR - 08 apr 16 kl. 09:10

Krav på brevutdelning dagen efter kan slopas

Dagens krav på att 85 procent av de postade breven ska komma fram till nästa dag bör slopas, det skriver regeringens särskilda utredare på Dagens Nyheters debattsida. Istället föreslår hon att man inför ett krav på att 95 procent av breven ska delas ut inom två arbetsdagar..

Sydsvenskan - 22 feb 12 kl. 06:30

Omstridda vägtullar runt Köpenhamn slopas

Enligt uppgifter till den danska tidningen Politiken slopar statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)?
Enligt uppgifter till den danska tidningen Politiken slopar statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) planerna på vägtullar runt omkring Köpenhamn,Planerna på vägtullar lanserades för första gången 2009 av Socialdemokraterna (S) och Socialistiskt Folkeparti (SF). Ambitionen var att minska biltrafiken och att genom intäkterna gynna kollektivtrafiken.

Barometern - 02 jul 13 kl. 07:31

Orimligt krav

I går ändrades lagen om fastställande av könstillhörighet så att personer med transsexuell diagnos framgent inte avkrävs sterilisering vid könsbyte. Förslaget härrör från en av Vänsterpartiet och Social­demokraterna beställd utredning som 2007 föreslog att steriliseringskravet skulle slopas, tillsammans med en rad andra förändringar av lagen.
Eftersom regeringen har valt att vänta med genomförandet av lagförslaget har ansvarigt statsråd, socialminister Göran Hägglund, utsatts för en massiv press av lobbyorganisationer och intressegrupper.

Dagen - 18 jan 12 kl. 03:00

Akademisk teologi får för stort inflytande

Det är ett allvarligt trendbrott när arvtagarna till väckelserörelserna väljer att kritisera Bibeln i stället för att predika utifrån Bibeln. Därmed överges det som varit det grundläggande för kristendomens bevarande genom de reformrörelser som genom historien räddat församlingen från vilsenhet och ytlighet.Nyligen beskrev teologerna vid Örebro Teologiska Högskola innebörden av en evangelikal bibelsyn (Dagen den 29 dec 2011).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.