DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 20:48

DI - 03 jul 20 kl. 12:14

Gutelands klimatförslag backas av europeisk miljörörelseJytte Guteland (S), EU-parlamentets huvudförhandlare för EU:s klimatlag, lämnade i maj ett förslag om att höja EU:s utsläppsmål för år 2030. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Guteland, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gutelands, klimatförslag, backasav , europeisk, miljörörelse
SvD - 24 feb 17 kl. 19:54

Nytt klimatförslag: Sänkt fart och fler miljöbilar mot utsläppen

Sänkt hastighet i städer och ett nytt skatteväxlingssystem för att gynna miljöbilar är ett par av regeringens klimatförslag som kommer i vår, rapporterar Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 29 okt 13 kl. 09:48

Klimatförslag försenat

EU-kommissionens förslag på klimatmål för år 2030 väntas först nästa år. Tidigare har Supermiljöbloggen skrivit om att EU-kommissionen innan årets slut tänkt presentera ett förslag om vad som ska gälla på klimat- och energiområdet för EU:s medlemsstater till år 2030. Nu verkar det som om processen försenats något.

SVT - 19 okt 15 kl. 18:01

Klimatförslag mejslas fram i Bonn

Klimatförhandlare från hela världen möts nu i Bonn, Tyskland, för att förbereda det nya klimatavtal som ska antas på klimatmötet COP21 i Paris i december. På bordet ligger en text på 20 sidor, en text som Sverige vill ska bli ännu vassare och innehålla fler styrmedel..

SR - 28 nov 15 kl. 18:33

Vänsterpartiet lägger fram kontroversiellt klimatförslag

Sverige kan gräva ner koldioxid i marken som ett försök att stoppa klimatförändringarna. Det menar Vänsterpartiet.Men tekniken är inte helt okontroversiell och det är inte säkert om förslaget får stöd..

DI - 08 nov 17 kl. 19:30

Transportföretagen: Vi stödjer Axelssons klimatförslag

Svante Axelsson har i ett antal artiklar på Di Debatt lagt fram konkreta förslag på hur sjöfarten, åkerinäringen samt järnvägen ska kunna bidra till de högt uppsatta klimatmålen och vi vill härmed lämna vår replik på dessa förslag..

Supermiljöbloggen - 09 maj 18 kl. 12:53

Fem klimatförslag från Moderaterna

Moderaterna presenterade en klimatpolitisk rapport förra veckan.  I rapporten prioriteras fem åtgärder som särskilt viktiga. Dessa är: 1.

SR - 25 jun 18 kl. 15:50

Här är partiernas klimatförslag inför valet

Vilka är klimatförslagen riksdagspartierna går till val på? Vad har de gjort hittills och vilka åtgärder tycker de är viktigast? Hör alla partiers miljöpolitiska talespersoner – i längre intervjuer från vår reportageserie i Studio Ett..

Expressen - 06 aug 18 kl. 13:09

S presenterar nytt klimatförslag

Socialdemokraterna presenterar förslag på klimatområdet på en presskonferens med utrikesminister Margot Wallström och S klimatpolitiska talesperson Åsa Westlund. Partiet vill bland annat införa pant på mobiltelefoner. Även Liberalerna har presenterat klimatpolitiska förslag under dagen.

Kristianstadsbladet - 08 dec 12 kl. 17:05

FLASH:Klimatförslag antaget

FN:s klimatmöte i Doha har antagit ett kompromissförslag, uppger AFP.
Mer information kommer inom kort..

BT - 02 jun 14 kl. 21:57

Avgörande klimatförslag i USA

En plan på att sänka växthusgasutsläppen i USA ger hopp om en vändning i landets klimatpolitik. Dessutom tillkännager Kanada sin önskan att samarbeta med USA i klimatfrågorna. Målet är nu att USA ska minska koldioxidutsläppen med 30 procent mellan 2005 och 2030.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Kanadas motdrag – inför tullar mot USA

Kanada inför tullar om 2,7 miljarder dollar för amerikanska varor. Detta efter att USA återinfört tullavgifter på aluminium från Kanada….

DI - 1 timme sedan

Spansk återhämtning börjar med reformer

Svenskarnas mest populära resmål, Spanien, genomgår en svår kris. Landet är ett av Europas svårast drabbade av coronapandemin..

DI - 1 timme sedan

Transportjätte planerar chockhöja fraktavgifterna – aktien rusar

Den amerikanska transportjätten UPS lägger till en extra fraktavgift för storkunder under hösten – bolaget spår en explosionsartad e-handel….

DI - 2 timmar sedan

Handelskrigets nya bricka: ”Trump har steppat upp i konflikten”

Amerikanskt intresse för appen Tiktok är ytterligare ett steg i upptrappningen av konflikten mellan kina och USA..

DI - 2 timmar sedan

Europabörserna stängde svagt upp – läkemedelsbolag rusade

Europabörserna var överlag upp på fredagen när en överlag positiv rapportperiod och hopp om stimulanser tog uppmärksamheten från ökade….

DI - 2 timmar sedan

Libanons president: Bomb kan ligga bakom

Libanons president utesluter inte att explosionen i hamnen kan ha orsakats av en bomb. ”Orsaken har inte fastställts än”, säger president….

DI - 2 timmar sedan

Nordenbörserna stängde grönt – Outokumpu rasade på rapport

De defensiva aktierna tog täten på en stark Köpenhamnsbörs medan Outokumpu gick mot strömmen i Helsingfors efter kvartalsrapport. .

DI - 4 timmar sedan

USA inför sanktioner mot Hongkongs chefsminister

Trump-administrationen inför sanktioner mot elva personer, däribland Hongkongs chefsminister Carrie Lam. .

DI - 4 timmar sedan

USA: Grossistlager sjönk 1,4 procent i juni

USA:s grossistlager sjönk 1,4 procent i juni jämfört med månaden före, enligt definitiv statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 4 timmar sedan

”Jag tycker inte det” – strategen viftar bort domedagsprofetian

Rädslan för ett förestående ras i Nasdaq-börsen är obefogad. Nya rekord brukar i stället följas av fler nya toppnoteringar, och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.