DI > Ekonomi

Tuesday, 04 August, 01:36

DI - 08 jul 20 kl. 06:01

Försäljningarna tar längre tid – mäklare varnar för den nya lagenPriserna på villor ökade under den senaste månaden medan bostadsrättspriserna förblev oförändrade..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försäljningarna, tarlängre , tid, mäklare, varnarför den nya , lagen
GöteborgsPosten - 06 okt 17 kl. 00:55

Mäklare: Nu är det köparnas marknad

Utbudet av bostadsrätter är betydligt större än vanligt i Göteborg och Västra Götaland. Samtidigt tar bostadsförsäljningarna allt längre tid. – Nu är det köparnas marknad, säger Pia Lidman, kontorschef på SkandiaMäklarna i Västra Göteborg..

Sydsvenskan - 26 maj 13 kl. 06:30

Fler säljer med hjälp av mäklare

Andelen villaaffärer som genomförts med hjälp av mäklare har ökat under 2000-talet. 2001 anlitades mäklare i 77 procent av villaaffärerna. 2012 hade andelen ökat till 91 procent.

Opinionen.se - 06 maj 13 kl. 07:47

Fler säljer villa med mäklare

Andelen villaaffärer som genomförts med hjälp av mäklare har stigit under 2000-talet. Medan mäklare anlitades i 77 procent av villaaffärerna 2001 hade andelen ökat till 91 procent 2012. Flest försäljningar med hjälp av mäklare sker i Stockholms län, 97 procent.

Cornucopia - 17 aug 13 kl. 11:59

Mäklare är som att vara egenföretagare

Förr i tiden, innan de stora mäklarbyråerna, var i princip alla mäklare egna företagare. Och många mäklare är fortfarande egna företagare. Därför blir det lite patetiskt när man hos Bonnier/DI kan läsa om hur synd det är om mäklare som knappt kan leva på sin provisionsbaserade lön nu när det kan ta lite tid att sälja objekt.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Många mäklare byter jobb

Fler fastighetsmäklare lämnar yrket nu än på många år. Det visar statistik från Fastighetsmäklarinspektionen, skriver Sydsvenskan.Mellan januari och oktober har 618 fastighetsmäklare avregistrerats.

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 09:48

Fler mäklare räknar med stigande bopriser

Det visar Valueguards Mäklarpanel, som genomförs veckovis i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Marknadsindikatorn, som mäter nettotalet av de mäklare som tror på stigande respektive sjunkande bostadspriser kommande tremånadersperiod, har ökat till +24 den senaste månaden. Nu tror 14 procent av mäklarna på sjunkande bostadspriser, ned från 19 procent förra månaden, medan 38 procent tror på en uppgång, upp från 36 procent.

YLE - 17 apr 14 kl. 14:00

Fastighetsmäklare: Havsutsikt kan bli ett krig som aldrig tar slut

Hur ska det riktigt gå till när skatteverket ska skatta på utsikt och läge? Fastighetsmäklare Kristofer Öfverström säljer bostäder på de dyra områden i Helsingfors och Esbo där finansministeriet nu utreder om fastighetsskatten kunde höjas. Havsutsikt skulle kosta mer, enligt den arbetsgrupp på finansministeriet som utreder fastighetsskatten.

Cornucopia - 15 okt 13 kl. 09:19

Mäklare värderar utan grund upp panter för lån

Följande anekdot kommer från en av mina läsare. Det är alltså inte säkert att detta är satt i system. Det hela handlar om mäklare som värderar upp bostäder på begäran och efter kundens önskemål.

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 12:16

Sega husaffärer trots många mäklare

Allt fler mäklare etablerar sig i Helsingborg som idag är en av de mäklartätaste större städerna i landet. Samtidigt tar det längre tid att få sin bostad såld här..

Skånskan - 21 okt 16 kl. 22:57

Sjöbomäklare ny tränare i Köpingebro

FOTBOLL Det blir med snart 50-årige Jörgen ”Åby” Göransson, välkänd fastighetsmäklare i Sjöbo, som tränare som Köpingebro IF:s herrseniorer tar en historisk plats i 2017 års division 5-fotboll.– Ett uppdrag som jag tror kommer att passa mig väldigt bra. Men jag är ödmjuk inför uppgiften.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Krisande klädbolaget vill betala 25 procent av skulden

Venue Retail Group meddelade under måndagen att bolaget ska skicka ut ackordsförslag till bolagets borgenärer, utse en ny koncernledning….

DI - 2 timmar sedan

Bransons rymdbolag förlorar 470 miljoner – aktien backar

Virgin Galactic levererade sin kvartalsrapport efter börsstängningen på måndagen..

DI - 2 timmar sedan

Så ska Benjamin Dousa lyfta Timbro – ”En sådan borgerlighet blir helt irrelevant”

I november tillträder Muf-ordföranden Benjamin Dousa posten som vd för Timbro. Under hans ledning ska trösklarna till den liberala….

DI - 3 timmar sedan

Maha Energy producerade i snitt 3.906 fat om dagen i juli

Maha Energy rapporterar en aggregerad försäljningsproduktion om 111.404 fat olja och 58.090 miljoner kubikfot gas i juli, vilket ger en….

DI - 3 timmar sedan

Venue Retail Group kommer att skicka ut ackordsförslag till Bolagets borgenärer, utse en ny koncernledning samt offentliggör en förteckning över tillgångar per den 30 juni 2020

STOCKHOLM (3 augusti 2020) – Venue Retail Group AB (publ) ("VRG" eller "Bolaget") (Nasdaq Stockholm: VRG B) och dess rekonstruktör kommer i….

DI - 4 timmar sedan

Uppgifter: Åklagare utreder president Trump för bedrägeri

President Donald Trump kan vara föremål för en utredning om bank- och försäkringsbedrägeri..

DI - 4 timmar sedan

Basindustrin en livboj när turismen stryptes

Med ett näringsliv förankrat i basindustrin har länen i norra Sverige klarat coronapandemin relativt bättre än andra regioner..

DI - 5 timmar sedan

W, Q, U eller kanske ett badkar – stor oenighet om återhämtningen

En V-formad återhämtning av konjunkturen ter sig allt mer osannolik, samtidigt som nya bokstäver och symboler tillfogas från världens….

DI - 5 timmar sedan

Auktionshuset backade 25 procent – sålde för 22 miljarder

Auktionshuset Sothebys rapporterade på måndagen att de har sålt föremål värda 2,5 miljarder dollar, eller motsvarande nästan 22 miljarder….

DI - 5 timmar sedan

Trump: Om Tiktok inte är sålt 15 september förbjuder vi den

Microsoft vill fortfarande köpa delar av Tiktok. Samtidigt kommer uppgifter om att Tiktoks kinesiska ägare Bytedance ska flytta till London….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.