SVT > Inrikes

Saturday, 15 August, 22:20

SVT - 11 jul 20 kl. 12:44

Här samlar forskarna in bin och sätter radiosändare på demHär samlar forskare in honungsbin och förser dem med radiosändare. Den unika metoden har aldrig tidigare använts i Sverige men ska ge mer kunskap om biets flygvanor, arbetsuppgifter och livslängd. –Det är fascinerande, säger Sonja Leidenberger, vid institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Sonja Leidenberger, Högskolan, Skövde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här samlar, forskarnain , binoch , sätter, radiosändarepå dem
SR - 31 aug 18 kl. 11:27

Forskarna poängsätter partiernas klimatsatsningar

Miljöpartiet och Centerpartiet har bäst klimatsatsningar. Det anser de två forskare som i miljöprogrammet Klotet har poängsatt samtliga riksdagspartiers viktigaste klimatförslag..

Skånskan - 30 jul 19 kl. 20:30

Han jobbar för fler bi­od­la­re och friskare bin

Surr. Han har bytt yrke mer än en gång i livet, men hob­byn, bi­od­ling, har levt kvar se­dan han tog över sin far­fars bi­ku­por. Som ord­fö­ran­de för Ring­sjö­byg­dens bi­od­lar­fö­re­ning jobbar Mi­ka­el Olsson för att fler ska få upp ögonen för de viktiga pol­li­na­törerna.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:00

Misstänkt sabotage när en halv miljon bin dog

HÖÖR/HÖRBY 18 bisamhällen som funnits på två olika platser i Höör och Hörby har dött. Biodlaren har polisanmält det hela och tror att det kan handla om sabotage. Omkring en halv miljon bin har omkommit.

Skånskan - 28 maj 19 kl. 20:30

De vill att kommunen bryr sig om bin

BIVÄNNER. Gör Hörby till en bivänlig kommun. Det medborgarförslaget lämnade Olof Friberg in till kommunen – som tog emot det positivt och ska undersöka saken.

Supermiljöbloggen - 30 jan 16 kl. 20:46

TT-artikel om forskare som ifrågasätter nyttan med ekomat ifrågasätts

Forskningsstudien visar på motsatsen, menar Ekologiska lantbrukarna.  I dag publicerade bland annat Dagens nyheter en artikel från TT Nyhetsbyrån med rubriken Forskare ifrågasätter nyttan med ekomat. Bland annat kan man läsa i TT:s artikel: Men nyttan av ekomat är ifrågasatt.

Sydsvenskan - 09 feb 13 kl. 06:30

Terrorjakt fortsätter i samma spår

Två amerikanska presidenter har sedan terrorattacken den 11 september 2001 jagat al-Qaida med olika metoder.George W Bush satsade på tortyr och hemliga fängelser runt om i världen.Barack Obama dödar misstänkta terrorister med missilattacker från obemannade drönare.

YLE - 15 mar 17 kl. 18:11

Fiskare i Raseborg oense med forskarna om skarvens framfart

Forskningsresultaten som visar ett större bestånd av gös och abborre trots ett ökande antal skarvar förbryllar västnyländska fiskare. Bromarvfiskaren Mikael Lindqvist noterade häromdagen ett större abborrstim i sina vatten. En skarvflock gjorde processen kort med abborrarna och nästa dag var det bara ett fåtal fiskar kvar.

BT - 07 dec 14 kl. 13:00

I sikte: Svensk odling av jätteräkor

Av miljöskäl bojkottar många livsmedelskedjor och restauranger tigerräkor och andra jätteräkor som odlas i tropiska länder. Men troligen kan vi redan nästa år med gott samvete åter servera jätteräkor - ekologiskt odlade i Sverige. Findus och företaget Vegafish, sprunget ur forskning på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala, planerar att bygga en klimatsmart anläggning för odling av jätteräkor på Findus fabriksområde i skånska Bjuv, världens första i sitt slag.

Skånskan - 24 maj 18 kl. 16:30

Två miljoner bin släpptes ut

KIVIK I dagarna släpptes cirka två miljoner bin ut från 60 bikupor på Kiviks musteri. De ska pollinera drygt 100 000 äppelträd under den korta tid som blomningen varar.
Företaget har ett samarbete med lokala biodlare som sätter ut bikuporna och tar hem dem efter blomningen.

Magazin24 - 18 jan 13 kl. 14:49

Förundersökningen fortsätter för fullt

Polisen fortsätter att samla på sig så mycket information som möjligt för att få fram en bild av vad som egentligen hände den där natten mellan söndagen den 13 och måndagen den 14 januari. Efter fredagens presskonferens kontaktade Magazin24.se Mats Nylén, presstalesman och kommunikationschef för polisen i Örebro.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.