Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 08 August, 19:37

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 20 kl. 10:55

Merkel: Tala med en röst om HongkongEU måste tala "bestämt, med en röst" vad gäller Hongkong, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Kina har utsett Zheng Yanxiong, känd för sin hårda linje mot oppositionella, till ledare för den myndighet som ska upprätthålla den kontroversiella.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Hongkong, Tysklands, Angela Merkel, Zheng Yanxiong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merkel, Talamed en , röstom , Hongkong
Aftonbladet - 03 jul 20 kl. 10:55

Merkel: Tala med en röst om Hongkong

▸ EU måste tala "bestämt, med en röst" vad gäller Hongkong, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel..

BT - 02 dec 14 kl. 16:34

Besvikelse i Hongkong efter reträtt

Besvikelsen är stor bland studenter i Hongkong över att initiativtagarna till proteströrelsen Occupy Central vill avbryta gatuprotesterna. - De sviker oss, säger en student.- Nu talar de om reträtt.

BT - 01 okt 14 kl. 17:07

Hongkong-demonstranter lovar mer

Kliv ner - annars väntar större demonstrationer. Det är budskapet från protestledare i Hongkong vars kamp för demokrati får allt större stöd från omvärlden. - Om vår regionale regeringschef och centralregeringen inte respekterar och lyssnar på vårt folks åsikter, kommer vi att överväga andra framtida aktioner inklusive att ockupera platser som viktiga regeringsbyggnader, sade Agnes Chow, en av ledargestalterna i studentrörelsen Scholarism, medan tiotusentals demonstranter gav sig ut på gatorna på Kinas nationaldag.

SVT - 27 okt 18 kl. 11:02

Hotet mot demokratin växer i Hongkong – Kinas grepp allt hårdare

Kinas grepp om Hongkong blir allt hårdare, trots löften om mer demokrati när regionen blev en del av Kina för 20 år sedan. SVT:s Korrespondenterna möter människor som upplever allt mindre möjlighet att tala fritt. – Många människor har vant sig vid friheten.

DI - 27 aug 19 kl. 11:55

Svenska företag ger Hongkong-personal reseförbud

HONGKONG  Svenska företag förbjuder personal i Hongkong från att resa till Kina och att tala politik på jobbet..

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 12 kl. 16:10

Mo Yan vägrar tala på beställning

Mo Yan har blivit en ofrivillig bricka i det politiska spelet, men vägrar envist att välja planhalva. Regimkritiker som hoppats på ett skarpare uttalande till förmån för kinesiska dissidenter väntade förgäves.
Sällan har förväntningarna varit så stora på en Nobelpristagares offentliga ställningstaganden som när kinesiske litteraturpristagaren Mo Yan möter ett samlat pressuppbåd i Stockholm.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 15 kl. 14:01

Demokratirörelse hyllades i Hongkong

Hundratals personer har samlats i Hongkong för att uppmärksamma att det är sex månader sedan massprotesterna för demokrati inleddes. Gula band delades ut som en symbol för rörelsen Occupy Central och demonstranter ropade "säg nej till låtsad demokrati".— Hoppet om att slåss för demokrati lever även om det är mycket svårt att tala med Peking.

Sydsvenskan - 28 mar 15 kl. 14:01

Demokratirörelse hyllades i Hongkong

Hundratals personer har samlats i Hongkong för att uppmärksamma att det är sex månader sedan massprotesterna för demokrati inleddes. Gula band delades ut som en symbol för rörelsen Occupy Central och demonstranter ropade "säg nej till låtsad demokrati".— Hoppet om att slåss för demokrati lever även om det är mycket svårt att tala med Peking.

GöteborgsPosten - 01 jul 20 kl. 16:46

Merkel orolig över brexit

Coronapandemi och budgetstrid, brexitförhandlingar och migration. Och så en uppflammande utrikespolitisk kris kring Hongkong..

Sydsvenskan - 28 aug 19 kl. 09:27

Skånskt Hongkong-företag belägger personalen med munkavle

Förbjuds att tala politik på arbetstid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.