Expressen > Nyheter

Friday, 07 August, 19:51

Expressen - 07 jul 20 kl. 23:37

USA lämnar WHO mitt under virusökningenWASHINGTON DC. USA meddelade under tisdagen att man formellt begärt utträde ur WHO. Världshälsoorganisationen förlorar därmed en av de största bidragsgivarna. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
USA, WHO, WASHINGTON DC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, lämnar, WHOmitt under , virusökningen
Kristianstadsbladet - 01 okt 13 kl. 17:01

Virus inte bakom bröstcancer

Det råder delade meningar om hur många cancerfall som orsakas av virusinfektioner.Nu går en svensk studie emot teorin om att virus ligger bakom bröstcancer och hjärntumören glioblastom.
- Vi hittar ingenting som tyder på att virus skulle vara en viktig bidragande orsak till de cancerformerna, säger Erik Larsson, forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, som menar att resultatet är kontroversiellt.

BT - 01 okt 13 kl. 17:03

Virus inte bakom bröstcancer

Det råder delade meningar om hur många cancerfall som orsakas av virusinfektioner. Nu går en svensk studie emot teorin om att virus ligger bakom bröstcancer och hjärntumören glioblastom.- Vi hittar ingenting som tyder på att virus skulle vara en viktig bidragande orsak till de cancerformerna, säger Erik Larsson, forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, som menar att resultatet är kontroversiellt.

Dagensanalys.se - 25 apr 18 kl. 10:07

Google flyttar sökningen från EU till USA för att undvika GDPR

Nördsajten Who Tracks Me har kartlagt Googles sökträffar och upptäckt att tjänsten flyttats ut från EU till USA för att kunna fortsätta spåra alla användare. För användare gör det ingen skillnad då sökningarna är desamma, som tidigare. Men ur ett dataperspektiv är det en stor skillnad då Google flyttat hem sökningarna till USA för att undvika GDPR och kunna fortsätta spåra användare som tidigare.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 11:13

Slaget om USA:s framtid

Foto: Scanpix
I?dag börjar nedräkningen inför det amerikanska presidentvalet på allvar. Inför hela världens ögon möts i Denver, Colorado de båda kandidaterna Barack Obama och Mitt Romney i en första duell.

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 10:00

Klockan 19: Prognos i fokus när Fed lämnar räntebesked

Styrränteintervallet lär lämnas oförändrat, på 2,25-2,50 procent, enligt en närmast enig analytikerkår. Mer spännande blir i vilken utsträckning Fedledamöternas upprepade budskap om ”tålmodighet” kommer att speglas i lägre ränteprognoser i ”dot plot”, och om det kommer något tydligare budskap om hur länge Fed kommer att fortsätta att ”normalisera” balansräkningen. I december var ledamöternas konsensusprognos att styrränteintervallet skulle höjas två gånger, med 25 punkter, i år.

YLE - 22 feb 13 kl. 10:11

Biodlarna vill kompromissa om bidödande nervgifter

Biodlarnas förbund vill tona ner tvisten gällande vissa insektgifter som tros orsaka bidöd och som EU vill förbjuda. Biodlarna är inne på samma linje som Jord- och skogsbruksministeriet. Finland har på tjänstemannanivå motsatt sig ett totalförbud av kemikalierna med motiveringen att det inte går att hitta ersättande medel på så kort varsel.

BT - 16 okt 14 kl. 20:38

Obama och Löfven diskuterade ebola

USA:s president Barack Obama ringde statsminister Stefan Löfven på torsdagen för att tala om insatser mot ebolaepidemin. Antalet människor som smittas och dör ökar nu kraftigt.- Vi pratade en hel del om vad vi kan göra mer tillsammans, när det gäller personal därnere och andra insatser, sade Löfven som är på ett toppmöte mellan EU och Asien i Milano.

YLE - 23 aug 16 kl. 04:15

Forskare: Nytt effektivt vaccin mot bältros snart i hyllorna

Finland deltar i ett stort forskningsprojekt där man tar fram ett nytt bältrosvaccin som till skillnad från dagens bältrosvaccin inte är ett ”levande vaccin” baserat på ett levande virus utan endast på partiklar av virus, säger forskningsläkare Ilkka Seppä vid Tammerfors universitets vaccinationsforskningscentral som har en enhet i Åbo. Det gör att nya vaccinet inte kan förorsaka sjukdom vilket är viktigt i särskilda fall. Till exempel om patienten har insjuknat i blodcancer eller om man har fått organimplantat där patientens immunförsvar förs ned på grund av behandlingen, då finns det risk för bältros vilket det nya vaccinet kan förhindra berättar Seppä.

BT - 16 okt 14 kl. 17:13

Ebola utom kontroll i månader till

Antalet människor som smittas med och dör i ebola fördubblas var fjärde vecka. Det kommer att ta flera månader innan utbrottet är under kontroll, enligt Världshälsoorganisationen.En dansk som arbetat för Läkare utan gränser står under observation.

BT - 16 okt 14 kl. 19:45

Ebolasmittan fortsatt utom kontroll

Antalet människor som smittas med och dör i ebola fördubblas var fjärde vecka, enligt Världshälsoorganisationen. Misstänkta fall utanför Västafrika spär samtidigt på oron i omvärlden. Den snabba ökningen i antalet fall visar hur viruset fortsätter att spridas i samtliga de tre länder som är värst drabbade - Guinea, Liberia och Sierra Leone.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.