SVT > Sport

Thursday, 13 August, 02:00

SVT - 04 jul 20 kl. 21:37

Några F1-förare tveksamma till att knäböja: ”Vissa förstår inte”Imorgon körs formel 1-premiären i Österrike och inför loppet ska förarna protestera mot rasism genom tröjor med texten ”end racism”. Att alla förare ska gå ner på ett knä är också aktuellt, men den gesten har en del förare varit tveksamma till. – Vissa förstår inte vad som händer, säger världsmästaren Lewis Hamilton enligt BBC..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
F1, Österrike, Lewis Hamilton, BBC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Några F1-förare, tveksammatill att , knäböja, Vissa, förstårinte
YLE - 24 jun 14 kl. 04:32

Svårare för civiltjänstgörare att hitta jobb

Enligt Civiltjänstcentralen har det blivit svårare att få civiltjänstgöringsplatser. Centralens direktör Mikko Reijonen säger att det beror på att kommunerna sparar och inte prioriterar civiltjänstgöring. Niclas Henriksson håller för tillfället på att gå den förberedande kursen inför sin civiltjänstgöring.

DN - 16 aug 13 kl. 06:13

Brist på ämneslärare hotar undervisningen

Bristen på ämneslärare inom exempelvis kemi och vissa moderna språk kan allvarligt hota undervisningen i den svenska skolan inom några år. Vissa ämnen riskerar att utrotas, varnar Lärarnas riksförbund..

Regeringen - 27 jul 16 kl. 09:00

Lärare utan legitimation kan arbeta under viss kompletterande utbildning

Den 1 juli 2016 trädde en förordning i kraft som innebär att en lärare utan legitimation kan, med vissa undantag, anställas i skolväsendet för högst två år..

SvD - 09 nov 16 kl. 12:31

Lärare: Vilda västern på vissa yrkesutbildningar

Kraven på gymnasieskolans yrkesprogram måste öka. Lösningen är inte att utöka antalet poäng, utan att komma tillrätta med fusk och oordning som nu råder. Det skriver Per Kedland, känd som ”läraren som har gett upp” efter sin förra debattartikel på SvD Debatt..

Barometern - 04 sep 14 kl. 05:47

Läget är akut i vissa ämnen

Det råder akut brist på lärare i slöjd, teknik och spanska. Vissa klasser på Södermöreskolan har bara behöriga lärare i två ämnen. – Ett skräckexempel, skriver en mamma i frustration till Barometern.

Barometern - 04 sep 14 kl. 05:47

Lärarbristen är akut i vissa ämnen

Det råder akut brist på lärare i slöjd, teknik och spanska. Vissa klasser på Södermöreskolan har bara behöriga lärare i två ämnen. – Ett skräckexempel, skriver en mamma i frustration till Barometern.

BT - 25 sep 14 kl. 08:08

Stor brist på ämnesbehöriga lärare

Det råder stor brist på lärare inom en rad områden, visar statistik från Skolverket. Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i. Och fyra av tio legitimerade lärare jobbar inte inom skolan överhuvudtaget.

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 08:07

Stor brist på ämnesbehöriga lärare

Det råder stor brist på lärare inom en rad områden, visar statistik från Skolverket.Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i. Och fyra av tio legitimerade lärare jobbar inte inom skolan överhuvudtaget.

BT - 06 dec 14 kl. 13:10

Förbundsbasen: "Ska finnas en osynlig glas- vägg mellan lärare och elev"

Elever på trafikskolor ska aldrig acceptera att bli sexuellt ofredade utan polisanmäla direkt om något händer, anser Berit Johansson ordförande i Sveriges trafikskolors riksförbund (STR). – Orkar man inte det ska man åtminstone byta skola, säger hon. Hon vill inte gå in på enskilda ärenden och åtalet mot två lärare på en trafikskola i Borås som misstänks ha sexofredat sju kvinnor som var elever där.

Skånskan - 20 jun 16 kl. 14:00

Fyra miljoner kronor lyfter 75 Svalövslärare

SVALÖV Lärarlyftet har även nått Svalöv.
Totalt tilldelas kommunen fyra miljoner kronor av de fyra miljarder som regeringen delar ut i år.Det är Skolverket som i sista sväng fördelar pengarna och här handlar det om att både kommunala och fristående skolor får ta del av potten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.