DI > Ekonomi

Monday, 03 August, 22:17

DI - 09 jul 20 kl. 21:16

Aptahem utvärderar covid-behandling med sjukhus i KanadaAptahem har ingått ett samarbete med University Health Network i Kanada för att utvärdera en behandling av covid-19..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kanada, University Health Network

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aptahem, utvärderar, covid-behandlingmed , sjukhusi , Kanada
Barometern - 20 aug 18 kl. 16:05

Sjukhuset utvärderar efter hettan

På många håll i landet påverkade den långvariga värmeböljan sjukvården. Nu utvärderar Oskarshamns sjukhus hur arbetet gick i sommarvärmen. .

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 23:05

Kritik mot utvärdering av biståndet

Sida får i en ny rapport kritik för hur man följer upp det svenska biståndet. Enligt författaren krävs en mer vetenskaplig kontrollmetod för att avgöra om hjälpinsatserna gett effekt, skriver Svenska Dagbladet.
Rapporten diskuterar en internationellt använd metod, så kallad randomiserad effektutvärdering, där man på samma sätt som i exempelvis läkemedelsstudier jämför två kontrollgrupper - en som får behandling och en som inte behandlas.

BT - 27 maj 14 kl. 23:05

Kritik mot utvärdering av biståndet

Sida får i en ny rapport kritik för hur man följer upp det svenska biståndet. Enligt författaren krävs en mer vetenskaplig kontrollmetod för att avgöra om hjälpinsatserna gett effekt, skriver Svenska Dagbladet. Rapporten diskuterar en internationellt använd metod, så kallad randomiserad effektutvärdering, där man på samma sätt som i exempelvis läkemedelsstudier jämför två kontrollgrupper - en som får behandling och en som inte behandlas.

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

VA - 02 mar 17 kl. 13:00

Biovicas vision bästa möjliga behandling från dag ett

Biovica är unikt positionerat för att adressera en av de största utmaningarna inom cancerbehandling idag; hur man bättre utvärderar behandlingseffektiviteten och förbättrar livskvaliteten hos patienter med avancerade stadier av sjukdomen. .

YLE - 01 feb 17 kl. 04:13

Vård, sprit och båtskatt: Här är frågorna som präglar våren i riksdagen

Vad kommer riksdagen att debattera under våren? Svenska Yle listar sju frågor som är värda att hålla ögonen på! 1.

Skånskan - 11 dec 18 kl. 05:00

Kriscentrum läggs ner i sydöstra Skåne

sydost Kriscentrum mot våld i nära relationer läggs ner i sydost i mars. Centret har drivits sedan 2012 i Tomelilla i samverkan med Ystad, Skurup, Sjöbo och Simrishamn. Nu har de dragit sig ur avtalet.

Politologerna - 25 okt 18 kl. 07:30

Vad händer med väljarnas missnöje när politiker faktiskt lyckas göra saker bättre?

Det här är ett gästinlägg av Björn Rönnerstrand och Maria Oskarson, verksamma vid SOM-institutet och Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. *** Välfärdsstatens kärnområden är medelpunkt för den svenska politiska debatten. I VALU-undersökningen i samband med valet 2018 placerade väljarna sjukvården, skola och utbildning samt social välfärd i topp bland valets viktigaste frågor.

Sydsvenskan - 12 jul 12 kl. 00:12

Värna det mest privata

Myndigheter vill alltid sina medborgare väl, inte sant?
Tvekar du inför påståendet höjde du kanske på ögonbrynen inför gårdagens nyhetsrapportering om en ny lag som regeringen vill ska träda ikraft den 1 januari 2013.
Förslaget är inte helt lätt att greppa.

Kristianstadsbladet - 21 jun 14 kl. 12:35

Pedofili ska behandlas med läkemedel

Läkemedelsverket har godkänt en klinisk studie mot pedofili, den första i sitt slag. Sexualdriften i det akuta skedet ska minskas - med hjälp av ett preparat mot prostatacancer.
Samtidigt som rättegången mot den misstänka 21-årige pedofilen i Högsby pågår ställer ett chockat samhälle sig frågan hur det kunde ske, men framför allt vad vi måste göra för att det aldrig ska kunna ske igen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Venue Retail Group kommer att skicka ut ackordsförslag till Bolagets borgenärer, utse en ny koncernledning samt offentliggör en förteckning över tillgångar per den 30 juni 2020

STOCKHOLM (3 augusti 2020) – Venue Retail Group AB (publ) ("VRG" eller "Bolaget") (Nasdaq Stockholm: VRG B) och dess rekonstruktör kommer i….

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Åklagare utreder president Trump för bedrägeri

President Donald Trump kan vara föremål för en utredning om bank- och försäkringsbedrägeri..

DI - 1 timme sedan

Basindustrin en livboj när turismen stryptes

Med ett näringsliv förankrat i basindustrin har länen i norra Sverige klarat coronapandemin relativt bättre än andra regioner..

DI - 2 timmar sedan

W, Q, U eller kanske ett badkar – stor oenighet om återhämtningen

En V-formad återhämtning av konjunkturen ter sig allt mer osannolik, samtidigt som nya bokstäver och symboler tillfogas från världens….

DI - 2 timmar sedan

Auktionshuset backade 25 procent – sålde för 22 miljarder

Auktionshuset Sothebys rapporterade på måndagen att de har sålt föremål värda 2,5 miljarder dollar, eller motsvarande nästan 22 miljarder….

DI - 2 timmar sedan

Trump: Om Tiktok inte är sålt 15 september förbjuder vi den

Microsoft vill fortfarande köpa delar av Tiktok. Samtidigt kommer uppgifter om att Tiktoks kinesiska ägare Bytedance ska flytta till London….

DI - 4 timmar sedan

Krislösningen: Vi gör som bananrepublikerna

Aldrig tidigare har vi experimenterat mer med den ekonomiska politiken när staten lånar av staten..

DI - 4 timmar sedan

Fordonsjättarna agerade draglok på Europabörserna

De ledande Europabörserna handlades uppåt på måndagen, med fordonstillverkare i toppen. .

DI - 4 timmar sedan

Nordiska börserna lyser idel grönt – läkemedelsbolag steg kraftigt

De nordiska börserna stängde uppåt under måndagen. Samtliga storbolagsbörser upplevde breda uppgångar..

DI - 3 timmar sedan

Ny migrationslag splittrar regeringen – ”MP kommer att reservera sig”

Volymmålet är borta i det senaste förslaget till ny migrationslag, som i flera delar ligger nära den tillfälliga lagen som gäller just nu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.