Världen Idag > Nyheter

Friday, 10 July, 09:23

Världen Idag - 01 jul 20 kl. 00:00

Konservativa domare röstade liberalt i Högsta domstolenFör en oerhört stor andel evangeliskt kristna i USA är det av närmast avgörande vikt hur en presidentkandidat kommer att agera när det gäller att nominera nya livstidsdomare till den nio personer starka Högsta domstolen (HD).  Att republikanen Donald J Trump lovade att föreslå värdekonservativa, uttalat pro-life-inriktade och bokstavstolkande domare – vilket han också gjort i de två fall han fått nominera – är en avgörande faktor bakom att åtta av tio evangeliskt kristna runtom i hela USA röstade på honom i presidentvalet 2016. De senaste dagarnas utslag i HD väcker dock besvikelse i dessa läger, men behöver också analyseras var för sig utifrån frågan om landets högsta juridiska instans verkligen fått en konservativ majoritet med 5–4 under president Trum
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Högsta, USA, Donald,  trump, HD, Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konservativa, domare, röstade, liberalti , Högsta, domstolen
Cornucopia - 10 jun 17 kl. 15:15

Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

Medan man i media utropar konservativa Theresa May som förlorare i det brittiska parlamentsvalet, visar det sig att det Konservativa partiet (eng Conservative Party) fick sitt största folkliga väljarstöd sedan Margret Thatcher besegrat Argentina i Falklandskriget. Det folkliga stödet för de konservativa har inte varit så här starkt på 34 år.
Procent faktiska röster (eng popular vote) i brittiska parlamentsvalen 1979 - 2017.

Cornucopia - 10 dec 18 kl. 17:34

Enkätresultat: Konservativa blocket starkt framåt vid extraval - Liberalerna utplånas

Resultatet från förmiddagens läsarundersökningen är nu inne, och den visar på att ett extraval skulle stärka det konservativa blocket starkt, medan Liberalerna i princip utplånas som parti efter att ha röstat mot Ulf Kristersson (M) som statsminister och istället valt att börja förhandla med kommunisterna i Vänsterpartiet om en socialistisk regering. Småpartierna utanför riksdagen straffas också hårt vid ett extraval, när deras väljare istället fokuserar på regeringsbildning. Skulle siffrorna stämma får det konservativa blocket egen majoritet med 50.

YLE - 27 apr 15 kl. 11:37

”Gastande föräldrar förstör nya domare”

Domarbristen är stor inom många idrottsgrenar. I fotboll skrämmer föräldrar och åskådare nya domare då de skriker och skäller på dem. Alla inblandade i en fotbollsmatch borde ha större överseende med nya domare, säger Martin Stenström.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 19 kl. 22:09

Amerikansk HD-domare behandlad för cancer

Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, har strålbehandlats för en cancertumör i bukspottskörteln, meddelar en talesperson för domstolen. Enligt talespersonen gick allt bra och ingen ytterligare behandling krävs. Den 86-åriga liberalt inrikt.

Sydsvenskan - 23 aug 19 kl. 22:09

Amerikansk HD-domare behandlad för cancer

Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, har strålbehandlats för en cancertumör i bukspottskörteln, meddelar en talesperson för domstolen. Enligt talespersonen gick allt bra och ingen ytterligare behandling krävs. Den 86-åriga liberalt inrikt.

YLE - 09 nov 14 kl. 15:19

"Jag röstade för första gången på 77 år"

Yle Nyheter besökte på söndag Munksnäs kyrka i Helsingfors för att fråga medlemmar från Petrus församling varför de väljer att rösta och vad som kännetecknar en bra kandidat. Vissa har alltid röstat, för andra är det första gången. Pentti Reinos har aldrig förut röstat i församlingsvalet.

Expressen - 20 nov 15 kl. 06:30

Gräns mellan liberaler och konservativa

I dagens politiska landskap går högern högerut och den rödgröna regeringen förankrar sitt stöd i Vänsterpartiet. Det finns därför all möjlighet för ett liberalt parti att självständigt formulera sin socialliberala politik, skriver Birgitta Ohlsson (FP)..

Sydsvenskan - 02 aug 19 kl. 10:45

Liberalt mandat kan försvåra Johnsons brexit

Det EU-vänliga partiet Liberaldemokraterna i Storbritannien har tagit ett viktigt mandat från de Konservativa. Mandatet kan försvåra för premiärminister Boris Johnson som lovat att lämna EU senast 31 oktober, med avtal eller inte. Fyllnadsvalet i valkre.

