Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 06 August, 18:40

Dagens Medicin - 03 jul 20 kl. 12:15

Capio tar över Simrishamns sjukhusDet privata vårdbolaget Capio Geriatrik tar över driften av Simrishamns sjukhus, meddelar Region Skåne på torsdagen. Socialdemokraterna vänder sig mot beslutet, eftersom det innebär att bland annat gynekologin får flytta. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Simrishamns, Capio Geriatrik, Region Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Capio, taröver , Simrishamns, sjukhus
YA - 08 jul 14 kl. 09:06

Simrishamns sjukhus blir boende för 200

Foto: Thorsten Persson
Det blir flyktingboende på Simrishamns sjukhus. Migrationsverket har skrivit avtal med Bert Karlsson om 200 platser. Redan i veckan kommer de första bussarna.

YA - 06 sep 18 kl. 01:21

Insändare: Hotet mot Simrishamns sjukhus kvarstår

Vi trodde att hotet mot Simrishamns sjukhus var över. Men Anna-Lena Hogeruds (S) svar ger oss svart på vitt att överenskommelsen hänger på en skör tråd, att upphandlingen av Simrishamns sjukhus kanske inte blir av. Vill Anna-Lena Hogerud driva fram ett sådant avtal att upphandlingen blir omöjlig, i syfte att Region Skåne ska ta in sjukhuset i egen regi, ”bakvägen”?.

YA - 15 apr 20 kl. 00:33

Allians för Skåne: Vi vill hitta den bästa aktören för Simrishamns sjukhus

Allians för Skåne arbetar för att ge alla skåningar en god och nära vård. Simrishamns sjukhus spelar en viktig roll då det förser stora delar av Sydöstskåne med sjukhusvård. Ett sjukhus i Simrishamn är en självklarhet för oss..

YA - 30 jan 18 kl. 00:51

Simrishamns sjukhus – åter ett slagträd i valdebatten

Så är då åter Simrishamns sjukhus hett politikerstoff. I snart 20 år har sjukhuset till och från varit utsatt för allehanda hot om nerläggning. Och nu är det dags igen.

YA - 19 mar 18 kl. 10:22

Åke Andrén-Sandberg: Simrishamns sjukhus var motarbetat redan 1844

När nu den senaste debatten om Simrishamns sjukhus lagt sig efter det att Regionstyrelsen beslutat att sjukhuset skall drivas i privat regi, kan det vara intressant att se vad som hänt tidigare eftersom det i år är precis 150 år sedan sjukhuset inrättades. .

YA - 12 jul 18 kl. 11:00

Insändare: Simrishamns sjukhus är viktigt för tillgängligheten

Simrishamns sjukhus ska nu på nytt upphandlas och det är glädjande att vi tillsammans med de övriga allianspartierna kunde driva igenom detta när risken för att det skulle återgå i offentlig regi var överhängande från Socialdemokraternas och Miljöpartiets sida..

YA - 04 maj 19 kl. 21:00

Regionen hyr Simrishamns sjukhus till 2035 – nytt avtal klart

Regionen tecknar ett långt hyreskontrakt med ägarna till Simrishamns sjukhus. Alliansen i regionen menar att ett avtal som ska löpa fram till 2035 är en garanti för långsiktig vård i Simrishamn. S-förlaget att regionen skulle köpa sjukhuset föll därmed..

DI - 02 mar 11 kl. 07:49

Capio säljer spanska sjukhus för 8 miljarder

Securitas förre chef Thomas Berglund säljer Capios sjukhus för 8 miljarder kronor. Vårdjätten laddar för miljardköp i norra Europa..

DI - 21 mar 16 kl. 08:47

Capio köper sjukhus i Frankrike

Vårdbolaget Capios franska verksamhet har tecknat avtal om att förvärva ett sjukhus i Lyon och samtidigt avyttra ett centrum för rehabilitering i den franska staden..

SvD - 21 mar 16 kl. 09:30

Capio köper sjukhus i Frankrike

Vårdbolaget Capios franska verksamhet har tecknat avtal om att förvärva ett sjukhus i Lyon och samtidigt avyttra ett centrum för rehabilitering i den franska staden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.