DI > Ekonomi

Thursday, 06 August, 18:27

DI - 03 jul 20 kl. 11:49

Uppgifter: Möjlig konflikt inom ECB om krisprogramDet är en möjlig splittring inom ECB om obligationsköpen i krisprogrammet PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, PEPP, Emergency Purchase Programme

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Möjlig, konfliktinom , ECBom , krisprogram
GöteborgsPosten - 25 apr 18 kl. 15:23

Engström dementerar uppgifter om intern konflikt i IFK Göteborg

Max Markussons intåg på klubbdirektörsposten innebär att Mats Palmgrens tid i IFK Göteborg är över.
– Mats har fattat beslutet att lämna IFK Göteborg och göra något annat, säger ordförande Mats Engström..

Dalarnas tidningar - 15 maj 19 kl. 12:07

UPPGIFTER: Möjlig förstecenter till Mora – Iversen om ryktet: "Ett intressant namn – kan inte säga något annat"

Daniel Ljunggren stod för 12+22 poäng under den gångna säsongen som center i Tingsryd. Enligt....

Sydsvenskan - 09 sep 11 kl. 15:43

Börsen föll efter ECB-rykte

Stockholmsbörsen och Europabörserna faller efter uppgifter om att Jürgen Stark, styrelsemedlem i den Europeiska centralbanken, är på väg att avgå från sin post. Stockholm var vid 15.30 ned 2,6 procent.

DI - 11 jul 18 kl. 15:14

Uppgifter: ECB splittrade om räntehöjningar

Beslutsfattarna i ECB är splittrade i synen på när ECB kan börja höja räntorna nästa år, där några menar att en höjning är möjlig redan i juli 2019 medan andra utesluter att den första höjningen kommer före hösten. Det uppger ett flertal källor för Reuters..

SmålandsPosten - 15 feb 19 kl. 15:11

Uppgifter: Cankovic gör sig omöjlig i Växjö DFF

Är Jelena Cankovic på väg bort från Växjö DFF? Enligt uppgifter till Smålandsposten försöker hon göra sig omöjlig i laget. Sportchefen Frida Andersson förnekar att en konflikt existerar..

VA - 09 sep 11 kl. 15:43

Börsen föll på ECB-rykte

9 september Stockholmsbörsen föll, i linje med de ledande börserna i Europa, skarpt nedåt på eftermiddagen. Nedgången kom efter uppgifter om att Jürgen Stark, styrelsemedlem i den Europeiska centralbanken, enligt Reuters källor är på väg att avgå från sin post på grund av en konflikt över ECB:s program för stödköp av obligationer. Stockholmsbörsen hade vid 15.

BT - 09 sep 11 kl. 17:39

Stockholmsbörsen föll på ECB-avgång

Stockholmsbörsen föll, i linje med de ledande börserna i Europa, skarpt nedåt på eftermiddagen. OMXS-index stängde ned 3,4 procent till 280,6. Nedgången kom efter uppgifter om att Jürgen Stark, styrelsemedlem i den Europeiska centralbanken, enligt Reuters källor är på väg att avgå från sin post på grund av en konflikt över ECB:s program för stödköp av obligationer.

Cornucopia - 25 nov 17 kl. 14:38

Vill EU/ECB avskaffa insättningsgarantin?

På diverse konspirationssajter och Kremls desinformationssajter cirkulerar det uppgifter om att EU och ECB vill avskaffa insättningsgarantin. I refererat dokument står inget sådant, utan snarare att bankkunder snabbare ska kunna få ut pengar som omfattas av insättningsgarantin, för att kunna hantera levnadsomkostnader och möjligen att insättningsgarantin ska bli oändligt stor.
Som insättningsgarantin i EU är utformad med 100 000 euro (900 000:- SEK i Sverige sedan man tagit bort kopplingen till EUR) så ska kontobalanser om minst 100 000 euro täckas av insättningsgaranti.

YLE - 12 feb 17 kl. 09:18

1 500 miljarder euro - så påverkar ECB:s stimulansprogram din ekonomi

Europeiska centralbankens stora stimulansprogram börjar få önskad effekt. Tillväxten och inflationen ökar i euroländerna. Både företag och vanliga hushåll har kunnat dra nytta av kombinationen förmånliga lån och rekordlåga räntor.

BT - 24 jun 11 kl. 15:12

Super Mario ny ECB-chef

Italienaren Mario Draghi har nu fått formellt godkänt av EU-ledarna att bli ny ECB-chef.
Mario Draghi, som i dag är italiensk centralbankschef, hade redan utsetts av euroländernas finansministrar, men när EU-toppmötet formellt skulle ge grönt ljus uppstod en viss osäkerhet.
Frankrike, som blir av med sin ledamot i Europeiska centralbankens sexmannadirektion när nuvarande ECB-chefen Jean-Claude Trichet slutar, krävde att italienaren Lorenzo Bini Smaghi skulle flytta på sig för att ge plats åt en fransman i ECB:s inre kärna.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Microsoft utökar förvärvsplanerna – vill köpa Tiktoks globala verksamhet

Microsoft har utökat förvärvsplanerna för Bytedance-ägda TikTok och vill nu köpa hela den globala verksamheten, inklusive Indien och Europa….

DI - 1 timme sedan

Finlands virusoro: Går in i "andra fas"

Oron för en ny virusvåg stiger i Finland. Efter tilltagande coronavirussiffror diskuteras nu nya restriktioner och smittskyddsåtgärder i….

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen stängde rött – Nolato rusade på förvärv

Efter en svängig handelsdag stängde Stockholmsbörsen marginellt ned. Klädjätten H&M backade medan Nolato rusade på sitt förvärvsbesked..

DI - 1 timme sedan

Orimligt att ställa in högskoleprovet igen

Universitets- och högskolerådet tänker ställa in även höstens högskoleprov. Regeringen bör agera för att ändra det beslutet..

DI - 45 minuter sedan

Dubbel-jackpott för börsen när virussmittan vänder

Covidhotet avtar. Det är goda nyheter. Det ger bästa kombinationen med minskade risker och enorma stimulanser, åtminstone just nu..

DI - 30 minuter sedan

Europabörser handlades ned på bred front

De ledande Europabörserna handlades ned på bred front under torsdagen. På sina håll går virusutvecklingen i fel riktning..

DI - 30 minuter sedan

Nordenbörserna stängde ned – Novo Nordisk rapportförlorare

De nordiska börserna stängde nedåt under torsdagen. Ett ökande antal smittade av covid-19 i både USA och Europa sänkte investerarnas….

DI - 1 timme sedan

Chef på gruvbolag säljer aktier för 6,9 miljoner kronor

Epirocs chef för parts och services-divisionen Jess Kindler har den 5 augusti sålt 54.000 aktier i bolaget till kursen 127,43 kronor per….

DI - 2 timmar sedan

Trump ska tvinga regeringen att köpa inhemsk medicin

USA:s President Donald Trump kommer skriva under en presidentorder som kräver att den amerikanska regeringen köper nödvändig medicin från….

DI - 2 timmar sedan

First North-bolag får order från Marcella Property Group

First North-noterade Heliospectra, som säljer ljuslösningar till bland annat växthus, har fått en ny order från Marcella Property Group i….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.