GT > Nyheter

Friday, 14 August, 15:54

GT - 08 jul 20 kl. 01:32

Liseberg vill ha ersättning: ”Några hundra miljoner”Coronapandemin har fört med sig att Sveriges nöjesparker måste hålla stängt i sommar.Nu kräver Svenska nöjesparksföreningen ersättning från staten på sammanlagt 1,5 miljarder kronor för förlorade intäkter, rapporterar Göteborgs-Posten.– Vi var den första branschorganisationen i Europa som tog fram riktlinjer på hur man skulle kunna öppna upp utefter omständigheterna, och ändå är vi de enda som tvingas stänga helt, säger Lisebergs vd Andreas Andersen till tidningen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Sveriges, Svenska, Göteborgs-Posten, Europa, Lisebergs, Andreas Andersen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisebergvill ha , ersättningNågra , hundramiljoner
Kristianstadsbladet - 15 jul 13 kl. 09:25

Arbetade övertid utan ersättning i flera år

Två anställda inom den kommunala verksamheten i Östra Göinge har under flera års tid arbetat över utan ersättning. Enligt arbetsgivaren så fanns det ingen övertid. Därför tog de anställda till slut upp ärendet hos facket.

Sydsvenskan - 22 aug 19 kl. 11:55

Hunden smet och blev påkörd av tåget – ägaren får ändå ersättning

SKÅNE: Hundägare har ett strikt ansvar för sina djur. Men lagstiftning med rötter i 1800-talet gör ett undantag för när djur blir påkörda av tåget. Därför kan en hundägare i Mellanskåne nu få ut 4 000 kronor för sin schäfer, som rymde upp på södra stambanan.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

Alingsås tidning - 11 jul 19 kl. 05:30

Ingen ersättning för åldringar

De åtta äldre personerna som lurats av en norsk takläggare, blir utan kränkningsersättning.
Det har Högsta domstolen nyligen beslutat.
När AT senast rapporterade om fallet beskrev de åtta målsägandenas advokat Ingemar Gross brotten som ”fullkomligt avskyvärda”.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

BT - 13 jan 15 kl. 07:11

Försening ? då går det att få ersättning

Förseningar i tågtrafiken orsakar både oro och ilska. Men lugn, du kan få ersättning. Ett inställt tåg, eller tåg som är försenat mer än en timme, ger dig rätt till ersättning från tågföretaget som ansvarar för trafiken.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 10:42

Så får du ersättning för SAS-kaoset

Sommaren har varit tuff för många SAS-resenärer då flygbolaget ställt in en rad avgångar. Bara under den gångna helgen ställde SAS in över 20 flygningar och kaoset väntas fortsätta även denna vecka. I dag är till exempel sju flighter från Arlanda inställda.

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 13:00

Så får du ersättning när transporterna strular

Schablonersättning när flyget inte lyfter När det gäller flyg så ger EU-förordningen 261/04 långtgående rättigheter för dig som resenär. Syftet med förordningen är i korthet att det ska svida för flygbolagen att ställa till det för resenärerna. Om du till exempel drabbas av ett inställt flyg måste bolaget se till att boka om dig till en annan avgång.

Trelleborgs Allehanda - 12 sep 12 kl. 06:30

Ersättning ersätter bidrag till unga

Foto: Christine Olsson/SCANPIX
Från och med årsskiftet så ska unga mellan 19 och 24 år i Trelleborg få kommunal ersättning istället för försörjningsstöd. Tanken är att ersättningen ska likna lön istället för bidrag, men om det hela är lagligt är osäkert.
?

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Anfallaren lämnar Häcken – lånas ut till allsvenska rivalen

Gustaf Nilsson, 23, har haft en tuff tid i BK Häcken med lite speltid.Nu kan GT avslöja att anfallaren lånas ut till allsvenska rivalen Falkenberg..

GT - 2 timmar sedan

Niklas drog upp monsterhaj – kan bli nytt svenskt rekord

Niklas Kolbeck, 49, var på fisketur tillsammans med sina kompisar i Bohuslän, när det nappade rejält.Över en timme senare stod det klart att det var en håkäring han fått på kroken. Grönlandshajen, som den också kallades, mätte 3,75 meter – och kan komma att bli ett nytt svenskt rekord.

GT - 3 timmar sedan

Europamiljoner till IFK Göteborg

IFK Göteborg får en välbehövlig miljonbonus inför Europaspelet. – Det kan vara skillnaden mellan att åka ut eller gå vidare, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist. .

GT - 4 timmar sedan

”Det blir kul att möta Luleå – kommer att bli tuffa bataljer”

GÖTEBORG. Det slog ner som en värvningsbomb för två veckor sedan, att backen Jesper Sellgren, 22, var klar för Frölunda.Nu har den tidigare Luleåspelaren varit i Göteborg en vecka – och spelat sin första match.

GT - 4 timmar sedan

En död efter fallolycka i Arvika

En man har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Arvika, meddelar bolaget Moelven Edanesågen i ett pressmeddelande..

GT - 7 timmar sedan

Ställ in jubileumsfirandet, vem vill fira misslyckanden?

Göteborgs planerade jubileumsfirande år 2021 kommer troligtvis inte att kunna genomföras som planerat. De många misslyckade projekten gör att det helt borde ställas in..

GT - 8 timmar sedan

Jag är inte den som gnäller – men dessa saker stör mig

Jag är en glad gubbe och det kan nog de flesta hålla med om.Men det finns vissa saker jag stör mig på rejält, speciellt nu under sommartider.Vissa saker får ju en att undra hur fan folk tänker egentligen.

GT - 9 timmar sedan

Bil har voltat – vägen helt avstängd

På E45 i Vänersborg har en personbil voltat och ligger på taket.Vägen har fått stängas av i båda riktningar.– Vi är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens..

GT - 9 timmar sedan

Eileen, 49, byter liv – efter coronabeskedet

Under coronakrisen fick Eileen Broström, 49, i Trollhättan ett mardrömsbesked:Hon förlorade jobbet efter 23 år som flygvärdinna.– Jag såg samtidigt en möjlighet att jag göra något nytt, säger Eileen. .

GT - 10 timmar sedan

Fisket är ett offer för en fungerande havspolitik

Att vilja förbjuda bottentrålning borde innebära att MP också vill förbjuda jordbruk, de harvar ju, skriver skriver Peter Ronelöv Olsson och Fredrik Lindberg vid Sveriges Fiskares PO i en replik till Janine Alm Ericson (MP) och Ulrika Frick (MP)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.