DI > Ekonomi

Friday, 14 August, 13:27

DI - 07 jul 20 kl. 20:53

Ur pandemin föddes nya affärsområden: "Fantastiskt för kreativiteten"När Almedalen ställdes in och konferenserna bokades av tvingades Hansa event snabbt att ställa om för att rädda företaget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Almedalen, Hansa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ur pandemin, föddesnya , affärsområden, Fantastisktför , kreativiteten
PrivataAffärer - 12 jun 20 kl. 11:00

SHB: Bolaget går stärkt ur pandemin

Behovet av respiratorer och hjärt- och lungmaskiner är globalt samtidigt som samtliga större marknader sannolikt har ett underskott. Pandemin har medfört hög efterfrågan på ventilatorer och hjärt- och lungmaskiner. Med en 25-procentig marknadsandel ser Handelsbanken Getinge som den globala marknadsledaren inom dessa produkter.

DI - 26 mar 20 kl. 13:11

Gunnebo varnar för minskad efterfrågan – vidtar åtgärder

Säkerhetskoncernen Gunnebo ser till följd av covid-19-pandemin en minskad efterfrågan i varierande grad inom sina affärsområden i det….

PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 07:02

ABB slog förväntningarna

ABB redovisar ett rörelseresultat (”operationellt ebita”), på 636 miljoner dollar för det första kvartalet 2020 (766). Analytiker hade i snitt räknat med 575 miljoner dollar, enligt Infront Datas sammanställning som fjorton analytiker deltagit i. Intäkterna uppgick till 6.

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 07:39

Embracer minskade vinsten

Embracer redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 495 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (januari-mars) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. (619). Operativt ebit-resultat uppgick till 286 miljoner kronor (396).

PrivataAffärer - 13 jul 20 kl. 08:35

Essitys försäljning backar

”Försäljningen har påverkats negativt av covid-19 pandemin och relaterade nedstängningar samt lagerjusteringar efter hamstringen bland konsumenter och distributörer under mars 2020”, skriver bolaget i rapporten. Organiskt minskade försäljningen med 9,3 procent i det andra kvartalet, vilket kan jämföras med väntade -6,0 procent enligt Infronts prognossammanställning. Den justerade ebita-marginalen på 13,3 procent var dock högre än väntade 12,6 procent och bruttomarginalen om 32,2 procent innebar en ökning från 29 procent för ett år sedan.

PrivataAffärer - 30 apr 20 kl. 09:08

Klart bättre än väntat för Nokia

Nokia såg inte någon nedgång i efterfrågan under första kvartalet och räknar med att merparten av covid-19-effekten kommer i andra kvartalet. Samtidigt bedömer Nokia att bolagets bransch är ganska motståndskraftig i den pågående krisen. Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten: Bättre resultat än väntat.

PrivataAffärer - 23 apr 20 kl. 08:12

Något sämre än väntat för Munters

Omsättningen uppgick till 1.566 miljoner kr, mot ett analytikersnitt på 1.563 miljoner.

PrivataAffärer - 15 jun 20 kl. 10:26

RBC: Nya eftefrågechocker för Sandvik

Det skriver RBC Capital Markets i en analys där banken sänker sin rekommendation för Sandvik från sector perform till underperform. RBC sänker sina vinstprognoser för Sandvik med upp till 15 procent, främst på grund av ändrade antaganden beträffande flygområdet samt olja och gas. Nyhetsflödet inom dessa områden har skiftat från oro kring kortsiktiga efterfrågefall i samband med covid-19-pandemin till mer långsiktig efterfrågeoro, anser analyshuset.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Betsson tar upp kamp med Kambi i USA

Bettingbolaget Betsson tänker konkurrera med Kambi på den amerikanska marknaden..

DI - 30 minuter sedan

EQT vill notera hustillverkare

EQT har inlett en process för att notera den danska typhustillverkaren Huscompagniet på Köpenhamnsbörsen, rapporterar den danska tidningen….

DI - 1 timme sedan

Trots kursraketerna – miljarder upp i rök i Selins portfölj

Efter svag inledning på fredagen stiger rapporterade kommunikationssystembolaget Invisio som är ett av Erik Selins nyare börsinnehav..

DI - 1 timme sedan

Norska taxi tar NASA-teknik till hjälp för att ladda bilen trådlöst

Oslo blir först i världen med att införa trådlös laddning av taxi-bilar. Med hjälp av brittiska Jaguar och Nasa-teknik siktar den norska….

DI - 1 timme sedan

EU-ledaren vill se sanktioner mot Belarus

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vill införa sanktioner mot Belarus, rapporterar AFP..

DI - 1 timme sedan

Ryska oljejätten vänder till vinst

Rysslands största oljebolag Rosneft vänder till vinst i andra kvartalet efter att ha redovisat en rejäl förlust under årets första kvartal….

DI - 2 timmar sedan

Trump underblåser falskt påstående om Harris

USA:s president Donald Trump säger att han tagit del av ett påstående om att Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris inte har….

DI - 2 timmar sedan

Euroområdets BNP rasade tvåsiffrigt under andra kvartalet

Euroområdets BNP sjönk 12,1 procent under andra kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt Eurostats preliminära beräkning av….

DI - 2 timmar sedan

Hundratals demonstranter släpps i Belarus – regeringen ber om ursäkt

Hundratals demonstranter har börjat släppas efter protesterna mot valet i Belarus..

DI - 2 timmar sedan

Volvos bildelningstjänst först ut med digital nyckeldelning

Dela tillgången till bilen via sms, Messenger, Whatsapp eller mejl. Det är nu möjligt med Volvo Cars bildelningstjänst M som blir först i….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.