DI > Ekonomi

Friday, 10 July, 20:48

DI - 30 jun 20 kl. 19:17

EU förkastar Storbritanniens finansförslag i handelsförhandlingarnaEU förkastar Storbritanniens krav om finansiella tjänster i förhandlingarna om ett frihandelsavtal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storbritanniens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU förkastar, Storbritanniens, finansförslagi , handelsförhandlingarna
YLE - 22 jan 13 kl. 14:28

FFC förkastar EK:s förslag till utbildningsdagar

Fackcentralen FFC förkastar Finlands näringslivs EK:s förslag till utbildningsdagar. Enligt FFC:s ordförande Lauri Lyly innebär förslaget stora försämringar i jämförelse med de tidigare bestämmelserna. Lyly påpekar att rätten till tre utbildningsdagar saknas, att ersättningen för kurstid blir lägre, att det inte sägs någonting om små företag och att inte finns några specialomnämnande av personer över 55 år.

BT - 14 sep 13 kl. 11:14

USA ser framsteg i förhandlingarna

Klockan 10 på lördagen inledde Rysslands och USA:s delegationer en tredje dag av förhandlingar om Syrien i Genève. - Morgonens möte har inletts, sade en amerikansk källa till Reuters.Samtalen mellan utrikesministrarna John Kerry och Sergej Lavrov är inne i ett nyckelskede, men ingen av dem var med från början av dagens möte.

PrivataAffärer - 18 feb 19 kl. 11:39

Danske: Räkna med mer turbulens på börsen

I tillägg till det baseras den senaste tidens aktieuppgångar på en förväntan om en snar överenskommelse i handelsfrågan mellan USA och Kina, skriver banken, som sammantaget drar slutsatsen att risken för bakslag kan anses vara högre än chansen för vidare uppgångar, om något inte blir som förväntat eller drar ut på tiden. På tolv månaders sikt anser dock Danske Bank att aktier alltjämt har potential. ”Vinsttillväxten är positiv, Kinas stimulanser börjar ge skjuts åt ekonomin under andra kvartalet och stora europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Italien ökar de finanspolitiska stimulanserna i år.

BT - 21 nov 13 kl. 15:33

Ukraina trotsar EU-krav

Ukrainas parlament förkastar sex lagförslag som skulle öppna för vård utomlands för den fängslade oppositionsledaren Julia Tymosjenko. Nu hotas samarbetsavtalet med EU, men Ukraina vill ha in Ryssland i samtalen.Parlamentet i Ukraina (radan) röstade i dag ned förslagen kring hur fängelsedömda skulle kunna få vård utomlands.

TA - 19 mar 13 kl. 10:41

Cyperns småsparare kan slippa skatt

Den utskällda engångsskatten på cypriotiska bankkonton ska inte gälla sparande under 20 000 euro, enligt ett nytt förslag.Skatten har skapat oro för att europeiska sparare ska ta ut sina pengar i panik.
I ett nytt utkast till lagförslag som Cyperns regering lämnat till parlamentet föreslås att den kontroversiella bankskatten slopas för insättningar på 20 000 euro (motsvarande cirka 165 000 kronor) och lägre.

Nyan - 17 okt 16 kl. 11:48

EU-bollen nu hos statsrådet

Finland har skyldighet att arbeta för en åländsk plats i Europaparlamentet i de fortsatta brexitförhandlingarna.

Det är kontentan i ett brev från landskapet till riksregeringen.
Nya Åland har tidigare skrivit om att man från åländskt håll aktivt går in för att försöka nappa åt sig en av 73 stolar i Europaparlamentet som kanske blir tomma i och med att Storbritannien lämnar EU.

BT - 22 nov 12 kl. 00:30

I dag drar budgetstormen in

I dag inleds toppmötesförhandlingarna om EU:s långtidsbudget för 2014 till 2020. Förutsättningarna för att de 27 medlemsstaternas regeringschefer ska komma överens under dessa två dagar, är som bekant långt ifrån de bästa. Det stormar kring budgeten och det går en skarp gräns mellan de hårt utsatta länder i Syd- och Centraleuropa som förväntar sig solidaritet i praktisk handling, och de mer välmående i norr som vill skära och omdisponera i budgeten.

Sydsvenskan - 19 feb 15 kl. 18:32

Ett svek är räddningen

Greklands finansminister Yanis Varoufakis är expert på spelteori. Men i spelet för bättre lånevillkor tycks han ha misslyckats helt.Det har varit en dramatisk vecka för grekisk ekonomi.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 15 kl. 18:32

Ett svek är räddningen

Greklands finansminister Yanis Varoufakis är expert på spelteori. Men i spelet för bättre lånevillkor tycks han ha misslyckats helt.Det har varit en dramatisk vecka för grekisk ekonomi.

YLE - 11 mar 15 kl. 10:43

Ekonomirapporten får blandat mottagande

Arbetstagar- och företagarorganisationerna förhåller sig i huvudsak positivt till utredningsmännen Anders Borgs och Juhana Vartiainens rapport om Finlands ekonomi. Företagarna i Finland anser att rapporten ger riktig bild av de ekonomiska problemen i Finland. Företagarna anser också att rapportens förslag att exportsektorn borde vara löneledare är väl grundad.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Nya restriktioner i Serbien efter protester

Efter flera dagar med demonstrationer runt om i Serbien har myndigheterna förbjudit samlingar med över tio personer i huvudstaden Belgrad..

DI - 30 minuter sedan

Bulgarien och Kroatien tar stort steg mot euron

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Bulgarien och Kroatien tog på fredagen ett stort steg mot att bli medlem i euron genom att ansluta sina….

DI - 1 timme sedan

Wall Street stiger efter avvaktande inledning – Netflix lyfter

Wall Street handlas upp efter en öppning kring nollan. Positiva besked om läkemedlet remidivisir effektivitet för behandling av….

DI - 1 timme sedan

Bambuser ingår avtal med amerikanskt e-handelsbolag

Livevideobolaget Bambuser har ingått ett avtal med den amerikanska e-handelsplattformen Moda Operandi..

DI - 45 minuter sedan

Så trollade Falcon Funds bort halv miljard via elbolag i Strängnäs

Ett konkursmässigt elhandelsbolag i Strängnäs lett av en B-kändis var centralt för att trolla bort över en halv miljard i Falcon Funds..

DI - 1 timme sedan

Ett av Europas viktigaste partier på väg tillbaka

Det står och väger inför söndagens viktiga presidentval i Polen. Det är helt jämnt mellan kandidaterna i den andra valomgången och det går….

DI - 1 timme sedan

Gömd Stureplanskrog imponerar med sting både i glas och på tallrik

Partystämningen sätter sin prägel på atmosfär och meny på restaurang Supper. Drinkarna må stå i fokus på denna Stureplanskrog – men det är….

DI - 2 timmar sedan

Trump: Relationen med Kina ”svårt skadad” – nytt handelsavtal inte prio

USA:s president Donald Trump säger att han inte tänker på ett nytt handelsavtal med Kina i dagsläget..

DI - 2 timmar sedan

Nordea nobbade garantier i SAS räddningspaket – resterande storbanker likaså

I SAS räddningspaket är 18,5 procent av företrädesemissionen inte garanterad.  Orsaken är att Nordea i sista stund valde att tacka nej,.

DI - 2 timmar sedan

Krisande modebolaget har nått villkorat avtal om finansiering

Venue Retail Group meddelar att bolaget har nått ett villkorat avtal med Nordea om finansiering för att lösa de finansiella svårigheter som….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.