SVT > Ekonomi

Saturday, 15 August, 09:43

SVT - 04 jul 20 kl. 18:48

Varningen: Coronakrisen kan påskynda butiksdödenDen digitala handeln slår hårt mot butikerna runtom i Sverige. Dessutom har coronakrisen inneburit minskad konsumtion och att omställningen från digital till fysisk handel påskyndas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningen, Coronakrisenkan , påskynda, butiksdöden
DN - 16 apr 20 kl. 21:14

Kunderna om butiksdöden: ”Vill kunna känna på sakerna”

På torsdagen hade samtliga MQ:s butiker stängt till följd av konkursbeskedet. Hur många fler offer inom detaljhandeln som coronakrisen….

Cornucopia - 12 mar 20 kl. 11:12

Sista spiken i butiksdödens kista? Ras på nio procent i stort västsvenskt köpcentrum

Redan innan coronakrisen låg butikshandeln redan på sin dödsbädd. Frågan är om krisen nu kommer leda till ett omfattande systemskifte i konkursernas spår, och när många för första gången går över till onlinehandel? En läsare med insyn rapporterar om nio procent kundras i ett stort västsvenskt köpcentrum nu under mars.

Cornucopia - 22 maj 20 kl. 12:33

Fastighetskris - distansarbete, butiksdöd och utflytt från storstäderna?

Kanske håller det på att dras ihop till en ny fastighetskris i coronakrisens spår. Utöver den tidigare butiksdöden riskerar distansarbetesrevolutionen slå ut behoven av både kontor och det sista halmstråt  bygga om allt till bostäder när allt färre av de kreditstarka distansarbetande tjänstemännen ser en vits med ett överprissatt centralt boende.
Extremt centralt kontor snart ett minne blott?

Cornucopia - 20 mar 20 kl. 12:34

Orsakar coronakrisen en revolution inom arbete och handel - vem vinner och vem förlorar?

Kan coronakrisen resultera i en revolution inom arbete och handel när allt fler vänjer sig vid distansarbete och onlinehandel? Vem blir i så fall vinnare och vem blir förlorare?Nybyggd del av köpcentret Kungsmässan.

News55 - 13 maj 20 kl. 12:01

Jan Scherman: Detta kan påskynda nytt pensionssystem

News55:s krönikör Jan Scherman och Skandias pensionsekonom Mattias Munter informerade om minpension.se som en bra ingång för att få koll på sin pension om man har fått olika pensionsströmmar från olika arbetsgivare.
– Man ska se det som information.

Cornucopia - 16 apr 20 kl. 12:34

Schibsteds Omni blir Swish-journalistik - och Google Adsense hos SvD

Coronakrisens kollaps för annonseringen gör sig tydligt påmind via norska Schibsteds sajter Svenska Dagbladet och Omni. SvD kör numera Google Adsense-reklam istället för insåld kampanjreklam, och nyhetsomrskrivartjänsten Omni ansluter sig nu till Swishmedia och ber  sina läsare donera pengar och bli Omni Vän. Dags för en spaning med tre punkter om reklamkrisen.

Cornucopia - 23 mar 20 kl. 09:11

Konkursveckan inledd: Brothers, Polarn O. Pyret och Departments & Stores i rekonstruktion

På onsdag är det löneutbetalningar och innan dess behöver företag ansöka om konkurs eller företagsrekonstruktion ("konkurskydd") om de inte kommer klara av att betala ut lönerna. Konkursvågen denna veckan inleds med butiksdöden sedan koncernen Retail and Brands dotterbolag NK-butikerna Departments & Stores Europe AB, barnbutikerna Polarn O. Pyret AB och herrklädesbutikerna Brothers AB ansökt om rekonstruktion.

Cornucopia - 14 apr 20 kl. 13:46

Intersport ansöker om rekonstruktion (konkursskydd)

Kedjan Intersport med bland annat Intersport och Löplabbet ansöker om konkursskydd via rekonstruktion. Anledningen sägs vara coronakrisen, men bolagen har inte direkt visat gröna siffror de senaste åren, och butiksdöden kan mycket väl vara orsaken, påskyndat av coronakrisen. Siffrorna känns dock diskutabla och frågan är om det bara handlar om att nyttja krisen på skattebetalarnas och fordringsägarrnas bekostnad?

Cornucopia - 28 apr 20 kl. 13:18

Foton: Starka scener från krondiket Göteborg under pandemi

Bloggen begav sig på grund av anledningar in till krondiket och byggarbetsplatsen som av andra kallas Göteborg. Fotodokumentation uppstod. Varning för starka scener.

Cornucopia - 15 jul 20 kl. 09:28

Gungor och karuseller - ökat distansarbete ställer krav på större bostäder

"Det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellen."Om vårens distansarbete delvis ska permanentas och arbetsgivare dra ner på de egna lokalytorna, så kommer det ställa krav på våra bostäder, både i yta, antal rum och i utformning. Dels behöver man avskildhet och större utrymmen att arbeta på, dels kan det ställas krav från arbetsgivaren på grund av arbetsmiljölagar, eller möjligheten att hyra arbetsplatsen av arbetstagaren, vilket ställer en del krav åtminstone för egenföretagare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.