SVT > Utrikes

Friday, 10 July, 01:21

SVT - 30 jun 20 kl. 19:10

Kinas nya säkerhetslag – så funkar denUnder tisdagen beslutade Kinas högsta lagstiftande organ en ny säkerhetslag som gör det möjligt för Kina att stifta lagar som rör Hongkong – utan att det passerar Hongkongs parlament..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kinas, Kina, Hongkong, Hongkongs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinasnya , säkerhetslag, , funkarden

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Många delstater splittrade inför höstens presidentval

Efter att stora delar av USA varit lamslaget av coronapandemin börjar nu kampanjerna inför höstens presidentval ta fart på allvar. Flera delstater är splittrade och står och väger, en av dessa är Pennsylvania. Delstaten, som tidigare ofta röstat för Demokraterna, valde i presidentvalet 2016 att rösta fram Donald Trump..

SVT - 3 timmar sedan

Nu talar Joe Biden inför USA-valet

I kväll gjorde presidentkandidat Joe Biden ett av sina få offentliga framträdanden i sin valkampanj. Det skedde i hans födelsestad Scranton i norra Pennsylvania..

SVT - 5 timmar sedan

Mangokris för pakistanska odlare

Missväxt, minskad efterfrågan och logistikproblem slår hårt mot mango-industrin i Pakistan. – Vi brukade skicka mangofrukter över hela världen. Nu kan vi inte skicka dem alls, säger mangoodlaren Javed Sial..

SVT - 8 timmar sedan

Amerikanska HD: Trump måste lämna ut deklarationer

USA:s president Donald Trump är skyldig att offentliggöra sina deklarationer, slår den amerikanska Högsta domstolen fast enligt Reuters..

SVT - 9 timmar sedan

Svenskar får fängelse för bomdåd i Köpenhamn

De två svenskar som åtalats för bombdådet mot danska skattemyndigheten Skat i Köpenhamn i fjol döms till fyra respektive fem års fängelse rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau..

SVT - 12 timmar sedan

Flera länder bryter utlämningsavtal med Hongkong

Som ett svar på Kinas nya säkerhetslag för Hongkong bryter nu Australien sitt utlämningsavtal med regionen. Även Nya Zeeland ser över sitt utlämningavtal. Australien har samtidigt lovat Hongkongbor i landet förlängda visum och möjlighet till permanenta uppehållstillstånd..

SVT - 14 timmar sedan

Tidigare presidentpar har klonat sin förra hund

Islands tidigare president Olafur Ragnar Grimsson och hans fru Dorrit Moussaief har klonat sin förra hund..

SVT - 15 timmar sedan

Mannen som hotades i Central Park vill inte vittna

Christian Cooper bad en kvinna att koppla sin hund. Hon hotade honom med att ringa polisen. Den uppmärksammade händelsen mot fågelskådaren i Central Park har lett till att kvinnan åtalas för falsk anmäla.

SVT - 16 timmar sedan

Joe Biden framträder inför USA-valet

Ikväll skruvas valtemperaturen upp i USA, då presidentkandidat Joe Biden gör ett av sina få offentliga framträdanden. Det sker i hans födelsestad Scranton i norra Pensylvania..

SVT - 20 timmar sedan

Experten efter FN:s matlarm: Frågan är akut

Covid-19 har satt sina spår även på matförsörjningen och under pandemin har det blivit tydligt hur många länder är beroende av mat som produceras långt borta. För att den ska bli hållbar och klara av kriser behöver människor se över sitt beteende när det gäller matförsörjning, menar experten Jan Lundqvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.