Expressen > Nyheter

Thursday, 06 August, 18:16

Expressen - 11 jul 20 kl. 13:01

Han vill byta namn till Alkis – nobbasEn man ville byta namn till Alkis men fick avslag från Skatteverket.”Detta då namnet är samma som den korta formen för alkoholist”, skrev myndigheten sitt beslut.Mannen överklagade beslutet till förvaltningsrätten – som också nobbade namnförslaget..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alkis, Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han vill byta, namntill , Alkis, nobbas
YLE - 04 dec 14 kl. 05:21

Helsingforspolitiker vill byta namn på gata för att hedra Finland

26 ledamöter i Helsingforsfullmäktige vill att Glogatan byter namn till Självständighetsgatan för att hedra att Finland fyller 100 om tre år. Stadens namnplanerare säger ändå att det här inte är möjligt och inte heller bland folket på Glogatan faller förslaget i god jord. - Aldrig i livet!

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 11:15

Friare för den som vill byta namn

Nu överlämnar regeringen sitt lagförslag om personnamn till lagrådet. Den nya lagen ska göra det enklare att byta namn och ge de som vill byta namn större valfrihet. Om regeringen håller sig till förslaget från Namnlagskommittén blir det fritt fram att byta efternamn till bland annat Andersson, Wallin, Lundin och alla andra efternamn som bärs av minst 2 000 personer.

Västerbottens Folkblad - 23 feb 11 kl. 14:43

FI vill byta namn

Feministiskt initiativ vill byta namn till Feministerna.Feministiskt initiativ vill byta namn till Feministerna. Gudrun Schyman, avgående talespersonen för Feministiskt initiativ, har föreslagit att partiet ska byta namn till Feministerna.

Posh24 - 17 okt 13 kl. 12:26

Sponsrad video: Är du villig att byta namn för ett gratis år i Berlin?
Visste du att Sverige tillhör de länder där folk oftast byter namn? Ja, och om du gillar att byta namn har du nu möjligheten att vinna ett år i Berlin - inklusive allt! I Berlin hämtas du av en taxi och körs till en lägenhet där hyra, hemförsäkring, el och vatten är betalt för ett helt år.

Posh24 - 13 jul 12 kl. 08:18

Ska Katie byta namn på Suri?

Den enormt uppslitande och dramatiska skilsmässan mellan Tom Cruise och Katie Holmes gick igenom förvånansvärt smidigt. Den avgjordes bakom stängda dörrar och allting gick väldigt snabbt! Det betyder dock inte att Katie har kommit över den, hon vill nämligen att allting som hon förknippar med Tom skärs bort från hennes liv.

YLE - 17 feb 16 kl. 17:45

Henriksson: Hög tid att byta namn på Bennäs tågstation

Det är dags att byta namn på tågstationen säger svenska riksdagsgruppens ordförande Anna-Maja Henriksson. Namnet Bennäs säger inget i maktens korridorer. - Det finns ett gammalt beslut om en namnändring som gjorts av den kommunala samarbetsnämnden.

BT - 05 jan 15 kl. 08:15

Lättare att byta namn när allt fler vill heta något unikt

Förra året ville över 8 000 svenskar byta namn. Nu är en ny lag på väg som förenklar processen ytterligare. – Ansökningarna till oss har varit stigande i många år och 2014 blev rekordår igen.

Barometern - 23 aug 13 kl. 07:57

PR-flopp byta namn under EM

Tillbringade några dagar i Kalmar under EM-fot­bollen för damer. Jag körde några ungdomar till en av matcherna ut till Arenan.
Vi kom snabbt och lätt till nya Guldfågeln Arena.

Dagen - 21 sep 11 kl. 09:06

Största protestantiska samfundet vill byta namn

I USA funderar Södra baptistsamfundet på att byta namn. Församlingarna finns över hela landet och namnet anses vara för regionalt.

En arbetsgrupp har tillsatts för att se över ett evntuellt namnbyte.

BT - 01 okt 12 kl. 14:45

Kommunal funderar på att byta namn

Sveriges största fack, Kommunal, kan byta namn. "Fack Ett", "Tjugofyrasju" och "Fundament" är några av de nya namn som förbundet vill ha folks reaktioner på. Vid senaste kongressen 2010 föreslogs att det 102 år gamla namnet "Sveriges Kommunalarbetareförbund", ska bytas till det något smidigare "Kommunal".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.