Expressen > Nyheter

Tuesday, 14 July, 05:42

Expressen - 30 jun 20 kl. 22:15

Ny forskning: Sydpolen blir allt varmareSydpolen blir allt varmare.Temperaturen har de senaste årtiondena ökat tre gånger snabbare än det globala genomsnittet, rapporterar New York Times.– Sydpolen värms upp i en otrolig takt, och det drivs främst av tropikerna, säger forskaren Kyle Clem till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
New York Times, Kyle Clem

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny forskning, Sydpolenblir allt , varmare
Supermiljöbloggen - 09 apr 15 kl. 06:42

SMB reder ut issmältningen runt Sydpolen

Vi kan ofta läsa om smältande isar som höjer havsnivån, ändrar havscirkulationer och gör att den biologiska mångfalden kring polerna minskar. Men vad är det egentligen för skillnad på is och is, och hur kommer det sig att vissa isar smälter snabbare än andra och vissa till och med växer i storlek? Några forskare vid Earth & Space Research och University of California har publicerat en artikel (eng) för att reda ut vad det är för skillnad på olika isar i Antarktis.

YLE - 01 nov 14 kl. 03:31

Det blir varmare - är träden gröna längre?

September månad var ovanligt varm i år. Vädret var somrigt under flera septemberdagar, vilket fick växter att tro att det var dags att blomma på nytt och insekter att vakna upp.
Helsingfors 20.

Nyan - 27 aug 18 kl. 06:00

Östersjön kan bli två till fyra grader varmare

Östersjön lider av syrebrist och övergödning. Och år 2100 kan havet vara två till fyra grader varmare till följd av klimatförändringen. – Just nu är det ”worst case scenario” för Östersjön, säger biologen Annica Brink.

YLE - 13 jul 16 kl. 12:18

Unga får arbetserfarenhet genom Sydpolen

Malaxborna Emma Holmback och Julia Åbonde är båda 15 år och det de jobbar på 4H:s arbetspool, Sydpolen för andra året i rad. Nathalie Svahn är 16 år och är inne på sitt tredje år. Tjejerna berättar att deras uppdrag är allt från gräsklippning, ogräsrensning till att vara barnvakter och servera på studentfester.

Supermiljöbloggen - 02 dec 14 kl. 14:23

Sverige blir allt varmare – klimatförändringarnas effekter syns redan

Den milda hösten och den på många håll snölösa vintern är inget undantag. I takt med att medeltemperaturen ökar förändras det svenska klimatet.  SMHI, Naturvårdsverket och Energimyndigheten redovisar i en ny rapport hur klimatet i Sverige förändrats och vad som måste göras för att förhindra en fortsatt förändring.

GöteborgsPosten - 22 jul 15 kl. 11:36

Varmare hav hotar västkusträkan

Varmare havsvatten kan få västkusträkan att fly norrut mot kallare breddgrader. Det visar ny forskning vid Göteborgs universitet..

Kristianstadsbladet - 19 jan 14 kl. 00:35

16-årig britt skidade till Sydpolen


En 16-årig brittisk skolpojke blev på lördagen den yngste person som hittills tagit sig på skidor till Sydpolen, utan hjälp av vare sig hundar eller motorfordon.Den nye världsrekordhållaren firade den 1 129 kilometer långa skidturen, som skedde i temperaturer ner till minus 50 grader, med en tallrik pasta med köttfärssås i ett tält på Sydpolen. - Jag är väldigt glad, men mest av allt är jag lättad över att jag för första gången på 48 dagar inte behöver gå upp i morgon och dra min släde i nio timmar genom snö och isande vind, sade Lewis Clarke..

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 14 kl. 00:37

16-årig britt skidade till Sydpolen

En 16-årig brittisk skolpojke blev på lördagen den yngste person som hittills tagit sig på skidor till Sydpolen, utan hjälp av vare sig hundar eller motorfordon. Den nye världsrekordhållaren firade den 1 129 kilometer långa skidturen, som skedde i temperaturer ner till minus 50 grader, med en tallrik pasta med köttfärssås i ett tält på Sydpolen..

BT - 19 jan 14 kl. 00:36

16-årig britt skidade till Sydpolen

En 16-årig brittisk skolpojke blev på lördagen den yngste person som hittills tagit sig på skidor till Sydpolen, utan hjälp av vare sig hundar eller motorfordon. Den nye världsrekordhållaren firade den 1 129 kilometer långa skidturen, som skedde i temperaturer ner till minus 50 grader, med en tallrik pasta med köttfärssås i ett tält på Sydpolen.- Jag är väldigt glad, men mest av allt är jag lättad över att jag för första gången på 48 dagar inte behöver gå upp i morgon och dra min släde i nio timmar genom snö och isande vind, sade Lewis Clarke..

