DI > Ekonomi

Friday, 10 July, 21:10

DI - 30 jun 20 kl. 20:00

Hennes smarta metod för att knipa nytt jobb i krisen: ”Fick 24 svar”Närmare en halv miljon är arbetslösa, ännu fler är permitterade. Men det är långt ifrån kört att hitta ett nytt jobb..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hennes smarta, metodför att , knipa, nytt, jobbi , krisen Fick 24 svar
GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 13:06

MP-topp: Bara smarta ska få vara politiker

Kenny Stolpe är förstanamn på Miljöpartiets kommunlista i Lilla Edet. Enligt Ttela anser han att bara smarta personer ska inneha politiska ämbeten och att människor ska kunna klonas.
– Provrörsbefruktning är en metod för de som inte kan få barn på naturlig väg, på samma sätt kan man använda kloning, säger Kenny Stolpe till tidningen..

BT - 16 jul 13 kl. 22:14

Smarta plagg kan förenkla i vården

Uttrycket funktionella plagg har fått en ny innebörd. På Högskolan i Borås har doktoranden Anja Lund framställt en helt ny fiber som i klädesplagg kan användas för att mäta både andning och hjärtslag. Tillsammans med forskningsinstitutet Swerea IVF utvecklades det elektriskt ledande fibret som Anja hoppas ska förenkla arbetet inom exempelvis vården.

Dagens PS - 19 aug 19 kl. 09:59

Ikea storsatsar på ’smarta’ prylar

Dagens techbrief handlar om Tesla-utmanaren Waymo, Bugattis nya monsterbil samt Ikeas satsning på smarta prylar. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tesla-utmanaren Waymo behöver fler testpersoner Bolaget upplever en flaskhals i utvecklingen av programvaran: för lite data från riktiga människor, rapporterar CNBC.

Supermiljöbloggen - 06 okt 15 kl. 09:07

Biokol – gammal metod används på nytt

Ett nytt projekt i Stockholm ligger nu i startgroparna där ett samarbete mellan Stockholm Stad, Stockholm Vatten och flera andra intressenter samverkar för att skapa en grönare stad med hjälp av biokol. Biokol - hur kan det hjälpa till att bromsa klimatförändringarna? Hur kan dessa små svarta kolbitar förbättra grönområden i städer, eller hjälpa jordbruket på ett hållbart sätt?

Dagens PS - 20 nov 19 kl. 10:25

Guide till julens bästa smarta högtalare

Dagens techbrief innehåller bland annat Audis nya elbil, julens bästa smarta högtalare samt det senaste kring Ubers dödskrasch förra året. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Audi avtäcker sin andra elbil: E-Tron Sportback Vid bilmässan i Los Angeles visar Audi upp den andra elbilen i märkets satsning, efter förra årets E-Tron SUV.

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 15:40

Henrik Killander: Ett nytt sätt att mäta utsläpp

Företag, konsumenter och politiker behöver mer än goda argument för att ställa om till en mer hållbar utveckling. Forskarna Kander och Jiborns nya metod för att redovisa länders utsläpp kan visa sig vara både den morot och piska de behöver. ”What gets measured, gets done”.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 21:41

Återvinner T-shirts till nytt julpynt

ARLÖV Med hjälp av en indisk metod kan man förvandla gamla T-shirts, knappar och gummiband till helt nya kläder, lampor och julpynt.Den kreativa lösningen till nytta för miljön visar 19 ungdomar i Burlöv på utställningen ”Just like a Day” på Kronetorps mölla i Arlöv, där 300 T-shirts har samlats in och återanvänts.
– Utställningen är resultaten av den workshop som vi hade på höstlovet, då ungdomarna träffade och blev inspirerade av den indiska modedesignern Anuj Sharma från Rajastan i Indien, berättar Lone Bach Borius.

Nyhetsverket - 05 sep 17 kl. 11:40

Fungerande metod för psykisk ohälsa

Förändringen startar nu! Välkommen till Tedestrand coaching och mig Anders Tedestrand. Jag har tagit fram en metod som hjälper dig förändra och förbättra ditt liv genom en unik processkarta.

Nyteknik - 30 maj 12 kl. 09:00

"Nytt råd ska bädda för smarta elnät"

DEBATT. Sverige kan bli världsledande inom smarta elnät. Ett nytt råd som samlar it- och kraftbranscherna, forskningen, entreprenörerna och konsumenterna, ska bädda för utvecklingen.

BT - 07 okt 13 kl. 18:18

Smarta telefoner lurar butikslarm

Butikstjuvar har fått ett nytt vapen. Smarta mobiltelefoner kan nämligen lura butikslarmen. Det stjäls för miljardbelopp från de svenska butikerna.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Nya restriktioner i Serbien efter protester

Efter flera dagar med demonstrationer runt om i Serbien har myndigheterna förbjudit samlingar med över tio personer i huvudstaden Belgrad..

DI - 1 timme sedan

Bulgarien och Kroatien tar stort steg mot euron

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Bulgarien och Kroatien tog på fredagen ett stort steg mot att bli medlem i euron genom att ansluta sina….

DI - 1 timme sedan

Wall Street stiger efter avvaktande inledning – Netflix lyfter

Wall Street handlas upp efter en öppning kring nollan. Positiva besked om läkemedlet remidivisir effektivitet för behandling av….

DI - 1 timme sedan

Bambuser ingår avtal med amerikanskt e-handelsbolag

Livevideobolaget Bambuser har ingått ett avtal med den amerikanska e-handelsplattformen Moda Operandi..

DI - 1 timme sedan

Så trollade Falcon Funds bort halv miljard via elbolag i Strängnäs

Ett konkursmässigt elhandelsbolag i Strängnäs lett av en B-kändis var centralt för att trolla bort över en halv miljard i Falcon Funds..

DI - 1 timme sedan

Ett av Europas viktigaste partier på väg tillbaka

Det står och väger inför söndagens viktiga presidentval i Polen. Det är helt jämnt mellan kandidaterna i den andra valomgången och det går….

DI - 2 timmar sedan

Gömd Stureplanskrog imponerar med sting både i glas och på tallrik

Partystämningen sätter sin prägel på atmosfär och meny på restaurang Supper. Drinkarna må stå i fokus på denna Stureplanskrog – men det är….

DI - 2 timmar sedan

Trump: Relationen med Kina ”svårt skadad” – nytt handelsavtal inte prio

USA:s president Donald Trump säger att han inte tänker på ett nytt handelsavtal med Kina i dagsläget..

DI - 2 timmar sedan

Nordea nobbade garantier i SAS räddningspaket – resterande storbanker likaså

I SAS räddningspaket är 18,5 procent av företrädesemissionen inte garanterad.  Orsaken är att Nordea i sista stund valde att tacka nej,.

DI - 2 timmar sedan

Krisande modebolaget har nått villkorat avtal om finansiering

Venue Retail Group meddelar att bolaget har nått ett villkorat avtal med Nordea om finansiering för att lösa de finansiella svårigheter som….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.