SR > Nyheter

Saturday, 23 January, 22:19

SR - 09 jul 20 kl. 07:07

Stora protester mot coronarestriktionerI Serbiens huvudstad Belgrad deltog tusentals människor i regimkritiska protester för andra kvällen i rad. Detta mot ett regeringsbeslut om att återinföra tuffa coronarestriktioner - ett beslut som sedan dess har dragits tillbaka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Serbiens, Belgrad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora protestermot , coronarestriktioner
DN - 29 aug 20 kl. 16:27

Protester mot coronarestriktioner i Berlin och London

Omkring 18.000 personer deltog på lördagen i en ny protest i Berlin mot de tyska myndigheternas coronarestriktioner..

SR - 15 aug 20 kl. 18:05

Stora protester i Sydkorea efter sexskandaler

I Sydkorea protesterar tusentals personer mot president Moon Jae-In, trots att skärpta coronarestriktioner förbjuder folksamlingar på fler än 100 personer..

SR - 27 aug 20 kl. 14:27

Protester mot restriktioner tar fart i Kina

I Xinjiang i västra Kina har missnöje kring coronarestriktioner fått ovanlig uppmärksamhet i kinesiska sociala medier de senaste dagarna, något som fått myndigheterna att reagera..

Expressen - 29 aug 20 kl. 14:54

Massiva protester – mot coronaregler

18 000 människor har samlats i Berlin och protesterar mot landets coronarestriktioner. Nu hotar polisen med att lösa upp demonstrationen om inte deltagarna tar på sig en ansiktsmask och håller avstånd till varandra, skriver BBC. .

YA - 31 mar 20 kl. 12:27

Premiär av populär loppis ställs in på grund av coronarestriktioner

Loppisen i Suckarnas gång kommer inte att starta den 11 april. Coronarestriktioner gör att den skjuts på framtiden. När det blir är högst oklart i dagsläget..

YLE - 08 apr 20 kl. 04:37

Han missar födseln på grund av coronarestriktioner: "Känner mig maktlös och besviken"

Tomas Baliukonis fru väntar tvillingar och kommer antagligen att föda med kejsarsnitt. Det betyder att Baliukonis på grund av coronarestriktioner inte får närvara varken under operationen eller på BB..

SVT - 17 jun 20 kl. 22:31

FN: Strikta coronarestriktioner kan skörda fler liv än viruset

Strikta coronarestriktioner kan skörda fler liv än viruset, menar FN. – FN brukar bistå 100 miljoner människor med mat – nu släpps de inte in, säger epidemiologen Anna Mia Ekström..

Dalarnas tidningar - 30 jul 20 kl. 19:50

Trots coronarestriktioner – här är restaurangen som har dubbelt antal gäster i sommar

Våren och sommarens alla coronarestriktioner har gjort det svårt för flera restaurangägare. Men....

Aftonbladet - 01 aug 20 kl. 16:32

Tusentals tågar mot coronarestriktioner

▸ En protest mot coronarestriktioner har enligt polisens siffror samlat minst 17 000 personer i den tyska huvudstaden….

DI - 01 aug 20 kl. 16:52

Tysk massdemonstration mot coronarestriktioner

En protest mot coronarestriktioner har enligt polisens siffror samlat minst 17.000 personer i den tyska huvudstaden Berlin, långt färre än….

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Thomas Mattsson hyllar döde tv-profilen Larry King

Den amerikanske journalisten och tv-personligheten Larry King är död, vilket bekräftas via hans eget Twitterkonto. Han har sedan nyårsafton vårdats för covid-19 och utöver det har han brottats med flera andra sjukdomar. King ledde CNN-programmet "Larry King live" i 25 år, fram till 2010.

SR - 2 timmar sedan

Norska statsministern bekräftar inreseförbudet

Sveriges inrikesminister Mikael Damberg har enligt TT sagt att den svenska regeringen överväger att införa ett inresestopp från Norge. Enligt Norges statsminister så träder det i kraft natten mot måndag och vara fram till 14 februari. Ekot har varit i kontakt med Mikael Dambergs pressekreterare som inte vill kommentera saken..

