DN > Nyheter

Saturday, 11 July, 22:20

DN - 30 jun 20 kl. 19:17

Politiker vill se längre utbildning för vakterDN:s rapportering om Freja väcker politiska reaktioner • ”Tyvärr inte förvånad.”.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Freja

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikervill se längre , utbildningför , vakter
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

S-politiker: "Tiggarna transporteras ut med fina Mercedes"Ställer inte upp för omval

UMEÅ. Socialdemokraten Lennart Holmlund, kommunalråd i Umeå, har hamnat mitt uppe i en rejäl kontrovers efter ett blogginlägg med rubriken "Är tiggeriet organiserat och av vem" som handlar om hur tiggare enligt honom opererar.Holmlund skriver bland annat att "tiggarna transporteras ut med fina Mercedes och BMW" och att "personer som setts sitta med käpp och skaka och ser ut att må riktigt dåligt kan sedan ha setts springande och snattat oxfile på Strömpilen.

Skånskan - 09 feb 19 kl. 18:00

Vill se rätt agerande från vakter

SVALÖV Feministiskt Initiativ vill se över så att vakter som Svalövs kommun hyr in bemöter barn rätt.Samtidigt vill man se ett rapportsystem där ordningsvakters eventuella ingripanden mot barn dokumenteras och följs upp.
Det är gruppledaren Linn Alenius Wallin som i en motion ställer krav och hänvisar till en incident i Kista centrum i Stockholm, där vakter ingrep mot ett barn, men använde sig av metoder som utförs på vuxna personer.

Trelleborgs Allehanda - 31 dec 12 kl. 08:15

Trelleborgs politiker är äldre, gifta - och många

Foto: Tomas Nyberg
Trelleborgs kommunpolitiker är äldre, har lägre utbildning, är mindre ofta småbarnsföräldrar och är oftare anställda i privata företag än genomsnittet av politiker i Skåne. Dessutom är de ovanligt giftaslystna.
Informationen är resultaten av en genomgång av de svenska kommunpolitikerna som Sveriges kommuner och landsting (SKL) gjort.

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Kräver att vakter sätts in

HÖRBY Efter knivdåden i helgen måste kommunen agera kraftfullt för att få stopp på oroligheterna bland ungdomar i byn, anser nattvandrarnas ordförande i Hörby, Mikael Olsson.
Han vill att en krisgrupp tillsätts, och att kommunen anställer ordningsvakter som patrullerar i centrum.När nattvandraren Mikael Olsson fick höra att det hade varit bråk och knivskärningar i centrum på lördagskvällen kastade han sig in i bilen och körde ner till Nya torg.

YA - 16 jul 13 kl. 15:52

Nytt försök få tag på p-vakter

Det ska finnas p-vakter i Tomelilla ? men hittills har inget företag velat ta sig an uppdraget. Nu gör kommunen ett nytt försök att handla upp trafikövervakning.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 23:25

Vakter måste få mer utbildning i barns rättigheter

Hur garanterar samhället och rättsväsendet barns rättigheter när det tydligen bedöms vara okej att sätta sig på och bruka våld mot en nioåring? En nioåring ska ha rätt till hälsa och trygghet, men för nioåringen på Malmö central, kallad Sami i Sydsvenskan, verkar rättigheter vara mer avlägset än drömmen om ett än mer avlägset land. Artikel 37c i Barnkonventionen stadgar bland annat att varje frihetsberövat barn skall behandlas humant och med respekt för människans inneboende värdighet och på ett sätt som beaktar behoven hos personer i dess ålder.

Ekonomistas - 18 okt 16 kl. 07:13

Högre utbildning i Europa: vad kan vi vänta i en ny, konkurrensutsatt era?

Detta är ett gästinlägg av Bo Becker, professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Vad händer när europeiska universitet alltmer tvingas konkurrera om studenterna, och speciellt om de bästa studenterna? Nu har nationalekonomiprofessor Susan Athey på Stanford analyserat detaljerade data över amerikansk högre utbildning, och här kan man hitta många slående skillnader med Europas system.

Politologerna - 08 jan 19 kl. 08:37

Tjänstemän och politiker – skilda ”moraliska kompasser”?

Intresset för etik i offentlig förvaltning har ökat på senare år. Exempelvis hade Värdegrundsdelegationen, som avlade slutrapport 2016, till uppgift att stärka värdegrundsarbetet i statsförvaltningen. Syftet med delegationens arbete var bl.

YA - 22 okt 13 kl. 11:10

Inga p-vakter den här gången heller

Det ser inte ut att bli några parkeringsvakter i Tomelilla inom överskådlig tid. Upphandlingen avbröts på grund av bristande konkurrens efter ett enda giltigt anbud kommit in ? ett anbud som dessutom lågt tämligen högt, enligt gatuchefen.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

BT - 24 jun 14 kl. 08:43

Ni politiker gjorde ingenting

En mamma till en före detta elev i den femteklass på Svedjeskolan som inte längre har tillräckligt med elever berättar om hur man kämpade för klassen, men till slut tvingades ge upp, bland annat för att man inte kände stöd från politikerna. Svar till Lennart Andreasson (V), BT 15/6. Tycker att ditt svar var väldigt långt ifrån min verklighet.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

”I lågkonjunktur är folk försiktiga med sina lån”

Coronakrisen ännu inget uppsving för pantbankerna • Fler kan tvingas pantsätta när sparkapital sinar..

DN - 7 timmar sedan

Löfven deltog i digital minnesceremoni

Talade gjorde bland andra Emmanuel Macron, Boris Johnson och Bill Clinton..

DN - 14 timmar sedan

Elbrist hotar tusentals jobb i södra Sverige

Elbrist mitt i sommaren när ingen tog ansvar för utbyggnaden av nätet..

DN - 17 timmar sedan

”Inför förarbevis för vattenskoter”

Politikerna måste agera för att förhindra fler olyckor..

DN - 16 timmar sedan

FN i låst läge om bistånd till Syrien

Ordförande: ”Miljoner människor i Syrien väntar på att säkerhetsrådet ska bestämma deras öde.”.

DN - Igår: 20:38

”Växande träd bättre för klimatet än gamla”

Det krävs ett hållbart brukande av den svenska skogen..

DN - Igår: 21:58

Utländska partners får ”kärlekspass” till Norge

Coronakrisen har stoppat paren från att ses • Få nu chansen att träffas i Norge..

DN - Igår: 19:27

Tropisk storm kan stoppa Trumps valmöte

Kan nå New Hampshire på lördag • Trump har kritiserats för att riskera smittspridning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.