Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 14 August, 16:32

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 20 kl. 12:00

Svårt att utrota de invasiva arterna på KullabergNaturguiderna behöver allmänhetens hjälp..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kullaberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , utrotade , invasiva, arterna, Kullaberg
YA - 13 sep 18 kl. 05:00

Han leder kriget mot de invasiva arterna: ”Kan bli jätteproblem”

Vresros. Jätteloka. Mördarsnigel.

YA - 13 sep 18 kl. 05:00

Han leder kriget mot de invasiva arterna: ”Kan bli jätteproblem”

Vresros. Jätteloka. Mördarsnigel.

GöteborgsPosten - 09 jun 18 kl. 20:01

Invasiva arterna som ska bekämpas

Invasiva arter räknas som ett av de absolut störta hoten mot biologisk mångfald. Två vanliga arter är blomsterlupin och parkslide som båda är viktigt att försöka bekämpa.
– Det är tidig bekämpning som är jätteviktigt, säger Mats Lindqvist, miljöspecialist och ekolog på Trafikverket..

YLE - 02 aug 17 kl. 05:00

Bekämpning av invasiva arter - en hård kamp för det lokala ekosystemet

Från och med augusti är det förbjudet att sprida, sälja och släppa ut i naturen flera invasiva gästarter - som jättelokan och jättebalsaminen. Vid Åbo stads miljövård har man bekämpat invasiva arter sedan 2009. EU har infört 12 nya djur- och växtarter på sin lista över skadliga gästarter.

Supermiljöbloggen - 25 jul 16 kl. 10:16

Invasiva arter ska förbjudas i EU

De invasiva arterna, det vill säga främmande arter som kan skada inhemska ekosystem, ska förbjudas enligt ett förslag från EU. Detta gäller framförallt trädgårdsväxter, men även en del djur.  EU lade i onsdags fram en lista på 37 arter som de anser ska förbjudas och bekämpas.

Skånskan - 28 jun 18 kl. 14:00

Gemensam kamp mot invasiva arter

sydost Den första augusti kommer lagändringar om invasiva främmande arter träda i kraft som innebär att myndigheter och kommuner kan få tillträde till privata marker där arterna finns.
Och nu tänker kommuner i sydost föra en gemensam kamp mot arter såsom den giftiga jättelokan.Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamns kommuner har gemensamt ansökt och fått beviljat 388 000 kronor av Leader Sydöstra Skåne till en förstudie kring invasiva arter.

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 16:56

Invasiva arter stoppas i EU


Icke välkomna arter av både djur och växter ska stoppas i EU med hjälp av kartläggning och handlingsplaner, fastslog EU-parlamentet på onsdagen."Ländernas insatser är ofta ineffektiva eftersom spridningen av de invasiva arterna inte begränsas av nationella gränser. Därför är det viktigt med ett samarbete", konstaterar tjeckiske ledamoten Pavel Poc i ett uttalande.

BT - 16 apr 14 kl. 16:56

Invasiva arter stoppas i EU

Icke välkomna arter av både djur och växter ska stoppas i EU med hjälp av kartläggning och handlingsplaner, fastslog EU-parlamentet på onsdagen. "Ländernas insatser är ofta ineffektiva eftersom spridningen av de invasiva arterna inte begränsas av nationella gränser. Därför är det viktigt med ett samarbete", konstaterar tjeckiske ledamoten Pavel Poc i ett uttalande.

YLE - 22 apr 19 kl. 09:01

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 14 kl. 17:02

Invasiva arter stoppas i EU

Icke välkomna arter av både djur och växter ska stoppas i EU med hjälp av kartläggning och handlingsplaner, fastslog EU-parlamentet på onsdagen. "Ländernas insatser är ofta ineffektiva eftersom spridningen av de invasiva arterna inte begränsas av nationella gränser. Därför är det viktigt med ett samarbete", konstaterar tjeckiske ledamoten Pavel Poc i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.