SR - 3 timmar sedan

JUST NU: Sverige överväger inresestopp från Norge

Folkhälsomyndigheten uppmanar Norgeresenärer att testa sig för covid-19 och isolera sig i hemmet under minst en vecka vid hemkomsten till Sverige. Inom kort inför regeringen ett inreseförbud från Norge, uppger inrikesminister Mikael Damberg (S) för TT. Åtgärderna vidtas mot bakgrund av larmet om den brittiska virusmutationen som sprids i Osloområdet..

SR - 4 timmar sedan

Vården mer i fokus än brottslighet i nyhetsmedier

Under oktober till och med december 2020 blev vården det ämne som återigen dominerade nyhetsmedierna, visar Mediemätaren som görs av Kantar Sifo för Ekot. Lag och ordning är det ämne som syns i nyhetsmedierna näst mest trots att det faller rejält under mätperioden. Intresset för integration och migration faller i både nyhetsmedier och sociala medier men är ändå fortfarande störst i sociala medier..

SR - 4 timmar sedan

(M) i Skåne: Låg immunitet gav högre smitta i andra vågen

I Ekots lördagsintervju säger Regions Skånes regionråd Carl Johan Sonesson (M) att lägre immunitet bland skåningarna ledde till högre smittspridning under vintern. Han lyfter fram regionens insatser i våras som delförklaringar till att regionen kom lindrigt undan då. "Men det har också inneburit att vi är i mindre utsträckning immuna mot smitta, relativt Stockholm då" säger Carl Johan Sonesson..

SR - 5 timmar sedan

Facket sågar munskyddsförbud i skolan

Halmstads kommun har beslutat att lärare inte får bära munskydd i skolan, eftersom det saknas bevis för att det skyddar mot smitta. Både enskilda lärare och deras fackliga organisationer protesterar mot beslutet, eftersom det ofta kan uppstå trängsel i skolorna. Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund, säger till Ekot att det kan bli aktuellt att pröva om beslutet är lagligt..

SR - 5 timmar sedan

Svenskar som varit i Norge uppmanas att isolera sig

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som reser från Norge till Sverige att testa sig för covid-19, samt att stanna hemma i minst sju dagar. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att de är redo att vidta kraftfulla åtgärder i Sverige om spridningen här skulle utvecklas som i grannlandet. ”Vi är förstås klara att vidta fler åtgärder om vi skulle se en liknande spridning här, säger Anders Tegnell..

SR - 5 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer i Moskva – tusentals gripna

I Ryssland har över 1 000 personer gripits i samband med de demonstrationer som genomförts till stöd för oppositionspolitikern Alexej Navalnyj i över 70 städer. I Moskva har tusentals människor demonstrerat och det har stundtals varit rätt våldsamt. ”Jag har fått nog av makthavarnas rikedomar och Putin som suttit vid makten i 20 år”, säger en demonstrant..

SR - 7 timmar sedan

Vet Liberalerna själva varför de spricker?

Liberalerna är faktiskt ganska överens om både politiken och vilken statsminister de föredrar. Enligt en tung L-politiker är liberalerna på väg att förgöra sig själva utan att de flesta verkar förstå varför. Konflikten, som ställs på sin spets av opinionssiffrorna, handlar i grunden bara om synen på SD..

SR - 8 timmar sedan

De etiska principerna bakom vaccinationsordningen

I Sverige finns en prioritering för i vilken ordning olika grupper ska vaccinera mot covid-19. Hur man ska prioritera är inte självklart. Lars Sandman, professor i hälso- och sjukvårdsetik Linköpings universitet resonerar kring vilka etiska principer som ligger till grund för vår prioriteringsordning Inslaget sändes i Ekots lördagsintervju med Monica Saarinen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.