PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 04 August, 01:47

PrivataAffärer - 07 jul 20 kl. 13:00

Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börsAv de tillfrågade i undersökningen svarade 37 procent att de tror att börsen kommer att stiga under de närmaste tolv månaderna, vilket är en marginell minskning jämfört med förra kvartalets undersökning. Den stora skillnaden i utfallen mellan de två undersökningarna är i stället att det nu är en kraftig minskning av andelen som tror på fallande börs under det närmaste året. I den nya undersökningen tror 24 procent att börsen faller under de kommande tolv månaderna, vilket är en minskning med 14 procentenheter jämfört med kvartalet före. ”Tilltagande optimism” – Kraften i börsens återhämtning tillsammans med de ljusglimtar vi ser i senaste tidens makrodata, har lett till en tilltagande optimism bland privatspararna. Aldrig tidigare har börsoptimisterna va
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Johanna Kull, Avanza, Förutom, Demoskop

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KullAllt , färre, privatsparare, tror, sjunkande, börs
PrivataAffärer - 28 feb 19 kl. 08:50

Privatsparare tankar Swedbank

Privatspararnas aktiehandel ökade hela 21 procent under februari visar statistik från Avanza. Månadens klart mest köpta aktie är storbanken Swedbank, vars aktiekurs rasat efter uppgifter om misstänkt penningtvätt. – Köpen i Swedbank är mer än dubbelt så stora som köpen i näst mest köpta aktien och antalet ägare har ökat med 50 procent på mindre än en vecka.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 09:46

Sifo: Fler tror på börsuppgång

Dött lopp mellan börsoptimisterna och börspessimisterna. I alla fall enligt Sparindikatorn, Avanzas Sifoundersökning. 20 procent av de tillfrågade tror att börsen kommer att stiga de närmaste tolv månaderna, medan 21 procent tror att den sjunker.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 08:15

Sparekonom tror på dubbelt så hög ränta

Här är hennes tips på hur du hanterar saken. Sparekonomen Johanna Kull är säker på att räntan blir dubbelt så hög under året. Det säger hon till Expressens Dina Pengar och råder dig att ta höjd för det i din privata budget för året.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 09:24

Fler tror på sjunkande börs

Indikatorn definieras som skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande börs under de kommande tolv månaderna. Cirka 37 procent tror att börsen kommer att sjunka. Det är en ökning med 11 procentenheter sedan ett kvartal tidigare.

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 04:00

Sparekonomen: Nysparandet i miljöfonder 20 gånger större i år

Både storleken på sparandet och nysparandet i miljöfonderna blev 20 gånger större än 2018 och antalet kunder som sparar i en miljöfond har ökat med 25 procent på ett år hos Avanza.  Frågan är om något liknande hänt tidigare? – Det hör absolut inte till vanligheterna.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 11:42

Trading Direkt: Privatsparare köper aktier, dumpar fonder

Johanna Kull, sparekonom på Avanza, gästar Trading Direkt för att ge oss en inblick i hur spararna har agerat, men det pratas även om bostadsmarknaden och huruvida man kan dra nytta av börsturbulensen för att köpa miljövänliga aktier. Tobbe Rosén bjuder på teknisk analys på bland annat ett urval av investmentbolag. Teknisk analys av Tobbe Rosén: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Silver, Olja (Brent), Clemondo Group, Eulos Vind, Evolution Gaming, Fortum, Net Ent, Nobina, Verisec, Investor, Latour, Lundbergs, Ratos, Kinnevik, Svolder, Industrivärden Bolag som nämns i intervjun: Evolution Gaming, Fortnox, Amazon, Apple, ABB, Microsoft, SEB, Volvo, Telia, Investor, Lundin Petroleum, SBB, Intrum, Securitas, Boliden  .

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 08:37

Avanza: Färre fondköp – men större summor

Fondspararna har varit mindre aktiva under juli månad jämfört med föregående månad. Det framgår av statistik från nätmäklaren Avanza. Under juli noterades 1,8 fondbyten per fondkonto vilket var 5 procent lägre än i juni.

