ÖstersundsPosten > Nyheter

Tuesday, 04 August, 16:06

ÖstersundsPosten - 11 jul 20 kl. 11:45

Så påverkar påsskatten handeln i Östersund: ”I början var jag helt emot det och tyckte att det var onödigt”Sedan Sverige införde en skatt på plastpåsar 1 maj har konsumtionen sjunkit dramatisk, tyg- och....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Östersund, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkar, påsskatten, handelni , ÖstersundI , börjanvar , jag helt emot det och tyckte att det var onödigt
Cornucopia - 25 mar 20 kl. 13:40

Dags att mocka ur Spiltan? - konkurrenterna har öppnat handeln

Lannebo, Simplicity, Carnegie, Enter, Cicero och IKC har återigen öppnat handeln i sina stoppade penningmarknads- och obligationsfonder. Men detta sker inte från Spiltans sida. Tyvärr väcker detta frågor om vad som egentligen pågår på Spiltan?

BT - 12 jun 12 kl. 07:57

Handeln dröjer med digitala kvitton

Trots att det numera är möjligt med digitala kvitton släpar handeln benen efter sig och fortsätter att spotta ur sig de miljöfientliga och giftiga papperskvitton som nästan ingen längre vill ha, skriver Stefan Norman. Närmast obemärkt har det alldeles nyligen skett en digital revolution på kvittoområdet. Dels har nya avancerade lösningar för digitala kvitton lanserats, dels har skattemyndigheterna äntligen släppt kravet på papperskvitton och godkänner numera digitala kvitton.

HBL - 20 apr 13 kl. 05:30

Handeln dyker?

Permitteringsnyheterna är vardagsmat, men att varuhuskedjan Stockmann i samband med en resultatvarning meddelar att man avser att permittera hela den finländska personalen, 5?000 anställda, i tolv dagar är ett allvarligt tecken på att den ekonomiska nedgången drabbar en sektor som hittills har klarat sig ganska helskinnad.Stockmann har inte permitterat personalen sedan oljekrisen på 1970-talet, företaget klarade till och med djupdykningen i början av 1990-talet utan den här sortens ingrepp.

YLE - 02 aug 17 kl. 11:36

Handeln ökar men jobben blir färre

De stora förändringar som handeln står inför börjar nu synas på allvar, och påverkar sysselsättningen i branschen, enligt Förbundet för Finsk Handel. Omsättningen ökar men jobben blir förre. Omsättningen inom detaljhandeln väntas växa med nästan två procent i år tack vare ökad skuldsättning och skattesänkningar, spår Finsk Handel.

YLE - 13 maj 13 kl. 10:27

Inte färre sommarjobb inom handeln?

Handeln i Finland har kämpat med minskad lönsamhet i början av det här året - bland annat på grund av att finländarnas köpkraft har minskat. Det här har lett till betydligt färre sommarjobb, säger Förbundet för finsk handel. Facket är däremot av annan åsikt - och får medhåll av Yle Nyheters rundringning.

HBL - 25 mar 14 kl. 05:00

Växande osäkerhet för handeln med Ryssland

Läget är kärvt och farhågorna växer. Så sammanfattar Torleif Söderlund, vd för Västra Nylands handelskammare, läget när det gäller handeln med Ryssland. Ukrainakonflikten har tillspetsat relationerna mellan Ryssland och västvärlden, EU och USA hotar med handelssanktioner mot Ryssland.

Skånskan - 21 jun 18 kl. 14:00

En ”katastrof” för handeln

ESLÖV Handlarna i centrum upplever att p-avgifterna inneburit ett hårt slag mot affärsverksamheten.
Färre kunder, färre lunchgäster och minskad omsättning är några av de negativa effekter man känt av.Långtifrån alla deltar i jubelkören över att det blivit lättare att hitta p-plats i centrala Eslöv sedan p-avgifterna infördes.

HBL - 19 jul 13 kl. 18:28

Dags att tala allvar om USA-handeln

Att enas om ett transatlantiskt frihandels- och investeringsavtal blir inte lätt, men det är mödan värt, skriver EU:s handelskommissionär Karel De Gucht.Sedan det tidigt i år stod klart att EU och USA börjar förhandla om ett frihandelsavtal har det naturligtvis fått stor uppmärksamhet. Många, bland annat berörda intressegrupper, aktivister och självfallet politiker, har visat ett mycket lovvärt intresse för processen.

YLE - 05 aug 13 kl. 15:21

Specialaffärerna lider då handeln krymper

Under årets första månader minskade företagen i handelsbranschen med 13 procent. Orsaken är bland annat att konsumtionen bland privatpersoner sjunkit. Det är specialaffärerna som drabbas hårdast då det går sämre för handelsbranschen.

Kristianstadsbladet - 04 okt 13 kl. 13:16

Handeln fortsatt stark i Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Handeln i Kristianstad ökar. Dock inte i stadskärnan, vilket lätt förklaras med stadens fysiska omvandling. Hur nästa omvandling, när vi konsumenter i allt högre utsträckning handlar på internet, kommer att påverka cityhandeln i Kristianstad återstår att se.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.