SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 05:29

SR - 30 jun 20 kl. 19:32

”Tror att många har dött på grund av att personalen är rädd”Vårdpersonal som arbetar på ett av vårdföretaget Attendos äldreboende larmar nu om att de munskydd de fått av företaget inte är CE-märkta, vilket är den kvalitetsmärkning som gäller i EU. Enligt personalen har det lett till att många i personalgruppen känt sig otrygga och att äldre fått bristande vård..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Attendos, CE, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Troratt många har , dött, grundav , att personalen är rädd
YLE - 07 sep 17 kl. 07:49

Omklädningsrum för bara män eller kvinnor passar inte alla - "Rädslan att bli åsidosatt är stor"

För den som varken känner sig bekväm med att byta om på damernas eller herrarnas avdelning i simhallen, är möjligheterna begränsade och variationen stor inom huvudstadsregionen. I Sverige finns det vid ett flertal simhallar och idrottsanläggningar redan könsneutrala omklädningsrum. Också i Finland finns det på en del ställen könsneutrala wc-utrymmen för transpersoner och icke-binära personer, det vill säga personer som inte passar in i de traditionella könskategorierna.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 11:15

Personalen offrar sin fritid för jobbet

Höör Personalen på Skogsgläntan är trötta och orkar inte med något annat än arbetet, och knappt det.
Både Katarina Enochsson och Susanne Johansson har varit sjukskrivna på grund av utmattning.
– Det enda som får boendet att fungera är vår vilja, säger de.

YLE - 11 maj 17 kl. 05:25

I köket tror man på cook and chill

I Jakobstad gick man in för metoden cook and chill vid årsskiftet. Efter omställningen har man fått kritik för varierande kvalitet på maten. Men både från chefshåll och i köket tror man på metoden.

YLE - 12 apr 16 kl. 06:03

Personalbrist och svårighter att rekrytera vardag inom barnskyddet i huvudstadsregionen

I grannstäderna är läget inom barnskyddet något bättre än i Vanda, där socialarbetare larmat om en oroväckande personalbrist. Men också i Esbo och Helsingfors talar barnskyddscheferna om svårigheter att rekrytera behörig personal. Redan år 2014 slog socialarbetarna på barnskyddet i Vanda larm om att de hade för lite personal.

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 12 kl. 20:43

"Dags för politikerna att vakna"

I dagrummet på lasarettets palliativa avdelning sitter 50-årige Michael Frisk i en rullstol. 1997 fick han en hjärntumör. I?

BT - 07 jan 15 kl. 06:52

"Personalen inom äldreomsorgen ska lyftas fram"

Ny mandatperiod betyder nya, och nygamla, politiker på topposterna i staden. Med start i dag presenterar BT alla ordförandena i nämnderna. Först ut är Per Carlsson (S) som leder stadsdelsnämnden Väster.

YLE - 06 dec 15 kl. 15:15

Personalen är nöjd med samjouren i Raseborg

De anställda har nästan bara positiva saker att säga om samjouren i Raseborg. Samarbetet löper utomordentligt, men datatrafiken orsakar lite huvudbry och alla vill se kortare väntetider. Kristian Granström jobbar som triageskötare vid samjouren i sjukhuset i Ekenäs.

BT - 02 maj 12 kl. 07:14

Lena Palmén (S): " Vi vet att detta är ett bekymmer"

? Vi vet att det här är ett bekymmer och det är inte bra.
Kommunalrådet Lena Palmén (S) säger att man jobbar med att de äldre skall få hjälp av samma personer i större utsträckning.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 11:15

”Det är inte bra att bli äldre i Höör”

Höör Efter frukost placeras de gamla på Skogsgläntans särskilda boende framför tv:n. Sen sitter de där resten av dagen. Personalen hinner inte göra något annat.

YLE - 08 jun 16 kl. 16:30

Investeringstips: Personalen

För trettio år sedan var det närmast en skam att medge att man trivdes på jobbet. I dag eftersträvar alla välmående på jobbet – men alla är inte villiga att göra resursmässiga uppoffringar. På Kimitoön har man sedan millennieskiftet aktivt jobbat med personalens välmående.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ökat intresse för digitala vårdmöten

Intresset för digitala vårdmöten har ökat ordentligt under coronapandemin. Besöken hos de privata vårdgivarna har vissa månader nästan fördubblas..

SR - 1 timme sedan

Svårt för köande att bedöma hyresrätter

För den som står i bostadskö för en hyreslägenhet är det i dag svårt att veta exakt vad det är man tackar ja till då de flesta visningar av lägenheter i storstäderna har ställts in till följd av pandemin..

SR - 3 timmar sedan

Kalifornien stänger igen

I USA har delstaten Kaliforniens guvernör beslutat att återigen stänga alla restauranger, barer och köpcentrum, efter att smittspridningen av coronaviruset ökat den senaste tiden..

SR - 2 timmar sedan

Krav på munskydd utökas

England inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..

SR - 8 timmar sedan

Frankrike höjer sjukvårdspersonalens löner

Frankrike har beslutat att höja lönerna för landets sjukvårdspersonal som jobbat under pandemin..

SR - 11 timmar sedan

EU skärper tonen mot Kina

EU:s utrikesministrar skärpte i dag tonen mot Kina efter införandet av den kritiserade säkerhetslagstiftningen i Hongkong. Några sanktioner är inte aktuellt, men EU kommer att vidta andra åtgärder, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 12 timmar sedan

Analytiker: Med Duda fortsätter regeringens show

Att Andrzej Duda får behålla presidentposten är snarare en seger för den sittande regeringen, som nu kan fortsätta genomdriva sin politik, säger flera bedömare till Sveriges Radio..

SR - 12 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Huvudtunneln avstängd från E4/E20 i riktning mot Nacka. Stängt från Årstalänken, det går att köra in från Åbyrondellen men då enbart öppet mot Huddingevägen. Prognos att tunneln kan öppna strax efter klockan 18..

SR - 11 timmar sedan

Här testas fallvänlig asfalt

I Lund pågår ett test med fallvänlig asfalt. Beläggningen innehåller förutom råolja och stenkross även gummi. Målet är att minska skadorna på gående och cyklister..

SR - 13 timmar sedan

Många kör för fort vid vägarbeten

Fyra av tio svenskar uppger att andra trafikanter kör för fort förbi vägarbeten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.