DI > Ekonomi

Thursday, 06 August, 18:51

DI - 03 jul 20 kl. 11:07

LG Chem ska bygga batterier åt Tesla i SydkoreaSydkoreanska LG Chem ska med start i år börja bygga bilbatterier åt Tesla på hemmaplan, efter att elbilstillverkaren flaggat för en ökad. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Chem, Tesla, Sydkorea, LG Chem

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LG Chemska , bygga, batterier, åt, Teslai , Sydkorea
VA - 07 mar 17 kl. 09:46

Nu ska förre Tesla-svensken utmana Musk – genom att bygga en gigantisk batterifabrik i Sverige

Han har lämnat Tesla och flyttat hem till Sverige – nu satsar Peter Carlsson 40 miljarder på att bygga batterier, till halva kostnaden. .

DI - 04 okt 18 kl. 11:21

LG Chem ska inleda leveranser av batterier till Volkswagen 2019

Sydkoreanska LG Chem kommer att börja förse Volkswagen med batterier med start i slutet av 2019. Bolaget uppger däremot inte vilka volymer det handlar om..

DI - 13 aug 15 kl. 14:09

LG och Samsung satsar på batterier till Audi

Sydkoreanska LG Chem och Samsung SDI meddelade under torsdagen att de kommer att samarbeta med Audi för att ta fram batterier till bland annat den SUV som kommer att premiärvisas på Frankfurtmässan..

Mobil - 25 okt 16 kl. 07:48

LG kan göra batterier åt Samsung

The Korea Herald skriver att Samsung kan komma att vända sig till LG Chem för batterier i kommande Samsung-mobiler..

YLE - 06 maj 15 kl. 03:50

Billigare batterier revolutionerar elförsörjningen

Vindkraft och solenergi har gjort stora framsteg under senare år, men det som har hållit tillbaka utvecklingen och som många har kritiserat är att den energi de producerar är kortvarig. Massiva batterier som låter hushåll lagra förnybar energi har ändå snabbt blivit billigare. Andreas Frejborg.

Cornucopia - 08 dec 19 kl. 10:46

Cybertruck: Kommer Tesla med nya billigare batterier?

Teslas kommande monster CyberTruck är misstänkt lågt prissatt, trots en räckvidd på 800 km och vad som antagligen är en dubbelt så stor batteribank som på Tesla Model X. Detta talar för att Tesla kan vara på väg att introducera ny och billigare batteriteknik. Frågan är vad det kommer få för konsekvenser på det övriga modellutbudet.

DI - 26 okt 16 kl. 17:04

LG Chem tar upp kamp med Tesla

LG Chem kommer att ta klivet in på den amerikanska marknaden för energilagring åt hushåll genom ett samarbete med Sunrun..

DI - 06 dec 19 kl. 05:06

GM och LG Chem planerar batterifabrik för 2,3 miljarder

General Motors och sydkoreanska LG Chem vill starta en bilbatterifabrik i Ohio med en årlig produktion motsvarande 30….

Nyteknik - 12 nov 18 kl. 15:55

Batterier kan lösa Gotlands problem

Gotland vill bygga mer vindkraft men saknar tillräcklig kapacitet i elnätet. Batterier och krav på nya vindkraftverk att frekvensreglera är lösningen enligt Vattenfall..

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 20 kl. 09:15

Volvo Cars monterar egna batterier i USA

Volvo Cars ska bygga en monteringsfabrik för batterier vid produktionsanläggningen i Charleston, USA, skriver Autonews. Fabriken ska stå klar i slutet av 2021, uppger en talesperson för bolaget. Året efter inleds produktionen av den elektriska versionen.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Microsoft utökar förvärvsplanerna – vill köpa Tiktoks globala verksamhet

Microsoft har utökat förvärvsplanerna för Bytedance-ägda TikTok och vill nu köpa hela den globala verksamheten, inklusive Indien och Europa….

DI - 1 timme sedan

Finlands virusoro: Går in i "andra fas"

Oron för en ny virusvåg stiger i Finland. Efter tilltagande coronavirussiffror diskuteras nu nya restriktioner och smittskyddsåtgärder i….

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen stängde rött – Nolato rusade på förvärv

Efter en svängig handelsdag stängde Stockholmsbörsen marginellt ned. Klädjätten H&M backade medan Nolato rusade på sitt förvärvsbesked..

DI - 1 timme sedan

Orimligt att ställa in högskoleprovet igen

Universitets- och högskolerådet tänker ställa in även höstens högskoleprov. Regeringen bör agera för att ändra det beslutet..

DI - 1 timme sedan

Dubbel-jackpott för börsen när virussmittan vänder

Covidhotet avtar. Det är goda nyheter. Det ger bästa kombinationen med minskade risker och enorma stimulanser, åtminstone just nu..

DI - 1 timme sedan

Europabörser handlades ned på bred front

De ledande Europabörserna handlades ned på bred front under torsdagen. På sina håll går virusutvecklingen i fel riktning..

DI - 45 minuter sedan

Nordenbörserna stängde ned – Novo Nordisk rapportförlorare

De nordiska börserna stängde nedåt under torsdagen. Ett ökande antal smittade av covid-19 i både USA och Europa sänkte investerarnas….

DI - 1 timme sedan

Chef på gruvbolag säljer aktier för 6,9 miljoner kronor

Epirocs chef för parts och services-divisionen Jess Kindler har den 5 augusti sålt 54.000 aktier i bolaget till kursen 127,43 kronor per….

DI - 2 timmar sedan

Trump ska tvinga regeringen att köpa inhemsk medicin

USA:s President Donald Trump kommer skriva under en presidentorder som kräver att den amerikanska regeringen köper nödvändig medicin från….

DI - 2 timmar sedan

First North-bolag får order från Marcella Property Group

First North-noterade Heliospectra, som säljer ljuslösningar till bland annat växthus, har fått en ny order från Marcella Property Group i….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.