SVT > Utrikes

Wednesday, 12 August, 11:43

SVT - 11 jul 20 kl. 07:49

Ny rapport: Lemuren nära utrotning103 av Madagaskars 107 lemurarter är starkt hotade. Det visar en ny rapport från internationella naturvårdsunionen IUCN. De små halvaporna finns bara på Madagaskar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Madagaskars, IUCN, Madagaskar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Lemuren, nära, utrotning
Supermiljöbloggen - 29 feb 16 kl. 17:21

FN-rapport: Matförsörjningen hotas av bidöden

Mer än tre fjärdedelar av världens matgrödor är åtminstående delvis beroende av pollinering och i många regioner hotas över 40 procent av bina och fjärilarna av utrotning.  Att minska användandet av bekämpningsmedel är en viktig del av lösningen, enligt en ny FN-rapport.  Rapporten är en sammanfattning av 3000 vetenskapliga studier och information från ursprungsbefolkning och lokalbefolkning på 60 platser i världen.

SR - 06 maj 19 kl. 13:01

Ny rapport: En miljon arter hotas av utrotning

En miljon arter hotas av utrotning, enligt en ny rapport..

Expressen - 23 apr 19 kl. 15:13

FN: En miljard arter riskerar utrotning

Uppemot en miljard arter riskerar utrotning – på grund av människans påverkan. Det framkommer i ett utkast till en rapport från FN, skriver AFP.  .

SVT - 06 maj 19 kl. 12:54

Ny rapport: Uppemot en miljon arter hotas av utrotning

Mellan en halv miljon och en miljon arter av djur och växter hotas av utrotning. Antalet arter minskar i snabbare takt än man hittills trott. Det visar en internationell studie som publicerades på måndagen..

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Nyteknik - 24 apr 19 kl. 08:03

FN-rapport: En miljon arter riskerar försvinna

Av jorden åtta miljoner arter hotas uppemot en miljon av utrotning. Det är en av slutsatserna i en kommande rapport från FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 18:30

Handel driver apor mot utrotning


Tusentals apor dödas eller säljs till "slaveri" varje år i en industri som omsätter miljontals dollar och kan göra flera arter utrotningshotade, larmar en djurskyddsgrupp.Organiserade kriminella nätverk, där korrumperade regeringstjänstemän ingår, hotar att utrota apor genom trafficking där aporna säljs för att användas till uppträdanden eller som husdjur, säger Daniel Stiles, representant för djurskyddsorganisationen the Project to End Great Ape Slavery (PEGAS).PEGAS inleder nu en kampanj för att uppmärksamma frågan och enligt Stiles dödas ibland upp till tio apor för att fånga in en föräldralös apunge som sedan säljs till vad som enligt honom bara kan beskrivas som "slaveri".

BT - 01 jul 14 kl. 18:30

Handel driver apor mot utrotning

Tusentals apor dödas eller säljs till "slaveri" varje år i en industri som omsätter miljontals dollar och kan göra flera arter utrotningshotade, larmar en djurskyddsgrupp. Organiserade kriminella nätverk, där korrumperade regeringstjänstemän ingår, hotar att utrota apor genom trafficking där aporna säljs för att användas till uppträdanden eller som husdjur, säger Daniel Stiles, representant för djurskyddsorganisationen the Project to End Great Ape Slavery (PEGAS).PEGAS inleder nu en kampanj för att uppmärksamma frågan och enligt Stiles dödas ibland upp till tio apor för att fånga in en föräldralös apunge som sedan säljs till vad som enligt honom bara kan beskrivas som "slaveri".

Expressen - 06 maj 19 kl. 11:01

En miljon djur- och växtarter hotas av utrotning

En miljon djur- och växtarter riskerar att utrotas, många inom bara några årtionden, på grund av människans framfart på jorden. Det visar en ny global FN-rapport, skriver News.com.

YLE - 06 maj 19 kl. 12:51

FN: En miljon arter av växter och djur hotas av utrotning - många redan inom de närmaste årtiondena

Naturens mångfald, eller biodiversiteten, minskar i snabbare takt än på tio miljoner år och en miljon växt- och djurarter hotas att bli utrotade, framgår i en rapport från FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.