DN > Opinion

Saturday, 11 July, 23:01

DN - 30 jun 20 kl. 20:32

”Social bostadssektor och blandat byggande bättre än bostadsbidrag till fler”Andreas Bergström, Fores, och Hans Lind, fastighetsprofessor: Det viktigaste är ett ökat och blandat byggande för alla inkomstgrupper..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bergström, Hans Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Social, bostadssektoroch , blandat, byggandebättre , än, bostadsbidrag, till fler
SmålandsPosten - 16 dec 17 kl. 04:00

Social housing på svenska

Svensk bostadspolitisk debatt har ett antal klassiska stridsfrågor - marknadshyror till exempel - men också några punkter som i stort sett alla har varit överens om. Att vi inte ska ha social housing i Sverige är en sådan: en social bostadssektor är stigmatiserande för de boende, skapar tröskeleffekter och är hursomhelst ett underlägset alternativ till den generella bostadsförsörjning vi har. .

SmålandsPosten - 26 feb 20 kl. 04:00

Utanförskap med social bostad

En social bostadssektor kanske behövs men byggs den upp måste den också kunna rivas..

DN - 18 feb 20 kl. 07:10

Förslag på ny social bostadssektor som lösning för hemlösa

Göteborgs stad betalade nästan en miljard kronor 2018 för att hjälpa hemlösa till tillfälligt boende – en fördubbling jämfört med 2011..

YLE - 18 sep 17 kl. 05:25

För bråttom för billigt - fuktsäkert byggande kräver nytänk ute i kommunerna

Vi kan bygga fuktsäkert idag men alltför ofta styrs kommunala byggprojekt istället av tid och pengar. Vid Yrkeshögskolan Novia jobbar man sedan flera år hårt för att föra ut den insikten på fältet. Malax kommun har lyssnat.

YLE - 18 sep 17 kl. 05:25

Malax satsar på fuktsäkert byggande

Vi kan bygga fuktsäkert idag men alltför ofta styrs kommunala byggprojekt istället av tid och pengar. Vid Yrkeshögskolan Novia jobbar man sedan flera år hårt för att föra ut den insikten på fältet. Malax kommun har lyssnat.

DI - 05 nov 18 kl. 21:05

Hårdbromsat byggande ger ”social bomb”

Flera experter varnar nu för ett dramatiskt minskat byggande trots stor bostadsbrist och snabbt växande befolkning. Priset är inte bara mänskligt utan betalas även av företag som inte hittar personal.  Och med en utdragen regeringsbildning dröjer lösningarna.

YA - 18 sep 13 kl. 11:59

Klimatsmart byggande är deras nisch

Foto: Anette Sjöstrand
? Tror vi på klimathotet, måste vi minska utsläppen när vi bygger hus. Nybyggandet står för en större del av koldioxidutsläppen i Sverige än uppvärmningen och driften av alla befintliga byggnader.

BT - 16 jun 14 kl. 09:10

Stimulera byggande av billiga boenden

Ulricehamns kommun erbjuder idag möjlighet till attraktiva och sjönära boenden på flera håll i kommunen. I den nya översiktsplan som kommunen håller på att färdigställa öppnas ytterligare alternativ. Men det finns partier som påstår att bara för att kommunen öppnar för mer sjönära boenden så växer kommunen.

Cornucopia - 12 maj 15 kl. 11:02

Subventionerat byggande leder inte till mer byggande i Stockholm

Regeringens planer att låta resten av landets skattebetalare betala för mer byggande i Stockholm via statliga subventioner kommer inte leda till relativt ökat byggande. Byggmarknaden i Stockholm är redan överhettad och på högsta nivån sedan miljonprogrammet och det finns inte mer resurser att öka byggandet med.

Läsaren Tim kommenterar följande:"Som stockholmare och en del av byggbranshcen kan jag meddela att det spelar ingen roll hur mycket pengar man öser över oss, det byggs redan utav bara helvete.

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 08:44

FI: Ökat byggande förklarar boprisnedgången

”Sammantaget tyder prisutvecklingen sedan sommaren 2017 på att såväl det ökade byggandet som amorteringskravet har bidragit till dämpade priser, men att byggandet tycks ha bidragit mest till prisfallet”, skriver FI. FI skriver att prisutvecklingen är förhållandevis likartad från 2016 fram till annonseringen av det skärpta amorteringskravet i juni. Sedan skiljer den sig åt.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

”Bristande mångfald hos biståndsorganisationer”

Maria Eriksson Baaz, professor i statsvetenskap: De omfattande protesterna mot polisvåld i USA har fått en rad aktörer att ansluta sig till rörelsens mål. Men branschen måste först själv granska sina problem med strukturell rasism..

DN - Igår: 21:00

”Ökad nationell styrning av hälso- och sjukvården krävs”

Heidi Stensmyren, ordförande i Sveriges läkarförbund: Vårdskulden växer dag för dag..

DN - Igår: 15:13

”Måste diskutera om ordningsvakter per automatik är rätt lösning”

Martin Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige: Vi har inte besökt ordningsvakter i en enskild kommun, utan vår kartläggning granskar metoder….

DN - Igår: 12:28

”Biodrivmedlen är en del av kretsloppet i naturen”

Svante Axelsson, Lena Ek, Petter Holland, Magnus Kagevik och Hilde Wahl:.

DN - Igår: 10:37

”Släng inte skattepengar i sjön”

Fem stödföreningar: När pandemin är över och hjulen ska börja rulla igen behövs det ung och utbildad arbetskraft..

DN - 08 jul 20 kl. 21:00

”Nu skriver vi ett nytt samhällskontrakt”

Paraplyorganisationer inom civilsamhället: Hundra år efter demokratins genombrott går vi samman för att skapa en strategi för Sveriges framtid..

DN - 07 jul 20 kl. 15:23

”Nybyggda bostäder är dyra – möjligheterna finns i det befintliga beståndet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 26/6 Martin Grander: Införandet av sociala bostäder skulle slutligen innebära att vi erkänner att inte bara den….

DN - 06 jul 20 kl. 15:03

”Varför motarbetar SKR en modernisering som räddar liv?”

Martin Ingvar: Danmark och Norge har både genomfört en strukturreform och hittills lyckats möta pandemin bättre än Sverige. .

DN - 06 jul 20 kl. 13:00

”Kommunala ordningsvakter är inte ’signalpolitik’”

Erik Slottner, trygghetsborgarråd i Stockholms stad: När otryggheten breder ut sig och antalet poliser minskar kan vi inte stå passiva. .

DN - 06 jul 20 kl. 13:01

”Ordningsvakterna i Stockholm har haft god effekt”

Li Jansson, Säkerhetsföretagen: Tryggare Sverige borde ha besökt ordningsvakterna i Stockholms stad innan de skrev sin rapport. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.