Expressen > Nyheter

Saturday, 08 August, 05:02

Expressen - 08 jul 20 kl. 22:57

Ny forskning: Svenska studenter slarvar med social distanseringSvenska studenter är bra på hygien, men slarvar med social distansering under pandemin.Det visar forskning från ett internationellt projekt – som i stället lyfter spanska studenter som bäst, rapporterar SVT..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny forskningSvenska , studenter, slarvarmed , social, distansering
Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

YLE - 09 jun 16 kl. 04:30

Terminsavgifter kan skrämma bort utländska studenter från Åbo Akademi

Om ett drygt år inför Åbo Akademi terminsavgifter för studerande som kommer från länder utanför EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Det här kan leda till att färre utländska studerande utanför Europa väljer ett universitet i Finland. - Jag tror att terminsavgifterna leder att antalet studenter utanför Europa minskar.

Skånskan - 23 apr 19 kl. 05:00

Allt fler privatpersoner donerar till forskning

Skåne De kan komma som donationer i miljonklassen eller i form av en hundring i månaden.
Allt fler privatpersoner väljer att ge direkt till sjukhusens kliniska forskning.
Donika Hasani är en typisk donator, som ger pengar till en sjukdom hon berörs av.

Skånskan - 29 jan 16 kl. 14:00

Färre studenter, mer kunskap

Opinion Är receptet på framgång att universiteten tar in färre studenter? Det menar professorn i teknisk fysik Ulf Danielsson. Att kvantitetstänkandet inte har gynnat universiteten kunde man vara säker på även innan Dick Harrisons ”visselblåsartext” om att man sänker nivån vid universiteten för att studenterna ska kunna få examen och akademin pengar.

Sydsvenskan - 27 mar 11 kl. 01:30

Dåligt söksystem hotar forskning

Foto: Karl Melander
Forskare och bibliotekarier riktar hård kritik mot universitetets nya söksystem för vetenskapliga artiklar. -?Utan Google skulle vi få lägga ner verksamheten just nu, säger Martin Hall, docent i statsvetenskap.

YLE - 31 aug 16 kl. 16:13

”Hur ska man kunna undervisa om man inte har någon forskning?

Forskningen behövs som stöd för undervisningen, anser professorn i hållbar utveckling Kristina Lindström (HU), apropå förslaget om att koncentrera forskningen till ett fåtal universitet i landet. Ett universitet som inte forskar får svårt att rekrytera, befarar Lindström. - Hur ska man kunna undervisa om man inte har någon forskning?

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Anders Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 07:00

Drömmen: Social välfärd

Foto: Johanna Wallin
Ett gott samhälle tar hand om sina svagaste. Det skriver författare Susanna Alakoski och önskar sig i dessa valtider fler visioner från politikernas håll. Om de sociala frågorna.

Cornucopia - 08 apr 19 kl. 09:33

Forskning: Skärmtid påverkar inte ungdomars välmående

Forskning vid universitet i Oxford konstaterar att det inte finns något samband mellan tonåringars välmående och så kallad skärmtid, baserat på data på 17 247 ungdomar. De äldre generationernas gnäll om att dagens ungdom inte gör samma som sina föräldrar och kommer bli förtappade individer är som vanligt bara gnäll från en besviken föräldrageneration som trodde att deras barn skulle förverkliga föräldrarnas illusioner.
Får inte tonåringar att må dåligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.