DI > Ekonomi

Tuesday, 04 August, 02:27

DI - 11 jul 20 kl. 08:58

Finansministern om prioriteringarna efter krisen: "Klyftorna sliter isär landet"Magdalena Andersson har klivit fram som en av Sveriges mest framträdande ­politiker..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Andersson, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansministernom , prioriteringarnaefter , krisen, Klyftorna, sliter, isär, landet
Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 12:35

Finansministern om krisen i Grekland

Widget: YoutubeWidget, code=R4hifGk_hDg,
.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 15 kl. 12:35

Finansministern om krisen i Grekland

Widget: YoutubeWidget, code=R4hifGk_hDg,
.

Alliansfritt Sverige - 17 jun 13 kl. 13:19

Folkparitet: klyftorna har inte ökat ? hör ni det!?

Idag begår Folkpartiet i form av Erik Ullenhag och Carl B Hamilton DN-Debatt i vilken de hävdar att klyftorna inte har ökat. I DN lägger de tusentals tecken på att förklara för folket att klyftorna inte alls har ökat under deras tid vid makten. Många siffror blir det, bland annat nämns Grekland lite otippat som exempel på att metod att mäta relativ fattigdom inte är bra, detta eftersom Grekland minskade sin relativa fattigdom under mellan 2007-2009.

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 09:02

Andersson: Klyftorna ökar – börsens fel

Finansministern svär sig från ansvar för de ökade klyftorna i samhället. Det är börsen fel, hävdar hon. ”Kapitalinkomsterna ökade mycket under förra mandatperioden, bland annat för att börsen gick väldigt bra”, säger Magdalena Andersson till TT, som uppger att Stockholmsbörsens OMXS-index gick upp med med 34 procent mellan valet den 14 september 2014 och valet den 9 september förra året.

Alliansfritt Sverige - 29 dec 11 kl. 06:00

Skattepolitiken ökar klyftorna och utbildningspolitiken blir allt sämre på att minska dem


SAMHÄLLSGEMENSKAP. Vi har skrivit om de ökande ekonomiska klyftorna i Sverige. Nu kommenterar finansminister Anders Borg (M) utvecklingen:Sänkta skatter och ökade kapitalinkomster gör att Sverige dras isär.

PrivataAffärer - 22 apr 20 kl. 08:35

Regeringen planerar stort ”rivstartspaket” efter krisen

Enligt finansministern ska det finnas pengar till ett rejält återstartspaket när Sverige har lättat på sina restriktioner. Det säger hon i en intervju i Aftonbladet. Fram till den 15 april i år, när vårbudgeten presenterades, hade åtgärder kopplade till coronakrisen på 107 miljarder kr lagts fram.

PrivataAffärer - 09 jun 20 kl. 12:06

Finansministern: Nu vänder det uppåt

Hon pekade på att ett antal indikatorer den senaste tiden visat att vi är i en vändning, men samtidigt är utvecklingen omgärdad av mycket stor osäkerhet och det finns risk för att hushållens efterfrågan och företagens investeringar dämpas. Finansministern lyfte fram att KI-barometern ökade något i maj, men att uppgången sker från en låg nivå, och att det var lite mindre pessimistiska förväntningar om framtiden som lyfte. Vidare tog hon upp att högfrekventdata, som Swedbanks statistik över kontokortstransaktioner, nu tyder på en viss återhämtning, det är fortsatt nedgång men inte lika snabb som i april.

DN - 29 dec 16 kl. 20:00

De ökade klyftorna i samhället oroar finansministern

De växande klyftorna ökar risken för att landet dras isär och riskerar att leda till att människor protesterar via röstsedlarna, enligt finansminister Magdalena Andersson. – Kartan håller på att ritas om mitt framför ögonen på oss. Vi lever i ett väldigt politiskt dynamiskt skede, säger hon..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Krisande klädbolaget vill betala 25 procent av skulden

Venue Retail Group meddelade under måndagen att bolaget ska skicka ut ackordsförslag till bolagets borgenärer, utse en ny koncernledning….

DI - 3 timmar sedan

Bransons rymdbolag förlorar 470 miljoner – aktien backar

Virgin Galactic levererade sin kvartalsrapport efter börsstängningen på måndagen..

DI - 3 timmar sedan

Så ska Benjamin Dousa lyfta Timbro – ”En sådan borgerlighet blir helt irrelevant”

I november tillträder Muf-ordföranden Benjamin Dousa posten som vd för Timbro. Under hans ledning ska trösklarna till den liberala….

DI - 4 timmar sedan

Maha Energy producerade i snitt 3.906 fat om dagen i juli

Maha Energy rapporterar en aggregerad försäljningsproduktion om 111.404 fat olja och 58.090 miljoner kubikfot gas i juli, vilket ger en….

DI - 4 timmar sedan

Venue Retail Group kommer att skicka ut ackordsförslag till Bolagets borgenärer, utse en ny koncernledning samt offentliggör en förteckning över tillgångar per den 30 juni 2020

STOCKHOLM (3 augusti 2020) – Venue Retail Group AB (publ) ("VRG" eller "Bolaget") (Nasdaq Stockholm: VRG B) och dess rekonstruktör kommer i….

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: Åklagare utreder president Trump för bedrägeri

President Donald Trump kan vara föremål för en utredning om bank- och försäkringsbedrägeri..

DI - 5 timmar sedan

Basindustrin en livboj när turismen stryptes

Med ett näringsliv förankrat i basindustrin har länen i norra Sverige klarat coronapandemin relativt bättre än andra regioner..

DI - 6 timmar sedan

W, Q, U eller kanske ett badkar – stor oenighet om återhämtningen

En V-formad återhämtning av konjunkturen ter sig allt mer osannolik, samtidigt som nya bokstäver och symboler tillfogas från världens….

DI - 6 timmar sedan

Auktionshuset backade 25 procent – sålde för 22 miljarder

Auktionshuset Sothebys rapporterade på måndagen att de har sålt föremål värda 2,5 miljarder dollar, eller motsvarande nästan 22 miljarder….

DI - 6 timmar sedan

Trump: Om Tiktok inte är sålt 15 september förbjuder vi den

Microsoft vill fortfarande köpa delar av Tiktok. Samtidigt kommer uppgifter om att Tiktoks kinesiska ägare Bytedance ska flytta till London….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.