SmålandsPosten - 02 aug 19 kl. 10:45

Liberalt mandat kan försvåra Johnsons brexit

Det EU-vänliga partiet Liberaldemokraterna i Storbritannien har tagit ett viktigt mandat från de Konservativa. Mandatet kan försvåra för premiärminister Boris Johnson som lovat att lämna EU senast 31 oktober, med avtal eller inte..

Sydöstran - 02 aug 19 kl. 10:45

Liberalt mandat kan försvåra Johnsons brexit

Det EU-vänliga partiet Liberaldemokraterna i Storbritannien har tagit ett viktigt mandat från de Konservativa. Mandatet kan försvåra för premiärminister Boris Johnson som lovat att lämna EU senast 31 oktober, med avtal eller inte..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 timmar sedan

”En dröm att få ägna sig åt flyg, mission och ledarskap”

Leif Larsson har tre stora passioner i livet: ledarskap, flyg och mission. Efter 25 år som ingenjör i försvarsindustrin har han som pensionären landat sitt drömuppdrag – att få vara ordförande för den kristna hjälpflygsorganisationen MAF Sverige. – Det har inte varit någon tvekan om att det här uppdraget kom från Gud, säger han..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Hans Sundberg – min bakgrund

På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa sig och ansluter sedan till i baptiströrelsen och upplever kallelsen att bli pastor. Detta skriver Hans Sundberg om sin bakgrund i serien om John Wimber och Vineyard i Sverige..

Världen Idag - Igår: 07:30

Lovisa och Emma vill rädda Sveriges äktenskap

På nära håll har de sett hur kriser slitit sönder till synes perfekta äktenskap. Nu vill vännerna Lovisa Widmark och Emma Ludvigsson nå ut med budskapet: fortsätt kämpa. Nyligen lanserade de Äktenskapspodden som en hjälp för äkta makar och par..

Världen Idag - Igår: 07:30

Gunnar Johansson, 70 år

Gunnar Johansson har alltid varit mån om att vara tillgänglig för människor som inte vanligen går i kyrkan. Att han nu fyller 70 betyder inte att han pensionerar sig..

Världen Idag - Igår: 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider mot allt du som förälder står för? Till exempel i ämnen som genus, sexualitet och yoga. Och har du upprörts över hur tv och annan massmedia verkar rapportera utifrån samma destruktiva agenda?

Världen Idag - Igår: 00:00

Sveriges inställning liknar bosättarnas – allt eller inget

Trots att Israels regering i skrivande stund, tisdag morgon den sjunde juli, ännu inte i detalj har redogjort för hur och om man överhuvudtaget kommer att förverkliga sina planer på att tillämpa israelisk civil lag i Judeen och Samarien ( i svensk press ”Israelisk annektering av delar av Västbanken” ) har flera nationella regeringar, däribland Sverige, redan varit snabba att fördöma planerna. I den mening gör de gemensam sak med de judiska bosättare som motsätter sig annekteringen eftersom det på sikt bäddar för en palestinsk stat. Sverige, liksom övriga EU, borde ha en mera konstruktiv inställning.

Världen Idag - Igår: 00:00

Kan en kristen bära vapen?

Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även använda våld? /Fredrik.

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi kan välja att fortsätta kämpa, att fortsätta älska.

Ett gammalt minne dyker upp i facebookflödet och påminner om en tid för länge sedan. En tid precis i början, innan äventyret startat. Innan äktenskapet ingåtts och innan alla år av med- och motgångar.

Världen Idag - Igår: 00:00

Flyktingar som blev missionärer

När Paulus kom till Korint var hans första kontakt med judekristna några flyktingar från Italien, Aquila och Priscilla. Dessa flyktingar kom senare att spela en viktig roll i Efesos, i den församling som Paulus startat.  Det är otroligt fascinerande att se hur församlingsnätverk och vänskapsband spelar en viktig roll i missionsbefallningen.

Världen Idag - Igår: 19:30

Genombrott: Forskning pekar på intelligent design

Det är mycket osannolikt att de komplexa mekanismerna inuti levande celler har uppkommit av en slump. Det hävdar en norsk och en svensk professor, som använt sig av statistisk analys för att utmana evolutionsteorin. Nu har deras artikel publicerats i den prestigefyllda vetenskapliga tidskriften Journal of Theoretical Biology..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.