Världen Idag > Nyheter

Monday, 13 July, 07:20

Världen Idag - 30 jun 20 kl. 20:00

”Kristiden kommer nog märkas i mina låtar”En måltid på en brygga mitt ute i vattnet är ett av musikern Bengt Johanssons bästa sommarminnen. I år grejar han vid huset i Närke, tältar i Norrland och har någon enstaka spelning för begränsad publik. – Visst längtar man efter att få komma igång och möta publik och församlingar igen, säger han..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bengt Johanssons, Närke, Norrland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristidenkommer , nog, märkasi mina , låtar
Dagensanalys.se - 20 jun 16 kl. 09:19

Viewerbots stäms av Twitch som fått nog men Newsner upplever inte samma problem här i Sverige

Att öka visningarna på videoklipp genom Viewerbots (visningsrobotar) är mer vanligt än man vill tro. Videotjänsten Twitch har fått nog och stämmer nu några ökända Viewerbots. Att ta betalt för att boosta visningar med visningsrobotar är tyvärr ganska vanligt.

Cornucopia - 21 aug 17 kl. 14:56

Staten tar ut vinster från rättsväsende och försvar på upp till 53% av kapitalet

Nu när vinster inom sk välfärdsutförarbolag ska begränsas kan det vara intressant att titta på hur staten själva tar ut vinster från statliga kärnverksamheter som rättsväsende och försvar. Detta via sk affärsverk eller statliga företag. Upp till 53% av det sk myndighetskapitalet togs ut som vinst 2016, att jämföra med de motsvarande 7% av operativt kapital som välfärdsutförare ska få ta ut.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:26

Ensamheten tar inte ledigt på sommaren

Våra högt uppskruvade förväntningar på semestern gör sommaren tung för den som känner sig deprimerad och ensam. Sommaren är också högsäsong för självmord. - Det är viktigt att hålla fast vid en del rutiner också under semestern och inte stressa, påpekar psykiater Kristian Wahlbeck från Föreningen för mental hälsa i Finland.

Cornucopia - 05 nov 19 kl. 07:22

Förbifart Stockholm klar först 2030 - varför tar svensk infrastruktur så lång tid

TT meddelar att Förbifart Stockholm försenas med fyra år och inte kommer stå klar förrän 2030, lagom till Sverige enligt våra politiker magiskt helt ska vara fossilfritt på transportsidan. Man kan fundera på varför svenska infrastrukturprojekt tar sådan tid, t ex över ett år för att fixa en vägtrumma på en lokal väg här hemma.
Trafikverket, förvisso i Karlstad.

Cornucopia - 05 maj 15 kl. 18:02

Försvarsmaktens deltagande i terrorövning mörkas?

I morgon drar övningen PILOT 2015 igång i Stockholms skärgård, för er som vill bevaka den med kikare och teleobjektiv. I Strålsäkerhetsmyndighetens pressmeddelande nämns dock inte Försvarsmaktens deltagande, vilket kan bero på att försvaret helst vill mörka vilka förband som deltar eller någon annan naturlig förklaring.

Tidigare hette det hos Svensk kärnbränslehantering följande:"Från SKB:s sida deltar både säkerhets- och driftavdelningen.

Skånskan - 24 jul 16 kl. 10:00

Otello tar ett varv med Operafabriken

Under sensommaren turnerar Operafabriken i Skåne med sin uppsättning av Otello.
– Den som inte bli berörd av det här är gjord av sten, kan jag säga! säger producenten Leena Malkki.

YLE - 12 jan 16 kl. 06:05

Räddare i Vasa får fler uppdrag under köldknäpp

Kylan gör att Österbottens räddningsverk får mer arbete. Men det handlar inte nödvändigtvis om fler bränder. Med temperaturer nedåt minus trettio grader i hela landskapet kunde man tro att räddningsverket tvingas rycka ut på fler bränder än normalt.

YLE - 13 okt 15 kl. 14:12

Svenskarna diggar bandet som sjunger på vasadialekt

Mattias Björkas ler lite snett och konstaterar att man gärna tar sig en jäkel inför spelningen. Vasas flora och fauna står på Dynamos scen i Åbo och publiken består av en hel del österbottningar. Det är inte varje år som ett band som sjunger på vasadialekt uppträder i svensk tv, hyllas i svensk press och uppmärksammas av den nationella televisionens kulturnyheter.

Cornucopia - 17 dec 15 kl. 08:25

Riksdagen sade nej till trafikundervisning i skolan

Som förälder blir man ibland överraskad. Bland annat bedrivs det idag inte någon trafiksäkerhetsundervisning i svenska skolan - åtminstone ingår inte detta i läroplanerna. Riksdagen röstade dessutom nu i höst ner en moderat motion om förstärkt trafikundervisning i skolan.

YLE - 18 jul 15 kl. 23:07

Vägnätet förfaller

Finlands vägnät är i kris. Vi har oreparerade vägar till ett värde av över en miljard euro. Spotlights granskning visar att bilisterna börjar få nog av gropar och sprickor.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 17:51

”Katastrof att kristna elever blir förnedrade i skolan”

Flera organisationer mobiliserar nu för att motverka trakasserier av unga kristna i den svenska skolmiljön. – Vi upplever att skolan gör på tok för lite och många ser inte ens detta som ett problem, säger initiativtagaren Micael Grenholm..

Världen Idag - Igår: 16:51

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år gammalt och väga närmare tre ton. Kanske kan det betyda att kristendomen varit mer etablerad i området än man tidigare trott..

Världen Idag - Igår: 11:49

Korsvandring genom landet leder till samtal om Gud

Nu har kyrklige profilen Alf Lax gett sig ut på vägarna igen med ett kors. Det blir många möten med människor som tar emot förbön och överallt stannar folk och frågar vad som händer och får då höra om Jesus..

Världen Idag - I förrgår: 07:00

Jon kom ut ur återvändsgränden av drogmissbruk

För Jon Larsson var alkohol och droger ett ständigt sällskap från tidig ålder. I mer än 20 år har han levt i grovt missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. Alla tänkbara behandlingsmetoder har han testat, men det enda som gjorde skillnad var hjälpen från ovan..

Världen Idag - Igår: 07:30

SVT-profilen: ”Gudsrelationen är viktigast för mig”

Rasmus Troedsson har blivit folkkär för sin roll som hovmästaren Bellan Roos i SVT:s lovordade serie Vår tid är nu. I en intervju med Världen idag berättar han om sin kristna tro och om sina tankar inför denna annorlunda sommar..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är undertecknat av 153 forskare och författare, däribland Noam Chomsky, Salman Rushdie och J K Rowling. Rubriken är ”Ett brev om rättvisa och öppen debatt”.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Muslimska brödraskapet samarbetade med nazisterna

I en serie skriver Johan Westerholm om Muslimska brödraskapets framväxt, strategi för samhällspåverkan och hur de kristna socialdemokraterna har hjälpt dem att etablera sig i Sverige..

Världen Idag - I förrgår: 21:38

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - I förrgår: 20:47

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - I förrgår: 20:48

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.