Sydsvenskan - 22 nov 14 kl. 00:27

"Traktorflickan" från Holland kör till Sydpolen på däck från Trelleborg

Om några dagar startar den holländska äventyrerskan Manon Ossevoort den sista etappen i sin stora expedition. Målet är att köra traktor till Sydpolen.
– Jag hoppas nå Sydpolen på julafton, säger hon och lovar att bygga en snögubbe innan hon vänder traktorn hemåt..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Misstänkt mordförsök på Hisingen i Göteborg

Under måndagskvällen fick polisen larm om kraftiga smällar vid Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg.Väl på plats påträffas en man i 20-årsåldern som uppger att han blivit beskjuten men att inget skott träffade honom..

Expressen - 2 timmar sedan

Bilderna på paret Macron väcker uppmärksamhet

Paret Macron tycks inte hålla med varandra när det kommer till användandet av munskydd för att förhindra spridningen av coronaviruset.Under måndagen deltog de tillsammans vid en tillställning för landets militär och det var bara presidenten som valt att använda munskydd, rapporterar Daily Mail..

Expressen - 2 timmar sedan

Arderns motståndare hoppar av: ”Ohållbart”

Oppositionsledaren i Nya Zeeland Todd Muller meddelar nu att han väljer att hoppa av posten – två månader innan landet går till val, rapporterar The Guardian.– Det har blivit klart för mig att jag inte är den bästa personen för att leda oppositionen eller Nya Zeelands nationella parti under den här kritiska tiden för Nya Zeeland, säger han i ett uttalande enligt tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Beskedet: Grönt ljus för boken om familjen Trump

Donald Trumps brorsdotter Mary Trump tillåts att släppa sin bok om familjen Trump, det har en domare i USA:s högsta domstol nu beslutat, enligt The Guardian.Beslutet kommer bara timmar innan boken lanseras i USA.– Imorgon kan den amerikanska befolkningen läsa Marys viktiga ord själva, säger hennes advokat i ett uttalande..

Expressen - 5 timmar sedan

Engelska kravet: Munskydd – annars får du inte handla

Hittills har det bara varit obligatoriskt i kollektivtrafiken. Nu rapporterar BBC att den brittiska regeringen kommer utöka kravet på ansiktsmask till att även omfatta butiker. .

Expressen - 5 timmar sedan

Åklagare: Så höll sig Ghislaine Maxwell gömd

Den brittisk-amerikanska societetskvinnan Ghislaine Maxwell står anklagad för flera sexualbrott kopplade till ex-pojkvännen Jeffrey Epstein.Nu kräver åklagarna att hon hålls fortsatt häktad då de anser att hon är mycket flyktbenägen, rapporterar CNN.”Det kommer inte att bli någon rättegång för offren om den tilltalade får möjlighet att fly jurisdiktionen och det finns all anledning till att tro att det är precis vad hon kommer att göra om hon släpps”, skriver åklagarna i ett dokument till domstolen..

Expressen - 5 timmar sedan

Journalist i Trumps favoritprogram sparkas för rasism och sexism

Toppskribenten i Donald Trumps favoritprogram tvingas sluta för att han lagt ut rasistiska och sexistiska budskap på nätet.Journalisten Blake Neff, som jobbade för Fox News-stjärnan Tucker Carlson, postade under namnet Charles XII, alltså Karl XII – och internationella medier påpekar att den svenske kungen har blivit en symbol för yttersta högern..

Expressen - 5 timmar sedan

Fem kvinnor mördade på sju veckor – i samma stad

Polisen misstänker att fem kvinnor har mördats i engelska Doncaster.Amanda Sedgwick, Michelle Morris och Amy-Leanne Stringfellow har alla hittats döda – tillsammans med ytterligare två polisen inte vill uppge namnen på.Siffran sticker ut med tanke på att staden bara har 100 000 invånare, skriver The Sun..

Expressen - 6 timmar sedan

Förseningar i tågtrafiken – obehöriga på spåren

Under måndagskvällen råder det förseningar i tågtrafiken mellan Helsingborg, Landskrona och Malmö.Strax innan klockan 23 skrev Skånetrafiken det varit stopp i Landskrona på grund av obehöriga på spåren..

Expressen - 7 timmar sedan

Larm om brinnande bilar på Rosengård

Polisen har larmats om att bilar brinner på en parkering vid Hårds väg på Rosengård i Malmö.Räddningstjänst och polis är på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.