Nerikes Allehanda > Nyheter

Friday, 14 August, 15:17

Nerikes Allehanda - 05 jul 20 kl. 06:34

Fjugestaborna dricker nu Örebrovatten:”Har gått väldigt bra att koppla på”Nyligen kopplades den nya dricksvattenförsörjningen från Örebro på till alla abonnenter inom det....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
ÖrebrovattenHar, Örebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fjugestaborna, drickernu , ÖrebrovattenHar , gått, väldigt, braatt , koppla på
YLE - 04 apr 17 kl. 16:00

Vet du vad ditt barn dricker?

I de flesta svenskspråkiga daghem, förskolor och skolor kan barnen välja mellan mjölk, vatten och surmjölk i samband med måltiderna. Ibland serveras även juice, hemgjord saft eller kakaodrycker till frukost. Det kan variera stort mellan till exempel daghem och daghem, liksom vem som bestämmer om barnens mat och dryck.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 06:30

Tonåringar dricker bakom föräldrarnas rygg

Valborg är en dag då många dricker sig berusade för första gången. Föräldrar förväntar sig dock att deras tonåringar inte dricker alkohol. Samtidigt uppger sju av tio tonåringar att de har druckit.

YLE - 16 maj 15 kl. 09:50

De rika och högutbildade dricker mest

Alkoholbruket bland högutbildade och välbärgade män och kvinnor ser annorlunda ut än hos den övriga befolkningen. Forskare har kommit fram till att rika män dricker mer än någon annan socialklass. Samtidigt är de rika kvinnornas dryckesvanor farligast.

YLE - 16 maj 15 kl. 09:50

Rika och högutbildade dricker mest

Alkoholbruket bland högutbildade och välbärgade män och kvinnor ser annorlunda ut än hos den övriga befolkningen. Forskare har kommit fram till att rika män dricker mer än någon annan socialklass. Samtidigt är de rika kvinnornas dryckesvanor farligast.

Dagen - 02 jun 11 kl. 10:37

Unga vuxna: Inte fel att 15-åringar dricker alkohol

Unga svenskar tycker att det är i sin ordning att15-16-åringar dricker alkohol. Det visar en färsk opinionsundersökning från Novus.

- Färre tonårsföräldrar köper ut alkohol till sina barn, vilket är mycket glädjande.

Sydsvenskan - 30 jul 14 kl. 17:12

Mona Masri: ”Jag dricker just för att tappa kontrollen”

”Jag dricker inte sprit eftersom jag inte vill tappa kontrollen”, skrev Ann Heberlein på måndagens kultursidor. Varför dricker egentligen människan, när alkoholens skadeverkningar på kroppen, relationer och samhället är så välkända, undrar hon. Det korta svaret är förstås för att det är kul.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:57

Sju teorier om varför ungdomar dricker mindre

Institutet för hälsa och välfärd THL undersöker varför unga dricker mindre alkohol än tidigare. Utvecklingen har pågått under flera år och gäller både yrkesstuderande, gymnasiestuderande och elever i grundskolan. Också antalet helnyhtra ungdomar har ökat.

Nyhetskanalen - 27 mar 12 kl. 22:37

WHO: Européer dricker mest alkohol i världen - tre glas vin om dagen i snitt

Européer dricker mest alkohol i världen, visar en ny rapport från Världshälsoorganisationen WHO och Europakommissionen. I snitt dricker vi 12 liter ren alkohol per vuxen och år, motsvarande tre glas vin per dag.Mest dricker östeuropéerna ?

Barometern - 21 nov 13 kl. 15:59

Åtta av tio på gymnasiet dricker alkohol

Andelen högstadieelever som dricker alkohol har minskat, medan den är fortsatt hög bland gymnasieeleverna. Det visar den undersökning av Kalmarungdomarnas drogvanor som gjorts av CAN, centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, gjort på uppdrag av Kalmar kommun.
Under 2000-talet har alkoholkonsumtionen minskat kraftigt.

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 06:20

Svenska ungdomar dricker mindre


Trenden håller i sig - svenska ungdomar dricker mindre alkohol.Men det finns regionala skillnader i hur mycket unga dricker. - Mest dricker de i Skåne och i övriga södra Sverige, säger Isabella Gripe, utredare vid Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), till TT.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.