Expressen > Nyheter

Saturday, 08 August, 19:20

Expressen - 05 jul 20 kl. 00:22

Latinamerika är hårt drabbat – men Uruguay har bara 28 dödaSydamerika är den kontinent som är hårdast drabbat av covid-19. Drygt hälften av alla bekräftade smitto- och dödsfall kan spåras dit. Trots det är Uruguay är ett av de länder i världen som klarat pandemin bäst. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Uruguay

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Latinamerikaär , hårtdrabbat men , Uruguayhar , bara28 , döda
DN - 04 jul 20 kl. 21:12

Bara 28 har dött av coronaviruset i Uruguay

Mitt i coronapandemins epicentrum i Latinamerika döljer sig ett undantag. Efter fyra månaders kamp mot viruset har Uruguay bara 28 dödsfall….

BT - 30 jul 13 kl. 17:36

Marijuana kan bli lagligt i Uruguay

Uruguay kan snart bli det första landet i Latinamerika att legalisera marijuana. Onsdagens omröstning om det kontroversiella lagförslaget kan sätta kursen för en hel kontinent. Varje år flödar hundratals miljoner kronor från marijuanaförsäljning in i kassorna på kriminella grupper ?

Sydsvenskan - 27 jun 14 kl. 05:30

Latinamerika lyfter i transatlantisk kamp

Medan fotbollsvärlden fortfarande väntar på det afrikanska lyftet, så tar Latinamerika allt mer plats i VM och är nu en jämbördig utmanare till Europa.Framgångarna i Brasilien kan ha en förklaring i att Sydamerikas största land på sitt sätt blivit hemmaplan för regionens samtliga fotbollsnationer.Även om länder som Uruguay och Argentina är ärkerivaler till Brasilien på fotbollsplanen, så finns det kulturella band och geografisk närhet som gör VM-turneringen mer lättillgänglig och mindre främmande för både spelare och supportrar.

Sydsvenskan - 27 jun 14 kl. 07:20

Latinamerika överglänser Europa på hemmaplan

Medan fotbollsvärlden fortfarande väntar på det afrikanska lyftet, så tar Latinamerika allt mer plats i VM och är nu en jämbördig utmanare till Europa. Framgångarna i Brasilien kan ha en förklaring i att Sydamerikas största land på sitt sätt blivit hemmaplan för regionens samtliga fotbollsnationer. Widget: HtmlWidget - Även om länder som Uruguay och Argentina är ärkerivaler till Brasilien på fotbollsplanen, så finns det kulturella band och geografisk närhet som gör VM-turneringen mer lättillgänglig och mindre främmande för både spelare och supportrar.

Kristianstadsbladet - 05 aug 13 kl. 21:31

Uruguay firar första gayvigseln


Uruguay firade på måndagen sitt första bröllop mellan två homosexuella män, samma dag som landets nya äktenskapslagstiftning trädde i kraft.Glädjen vid den historiska ceremonin, som hölls på ett sjukhus i huvudstaden Montevideo, dämpades dock av det faktum att den ene mannen ligger på sin dödsbädd. Ceremonin hölls bara några timmar efter att ytterligare ett par registrerat sig för en vigsel inom kort.

BT - 05 aug 13 kl. 21:33

Uruguay firar första gayvigseln

Uruguay firade på måndagen sitt första bröllop mellan två homosexuella män, samma dag som landets nya äktenskapslagstiftning trädde i kraft. Glädjen vid den historiska ceremonin, som hölls på ett sjukhus i huvudstaden Montevideo, dämpades dock av det faktum att den ene mannen ligger på sin dödsbädd. Ceremonin hölls bara några timmar efter att ytterligare ett par registrerat sig för en vigsel inom kort.

Kristianstadsbladet - 25 okt 14 kl. 13:21

Jämn kamp om makten i Uruguay

En av världens mest excentriska presidenter tackar för sig när Uruguay går till presidentval. Frågan är om José Mujicas omtalade reformer överlever hans tid vid makten.
På bilder från förra presidentkampanjen poserar José Mujica gärna med mate-muggen i handen, regionens traditionella örtte.

BT - 25 okt 14 kl. 13:21

Jämn kamp om makten i Uruguay

En av världens mest excentriska presidenter tackar för sig när Uruguay går till presidentval. Frågan är om José Mujicas omtalade reformer överlever hans tid vid makten. På bilder från förra presidentkampanjen poserar José Mujica gärna med mate-muggen i handen, regionens traditionella örtte.

Dagen - 28 dec 11 kl. 13:37

Uruguay öppnar för fria aborter

Uruguays senat har klubbat igenom en lag om fri abort. Beslutet, som togs med 17 röster mot 14, måste godkännas av undre kammaren innan den blir till lag.

Abort har varit förbjudet i Uruguay sedan 1938.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 20:29

Abort laglig i Uruguay

Uruguay blev på onsdagen det andra landet i Sydamerika som tillåter abort.
Enligt lagen som antogs i senaten med röstetalen 17 mot 14 tillåts kvinnor att göra abort under graviditetens första tredjedel. Kvinnan måste dock först konsultera tre medicinska experter om risker och alternativ till abort, som adoption.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.