Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 07 August, 00:48

Sydsvenskan - 11 jul 20 kl. 10:00

Staden där bilisterna ställer bilen – i ren skräckDen dolda miljöstrategin: Låta cyklisterna härja så att bilisterna lämnar bilen hemma – i ren skräck..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Staden där bilisterna, ställer, bileni , ren, skräck
Kristianstadsbladet - 25 okt 19 kl. 11:30

98 procent av bilisterna håller hastigheten

Den digitala hastighetsskylten på Tians väg visar att över 98 procent håller hastigheten. En bilist körde dock i 101 kilometer i timmen på 50-vägen..

Barometern - 02 maj 14 kl. 07:22

Hjälp bilisterna hålla hastigheten

Vi vill först och främst tacka Kalmar kommun för hastighetssänkningen till 40 km/h på Kalmarvägen i Lindsdal, det var välbehövligt. Vi upplever dock att detta tyvärr inte fungerar i praktiken när det gäller sträckan mellan före detta Majavallen och korsningen med Nils Holgerssons väg (vid Fjölebro idrottsplats).
Vi bor längs Kalmarvägen, och vår uppfattning är att merparten av bilisterna håller en hastighet runt 60 km/h och att många tyvärr kör fortare än så.

YLE - 29 apr 13 kl. 11:36

Polisen: Lämna bilen hemma på valborg

På tisdagen stänger butikerna och Alko redan klockan sex. På första maj är de flesta mataffärerna och Alko stängda. Polisen önskar att bilisterna inte tar bilen med till Vasa centrum på onsdagen.

Aftonbladet - 29 apr 14 kl. 19:41

Bilisterna använder bilen som ett vapen

Barometern - 16 okt 19 kl. 19:00

Elbolagets budskap till bilisterna: ”Gäller att tänka efter”

En dramatisk ökning av antalet elbilar skulle kunna betyda problem för elleverantörerna. ”Om alla i ett villaområde skulle ladda sina bilar samtidigt och samtidigt köra alla andra hushållsfunktioner skulle det bli problem”, säger Kalmar Energis vd Anna Karlsson..

YLE - 27 aug 15 kl. 12:22

Marianne Sundholm: Dags att störta bilen från tronen

Vi har en arrogant och farlig trafikkultur där bilen är kung sedan många årtionden och alla har väldigt bråttom överallt. Säkert har även du gasat lite extra när ljuset går från grönt till gult? Sluta med det.

YA - 27 jun 12 kl. 16:31

På jakt efter bilisterna

YA anser: En utbyggnad av avgiftssystem på Skånes motorvägar blir dyrt och skapar fler problem än det löser.
Trängselavgifter för biltrafik kan tjäna sitt syfte. I Stockholm är de flesta överens om att det var rätt att begränsa trafiken inne i stan genom att ta ut en avgift för in- och utpassering.

SmålandsPosten - 14 jun 13 kl. 06:21

Eftersöksjägare klagar på bilisterna vid viltolyckor

När polisen ringer är de beredda att åka ut och ge det trafikskadade djuret ett nådaskott. Men eftersöksjägarna Johan Ström och Fille Jonsson är missnöjda med bilisters oförmåga att märka ut olycksplatser korrekt. Mellan 100 och 150 gånger om året rycker de ut för att avliva trafikskadat vilt.

YLE - 28 maj 15 kl. 11:45

"Första bilen åker förbi... Andra bilen åker förbi..."

Yle Österbottens kampanj för att främja säkerheten vid övergångsställena fortsätter. I sällskap med trafiklärare Jarl Granholm försökte reportern ta sig över en livligt trafikerad gata i Vasa. - Vi befinner oss mellan två trafikljus (mitt i kvarteret), så hastigheten vill bli lite hög när man ska hinna med den "gröna vågen", säger Granholm.

YLE - 18 jul 17 kl. 10:37

Blir du irriterad av bilen bakom som kör för nära? - Då är du inte ensam om det

Trafikskyddet har gjort en utredning om vad som irriterar mest i trafiken. Farliga omkörningar, att köra för nära bakkofångaren och människor som kilar in framför är de topp tre irriterande faktorerna för finska bilister. Bilister blir också upprörda över att andra bryter mot trafikreglerna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.