Realtid > Ekonomi

Monday, 03 August, 23:03

Realtid - 03 jul 20 kl. 10:06

Så kan digital teknik bidra till en levande landsbygdLånga avstånd och liten befolkning gör behovet av digital teknik mer akut på landsbygden än i städerna. Ändå går utvecklingen mot en ökad digitalisering snabbare i städerna. Karin Witalis och Roger Tofft anser att situationen kräver en snar lösning och kommer själva med en rad förslag..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Witalis, Roger Tofft

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , digital, teknik, bidratill en , levande, landsbygd
News55 - 02 okt 17 kl. 14:18

Var femte äldre saknar digital teknik

Digitaliseringen av offentlig sektor ska snabbas på. Det har civilminister Ardalan Shekarabi (S) tidigare uppgett på DN Debatt. Digitalisering ska öka effektiviteten i verksamheterna och förbättra servicen till allmänheten.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 17:30

Digital teknik ska göra livet lättare

MALMÖ Digital teknik ska göra livet lättare för Malmöborna. Nu startar Malmö stad ett samarbete med it-eliten i näringslivet för att få fram enkla och praktiska lösningar.– Vi är glada över att ha anlitat några av de bästa inom näringslivet för att tillsammans med Malmöborna och personalen plocka fram smarta digitala arbetssätt som syftar till att underlätta vår vardag, säger kommunens digitaliseringschef Maria Stellinger Ernblad.

Dagensanalys.se - 15 maj 19 kl. 15:23

Adobe Summit London 2019 – Hur man skapar bättre kundupplevelser med digital teknik

Digital transformation är aktuellt för alla, gamla etablerade varumärken till nya start-up bolag är inne i den. Närmare 6000 personer är med live samt att flera följer Adobe Summit digitalt för att lära sig mer om hur man kan skapa bra kundupplevelser med digital teknik. Paul Robson, president EMEA Alla transformerar sig och använder digitala verktyg för att skapa bättre kundupplevelser.

News55 - 24 aug 17 kl. 11:07

Digital teknik kan ge äldre större självständighet

Mobila trygghetslarm, nattillsyn med hjälp av en kamera och hjälpmedel som kan påminna om när medicinering ska göras. Det är några av de digitala innovationer som kommer att bli tillgängliga för de äldre i Nacka kommun i höst, det skriver NVP.       LÄS MER: Äldre har också intresse för ny teknik “Händer ska finnas där händer behövs” – Brukarna får större självständighet.

Dagensanalys.se - 22 nov 17 kl. 13:35

Bara 15 procent tycker att de använder digital teknik effektivt för sin annonsering

Vi lever i en digital värld där du kan följa dina digitala kampanjer och optimera dem i realtid, trots detta anser bara 15 procent att de använder digital teknik effektivt för sin annonsering. I en ny rapport från ID Comms har visar det sig att bara 41 procent av annonsörerna tycker att de fortfarande använder medietekniken ”ineffektivt” eller ”helt ineffektivt”. Tekniken som idag används för att flesta av våra digitala medieköp är nu en viktig del av medielandskapet.

Polisen - 30 sep 13 kl. 10:30

Grannsamverkan med digital teknik

En kombination av stort engagemang och digital teknik har effektiviserat grannsamverkan i södra Halland. Sammanhållningen har ökat i bygden och samarbetet med polisen har utvecklats..

UNT - 09 jul 15 kl. 01:33

Mer digital teknik i undervisningen

Regeringen vill att lärare i grund- och gymnasieskolan ska bli bättre på att använda digital teknik i undervisningen..

Sydsvenskan - 09 jul 15 kl. 01:34

Mer digital teknik i undervisningen

Regeringen vill att lärare i grund- och gymnasieskolan ska bli bättre på att använda digital teknik i undervisningen. Därför får Skolverket i uppdrag att föreslå hur det ska gå till.I uppdraget ingår också att titta på hur tekniken kan underlätta lärarnas administrativa arbete, skriver Dagens Nyheter.

SvD - 09 jul 15 kl. 01:33

Mer digital teknik i undervisningen

Regeringen vill att lärare i grund- och gymnasieskolan ska bli bättre på att använda digital teknik i undervisningen. Därför får Skolverket i uppdrag att föreslå hur det ska gå till..

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 15 kl. 01:34

Mer digital teknik i undervisningen

Regeringen vill att lärare i grund- och gymnasieskolan ska bli bättre på att använda digital teknik i undervisningen. Därför får Skolverket i uppdrag att föreslå hur det ska gå till.I uppdraget ingår också att titta på hur tekniken kan underlätta lärarnas administrativa arbete, skriver Dagens Nyheter.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

EY:s roll i Wirecardskandalen utreds av myndighet

Den tyska tillsynsmyndighet som ansvarar för att reglera revisionsföretag har påbörjat en utredning av EY för dess inblandning och översyn av det havererade Wirecard..

Realtid - 6 timmar sedan

Allt fler startar eget

Under juli månad gick antalet nyregistrerade företag upp med 9 procent jämfört med samma månad i fjol..

Realtid - 7 timmar sedan

Nordnets kunder gör 190 921 avslut i snitt per börsdag

Under juli gjorde Nordnets kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland totalt 4 391 190 avslut i aktier, warranter och optioner, vilket motsvarar 190 921 avslut i snitt per börsdag..

Realtid - 9 timmar sedan

Hans Geelmuyden avgår som vd för Geelmuyden Kiese

Hans Geelmuyden slutar som vd i den nordiska kommunikationsbyrån Geelmuyden Kiese. Han fortsätter som ordförande i företaget..

Realtid - 9 timmar sedan

EQT rekryterar från JP Morgan

EQT har rekryterat Olof Svensson till rollen som chef för aktieägarrelationer. Han kommer närmast från JP Morgan i London..

Realtid - 10 timmar sedan

Arbetslösheten kvar på 9,2 procent

Under förra veckan varslades 364 personer om uppsägning. Totalt har nu 92 715 personer varslats sedan början av mars..

Realtid - 11 timmar sedan

Lundabolag blir del av internationell koncern

Online Evolution Nordic, Lundabolaget bakom cashbacksajten Cashbackshopping.se går samman med den internationella lojalitetskoncernen Bonusway..

Realtid - 11 timmar sedan

Nordea Asset Management i avtal med Pensam

Nordea Asset Management har fått en förvaltningsmandat av den danska pensionsaktören Pensam för globala aktier värt drygt 2 miljarder euro..

Realtid - 12 timmar sedan

FAR vill skjuta fram nya regler ett år

FAR välkomnar att den finansiella rapporteringen digitaliseras ytterligare – men vill att införandet av de nya reglerna i regeringens förslag ska skjutas fram ett år..

Realtid - 13 timmar sedan

PMI tillbaka i tillväxtzonen

PMI-total ökade med 3,4 indexenheter i juli till 51,0 från uppreviderade 47,6 i juni..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.