Dalarnas tidningar > Nyheter

Saturday, 15 August, 22:18

Dalarnas tidningar - 11 jul 20 kl. 14:00

Återvinning för kråkor – sopor som skräpar ner när kärl inte tömsFörpacknings- och tidningsinsamlingen, FTIs återvinningskärl är rena smörgåsbordet för många....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
FTIs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återvinningför , kråkor, soporsom , skräpar, nernär , kärl, inte töms
YLE - 07 maj 17 kl. 20:00

Ska återvinning fungera måste vi sortera - Sabina kan allt om avfall

Sabina Lindström är miljöutbildare på Rosk’n Rolls avfallstjänster i Nyland. Hon är expert på att sortera avfall och lära ut sortering till andra. Lindström är noga med att leva som hon lär.

DalaDemokraten - 11 jul 20 kl. 14:00

Återvinning för kråkor – sopor som skräpar ner när kärl inte töms

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTIs återvinningskärl är rena smörgåsbordet för många....

Skånskan - 07 jun 19 kl. 09:16

Rädda haven från skräpet

När en död val i våras spolades i land i Filippinerna hittades 40 kilo plast i djurets mage – bland annat plastpåsar och plastsäckar. Plasten gjorde att valen svalt ihjäl, eftersom den inte kunde äta på grund av allt skräp i magen.
Men nedskräpningen av haven orsakar inte bara problem på andra sidan jordklotet.

Kristianstadsbladet - 06 jul 13 kl. 08:00

Nu kan du sortera dina sopor på stan

Foto: Tom Wall
Kan man sopsortera hemma kan man lika väl göra det på stan. Så resonerar Hässleholm Miljö och sätter därför upp kärl för återvinning runt om i centrum.
Projektet med källsortering i offentliga miljöer startade i höstas med målet att öka återvinningen i kommun­en, men också informationen kring hur det fungerar.

Kristianstadsbladet - 19 jan 14 kl. 20:30

Kvinna fann älghuvud i återvinning


En kvinna i Tidaholm gjorde på söndagen en makaber upptäckt på återvinningsstationen. Blodspår i snön ledde henne till containern för pappersåtervinning. Där, ur en svart sopsäck, stack ett älghuvud upp, skriver Västgöta-Bladet på nätet.

BT - 19 jan 14 kl. 20:32

Kvinna fann älghuvud i återvinning

En kvinna i Tidaholm gjorde på söndagen en makaber upptäckt på återvinningsstationen. Blodspår i snön ledde henne till containern för pappersåtervinning. Där, ur en svart sopsäck, stack ett älghuvud upp, skriver Västgöta-Bladet på nätet.

Barometern - 03 jun 20 kl. 14:00

”Återvinning borde inte vara en skitsak”

För ett par månader sidan skrev Barometern om hur mängder med skräp lagts vid sidan om återvinningscontainrarna. Fel skräp på fel ställe upprör Ann-Mari Olsson..

YLE - 15 apr 14 kl. 21:01

Skräpbilarna samlar in mindre än förr

Roskinsamlingsbilarna Jonas och Romulus samlar igen in farligt avfall och metallskrot, men inte lika mycket som förr. Men allt fler önskar att samtidigt också kunna lämna in elskrot för återvinning. Romulus är inte lika gammal som Jonas.

YLE - 12 feb 17 kl. 10:11

Återvunnen plast får nytt liv på Lojofabrik

Lådan som är tillverkad av återvunnen plast är något mörkare, men lika hållbar som en ny. Den har också slukat mindre energi. Tio procent av produktionen vid plastföretaget Orthex i Lojo kommer från avfall som har sorterats, krossats, tvättats, torkats och bearbetats till granulater.

SVT - 23 jul 18 kl. 12:06

Gamla batterier – ett växande miljöproblem

Svenskar anses vara bland de bästa i världen på att panta och lämna skräp till återvinning. Ändå ligger 32 000 ton batterier och laddbara elprylar och skräpar i svenska hem. Och det blir mer och mer varje år, enligt siffror från ny undersökning gjord av organisationen Svensk Batteriåtervinning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.