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 08:56

Svenska sparare tror på fortsatt kronfall

Enligt statistik från Avanza är spararna mer försiktiga med sina investeringar i fonder. Det rapporterar Affärsvärlden. Korträntefonder i utländska valutor går bra, vilket pekar på att spararna inte tror på ett trendbrott för den fallande kronan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Å nej – Inte igen! Nytt Isländskt vulkanutbrott kan bli värre än sistKan bli översvämning eller inget alls

För fyra år sedan lamslogs flygtrafiken i Europa i nästan en vecka då vulkanen Eyjafjallajökull spred aska över Europa i bästa Mordor-anda. Det var sannerligen ingen picknick att vara islänning just då:  evakuerades.  fick förkorta sitt stadsbesök på Irland och miljontals människor blev strandade när flygen inte kunde lyfta.

Nyan - 07 jul 18 kl. 11:21

Catharinadagen vill bli större

Catharinadagen ordnas på söndag för andra gången i Hammarlands församling, förhoppningarna är att det ska bli större med åren. – Det finns mycket potential, säger kyrkoherde Ingemar Johansson. På söndag kan man ta del av ett fullspäckat program när Catharinadagen ordnas för andra året i rad vid församlingshemmet och prästgården i Hammarland.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Blackrock: Föredrar Europa framför USA

”Förhandlingarna om storleken och utformningen av USA:s finanspolitiska paket intensifieras medan nyckelbidrag löper ut och stater möter budgetunderskott”, skriver förvaltningsbolaget. Samtidigt är de amerikanska jobbsiffrorna i fokus under denna vecka medan USA närmar sig budgetstupet, läggs det till. ”Vi gillar fortfarande kvalitativa delar av den amerikanska marknaden men har blivit mer försiktiga överlag”, skriver Blackrock angående amerikansk börsexponering och hänvisar till virusets fortsatta spridning i USA och de försämrade finanspolitiska utsikterna.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Insplorion: ”Läskigt enkelt för oss att få intresse”

Insplorion är ett svenskt clean tech-bolag som utvecklar avancerade sensorer för att bland annat mäta luftkvalitet och batteriers kemi. Bolaget är en avknoppning från Chalmers där tekniken för det som i dag är bolagets egna sensorplattform, NanoPlasmonic Sensing, började utvecklas redan vid millennieskiftet. I dagsläget har Insplorion tre produktgrenar: luftkvalitetssensorer, batterisensorer och forskningsinstrument.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analytiker: Rekordlåga realräntor gör guld intressant

Amerikansk tioårsränta är nere på 0,55 procent och tioårig realränta är samtidigt rekordlåg om runt -1 procent. Guld kostar däremot inget att hålla medan Feds storskaliga tillgångsköp väntas driva inflation framöver, fortsätter han angående varför guldet lyft 30 procent under 2020 till nya rekordnivåer nära 2.000-strecket.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Beijer Alma rusar tvåsiffrigt efter analys

Nordea förväntar sig visserligen att det andra kvartalet har varit utmanande, men menar samtidigt att det samtidigt utgjort bottenmärket. Det finns indikationer på en v-formad återhämtning vad gäller chassifjädrar, ett segment som tillhör koncernens viktigaste vinstdrivare. Enligt Nordeas beräkningar handlas aktien med en rabatt på 40 procent i förhållande till sektorkollegor, och det menar banken är lika med en ”en attraktiv möjlighet att gå in i ett högkvalitativt bolag”.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Lundin Mining in i Paretos modellportfölj

Utfallet för juli summeras till en klar ”outperform” mot benchmarkindex OMXSGI, +9,3 procent mot +4,2 procent för index. Det framgår av en portföljanalys daterad den 3 augusti. Kinnevik var en av de främsta drivkrafterna under juli med en uppgång på 25 procent.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknaden

”Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Därmed syns så här långt inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, konstaterar han.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.