SR > Nyheter

Tuesday, 04 August, 01:18

SR - 02 jul 20 kl. 23:45

MP-kritik mot L och C i migrationsfråganMiljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk kritiserar nu Nyamko Sabuni som sagt att en förutbestämd siffra för många som får söka asyl skulle göra att Sverige inte kan leva upp till asylrätten. Enligt Hirvonen Falk har det i migrationskommittén aldrig diskuterats någon sådan maxsiffra för asylsökande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Annika Hirvonen Falk, Nyamko Sabuni, Sverige, Hirvonen Falk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-kritikmot L och C i , migrationsfrågan
Världen Idag - 07 jul 20 kl. 15:40

Beklagligt att partitaktik tog över migrationsfrågan

Frågan om migration har hela denna vår simmat under ytan i svensk inrikespolitik, utkonkurrerad av Coronakrisen. Men den senaste veckan har ämnet och därmed också den politiska konflikten blossat upp igen för fullt.  Partierna tävlar nu i att beklaga att den breda politiska förhandlingen brutit samman, samt i att lägga skulden på varandra.

DI - 21 jan 15 kl. 19:42

M byter fot i migrationsfrågan

Samtidigt som KD tar nya kliv fram i migrationsfrågan hoppas man inom Moderaterna att vända frågan som kan ha kostat partiet segern. Och banden till MP är i praktiken klippta, enligt flera ledande moderater. "Den överenskommelsen ser jag som överspelad", säger Hanif Bali (M)..

SVT - 28 jun 18 kl. 09:40

Vems fel är det att man inte kommer överens i migrationsfrågan?

Hör SVT:s Rolf Fredriksson om varför så svårt att komma överens om flyktingfrågan i EU. Toppmötet i Luxemburg kommer till stor del behandla migrationsfrågan..

Expressen - 15 sep 18 kl. 19:34

SD står fast vid kravet: C måste backa i migrationsfrågan

HERNING/STOCKHOLM. SD upprepar att de är beredda att stödja Moderaterna i migrationsfrågan.Men: Bara om C och Annie Lööf backar i frågan.

Expressen - 22 jan 15 kl. 03:10

M:s kovändning i migrationsfrågan

Efter Kristdemokraternas asylutspel – här är Moderaternas vändning i migrationsfrågan. Dagens Industri skriver att partiet är redo att lämna migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet, skriver Dagens industri. – Den överenskommelsen ser jag som överspelad, säger Hanif Bali, ansvarig för partiets integrationsfrågor till tidningen..

Expressen - 26 aug 15 kl. 14:40

Återta Billströms linje i migrationsfrågan

Moderaterna måste sluta fega i migrationsfrågan, och utforma politiken efter hur verkligheten ser ut i dag. Lösningen på migrationsutmaningarna måste innehålla volymbegränsningar, skriver Jimmy Baker och Willy Viitala (M)..

DN - 26 jan 16 kl. 22:39

Åkesson säger ja till alliansbudget med M-prägel i migrationsfrågan

Sverigedemokraterna gillar Moderaternas linje i migrationsfrågan. Om Alliansen lägger en budget med klar M-prägel i just denna fråga så kommer den att få SD:s stöd i riksdagen, säger Jimmie Åkesson till Dagens Industri..

DN - 26 jan 16 kl. 22:39

Åkesson-ja till alliansbudget med M-prägel i migrationsfrågan


Sverigedemokraterna gillar Moderaternas linje i migrationsfrågan. Om Alliansen lägger en budget med klar M-prägel i just denna fråga så kommer den att få SD:s stöd i riksdagen, säger Jimmie Åkesson till Dagens Industri..

DN - 21 okt 17 kl. 18:00

KD splittrat i migrationsfrågan

KD:s ledning lyckades få med sig ombuden på rikstinget i migrationsfrågan men det finns en djup klyfta inom partiet i synen på framtidens asylpolitik. - Det handlar om två helt olika ideologiska förhållningssätt, säger Magnus Jacobsson, regionpolitiker från Västra Götaland..

SR - 26 jun 18 kl. 12:08

Trycket i migrationsfrågan ökar i USA

Trycket i migrationsfrågan ökar i USA med politiska låsningar i kongressen, en allt mer aggressiv debatt och närgångna utspel mot ledande politiker även i privata sammanhang..

SR - 28 jun 18 kl. 11:05

"Migrationsfrågan kan avgöra Europas öde"

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sa nu på förmiddagen att migrationsfrågan kan komma att avgöra Europas öde..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Spaniens tidigare kung lämnar landet

Spaniens tidigare kung, Juan Carlos, meddelade idag att han lämnar Spanien. Han gör det efter omfattande negativ rapportering om honom den senaste tiden..

SR - 3 timmar sedan

E45 norr om Orsa avstängd

Två bilar har krockat norr om Orsa vid Höghed Räddningsarbete pågår, flera ambulanser och helikopter finns på platsen. Vägen kan komma att vara avstängd fram till kl 22:30, eventuellt längre..

SR - 3 timmar sedan

Kulturministern efter kritiken: "Jag kommer inte avgå"

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) svarar nu på den allt hårdare kritik som riktats mot henne från kultur- och idrottssfären för att coronarestriktionerna drabbar just dessa områden så hårt..

SR - 4 timmar sedan

Kan bli förlängd ansökningstid för omställningsstöd

Regeringen öppnar för att förlänga ansökningstiden till det så kallade omställningsstödet, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Studio Ett. – Absolut, det har ju varit regeringens attityd hela tiden att vi lyssnar på olika inspel som vi får och så ska vi analysera det och återkomma, så det är en fråga som jag tar med mig..

SR - 5 timmar sedan

Hurtigrutens vd: "Vi har brustit i rutinerna"

Efter coronasmitta på ett av Hurtigrutens fartyg, där 36 besättningsmedlemmar och ett antal gäster testat positivt för covid-19, säger rederiets vd Daniel Skjeldam att de brustit i rutinerna. – Hade vi följt rutiner, hade vi troligtvis inte fått smittan ombord, säger han..

SR - 6 timmar sedan

Vattenbrist oroar i Venezuela - svårt att skydda sig mot smitta

I Venezuela växer oron över coronaviruset på grund av allvarlig vattenbrist i huvudstaden Caracas och flera andra städer..

SR - 6 timmar sedan

Minnesstund för folkmordet på yazidier

Det är nu sex år sedan terrorsekten IS inledde det som FN betecknar som ett folkmord på yazidier i norra Irak. I Borlänge, en av de städer i Sverige där det bor flest yazidier, hölls i dag en minnesstund för att hedra de tusentals människor som förlorat sina liv..

SR - 7 timmar sedan

Misstankar att Iran mörkat antalet coronafall

Det riktas nya misstankar mot att Iran medvetet mörkat hur många personer som har dött och smittats av coronaviruset. Enligt en granskning av brittiska BBC kan dödstalen vara tre gånger så höga som de officiella..

SR - 7 timmar sedan

Rabatt på notan ska locka britter till krogen

I dag var första dagen som brittiska restauranggäster kunde ta del av statens stödpaket "Eat Out to Help Out". Måndagar till onsdagar under hela augusti får varje matgäst upp till tio punds rabatt när man äter på en restaurang som anslutit sig till stödet..

SR - 8 timmar sedan

Skjutna flickans vänner: ”Hon förtjänade inte det här”

Vid Fittja centrum samlades vänner till den 12-åriga flickan med blommor och ljus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.