Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 11 July, 22:13

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 20:26

Inkomstgap ökar mellan stad och glesbygdHögre löner och framför allt mer kapitalinkomster – levnadsstandarden i Stockholm ökar kraftigt medan den sjunker i landets mer glesbebodda områden. För ju glesare befolkning, desto mindre pengar i plånboken, enligt en ny studie från Lunds universitet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Stockholm, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inkomstgap, ökarmellan stad och , glesbygd
GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 20:28

Inkomstgap ökar mellan stad och glesbygd

Högre löner och framför allt mer kapitalinkomster – levnadsstandarden i Stockholm ökar kraftigt medan den sjunker i landets mer glesbebodda områden..

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 20:26

Inkomstgap ökar mellan stad och glesbygd

Ju glesare befolkning, desto mindre pengar i plånboken, enligt en ny studie från Lunds universitet..

Alingsås tidning - 27 feb 14 kl. 07:41

Hemlöshet och inkomstgap i USA 

POLITIK: Inkomstskillnader är ett hett ämne i USA, där, liksom på andra håll i västvärlden, globalisering och finanskris medverkat till ökad arbetslöshet och större inkomstgap. Inte minst sedan den nye påven Franciskus uppmärksammat detta omfattande problem..

YLE - 30 nov 15 kl. 05:25

Lindrigare regler för avlopp i glesbygd

Avloppsförordningen ser ut att mildras genom ny lagstiftning om drygt ett år. Det betyder att trekammarbrunnar kan godkännas tills vidare. Men i Singsby i Korsholm kan lindringen komma för sent.

Västerbottens Folkblad - 23 jan 11 kl. 18:27

Glesbygd?ns tomteverkstad

Niclas Holmlund, 23 februari, 18.27 Umeåbandet Glesbygd?n släpper sin nya ep ?

Västerbottens Folkblad - 26 apr 11 kl. 15:00

Dispens för mackar i glesbygd

Mackar i glesbygd har en framtid ? kan få dispens från tvång att tillhandahålla förnybara drivmedel.Mackar i glesbygd har en framtid ?

Regeringen - 31 mar 15 kl. 10:30

Utredningen Service i glesbygd har överlämnats till landsbygdsministern

Idag överlämnade den särskilde utredaren Catharina Håkansson Boman slutbetänkandet Service i glesbygd till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Utredningen föreslår bland annat nya stöd till kommersiell service i särskilt utsatta och sårbara glesbygder.

SOU 2015:35 Service i glesbygd
Stöd till kommersiell service

Näringsdepartementet, 31 mars 2015.

Dalarnas tidningar - 02 nov 17 kl. 13:28

150 miljoner satsas för bredband i verklig glesbygd: "Det här är en historisk satsning"

Utbyggnaden av fast fiberbredband i glesbygd går för sakta. Nu tillför regeringen mer pengar för att öka förutsättningarna för att bo, leva och jobba i hela Sverige. 150 miljoner öronmärks för bredband i "verklig glesbygd"..

Länstidningen i Jämtland - 19 jun 18 kl. 18:00

Avskrivning av studielån i glesbygd kan få läkare att jobba i glesbygd – kommunalrådet: "Skulle vara väldigt positivt"

När det gäller problemet med att få läkare att bosätta sig och jobba i glesbygd håller regeringen öppet för möjligheten att skriva ned studielån..

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 18 kl. 01:07

Mer fokus på glesbygd i ny kostnadsutjämning

Glesbygd och socioekonomiskt utsatta områden blir vinnarna i förslaget till en ny kostnadsutjämning som presenteras i dag. "Som det är nu omfördelas pengar i stort från kommuner och landsting med stark ekonomi till glesbygd och platser med svag socioeko.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Protester i Israel mot hanteringen av krisen

Tiotusentals demonstranter har samlats i Israels största stad Tel Aviv för att protestera mot regeringen. Missnöjet handlar om hanteringen av den ekonomiska kris som följt på coronapandemin. Tv-bilder från protesten som hålls på lördagskvällen visar hur.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Första PL-målet för McGoldrick

Sheffield vann och nollade Chelsea i en match om viktiga poäng. Dessutom fick Sheffields David McGoldrick göra sitt första Premier League-mål. 32-årige David McGoldrick hade aldrig gjort mål i Premier League.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

HBO lägger ner ”Run” – efter bara en säsong

Det blev bara en säsong för HBO-satsningen "Run". Den amerikanska serien, som beskrivits som en blandning mellan svart komedi och thriller, har lagts ned av tv-bolaget, skriver Deadline Hollywood. "Run", vars handling kretsar kring en kvinna som lämnar.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Förlorade armbrytning mot son – drog pistol

Nu åtalas en 55-åring i amerikanska Kentucky för framkallande av fara för annan..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Barcelona tog viktiga poäng i titelstriden

Det är tajt mellan Real Madrid och Barcelona i toppen av La liga. På lördagskvällen plockade "Barca" tre viktiga poäng när man besegrade Valladolid. I den 15:e minuten chippade Lionel Messi in bollen till Arturo Vidal i straffområdet, han tog emot bolle.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Abba-Benny hemlig gäst hos Körberg i Trosa

När Tommy Körberg gjorde en intim spelning på ett hotell i Trosa på fredagskvällen fick de 50 besökarna ännu mer än vad de hoppats på. När det var dags för kvällens sista låt – "Anthem" från Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal "Chess" – klev just.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Junior tillbaka – men missnöjd: ”Vi är slow”

Han gjorde sin första ligamatch för säsongen. Sedan jämförde Junior sitt Hammarby med en segtänd lampa. – Det går för långsamt, vi är slow, säger han efter 0–0 mot Sirius.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Ministörning tros ligga bakom elstrul på Tele2

Under lördagseftermiddagen fick en fotbollsmatch avbrytas på Tele2 arena och tunnelbanetrafiken vid Slussen stoppades. Pauserna förklarades med strömavbrott, men det var bara en mycket kort störning i nätet – som fick stora effekter. Den allsvenska matc.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Trots akut brist – veterinärer får inte jobb

Det är akut brist på veterinärer i Sverige. Trots det arbetar flera veterinärer som djurvårdare efter att de utbildat sig utomlands. – Helst vill jag arbeta som veterinär, det är mitt drömjobb och jag har arbetet hårt för att bli veterinär, säger Elif Ç.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

IS Götas Samuel Russom slog till med kanontid

Förre Springtime-vinnaren levererade i Höganäs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.