DN > Utrikes

Tuesday, 14 July, 04:29

DN - 30 jun 20 kl. 19:01

Äldre e-handlar mer än tidigareDet digitala skiftet inom handeln har snabbats på av coronakrisen och snart väntar en ny spelplan för branschen..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, e-handlar, mer, äntidigare
SmålandsPosten - 26 jan 16 kl. 13:27

Utbildning krävs när äldre vårdas mer hemma

Älmhult får sin första egna mobila läkare under 2016 i ett treårigt samarbetsprojekt med Region Kronoberg. Sjuka äldre ska få mer vård hemma längre. För att lyckas krävs utbildning av hemtjänsten..

News55 - 18 sep 17 kl. 16:52

Allt fler äldre e-handlar med mobilen

Det blir allt mer populärt att handla på nätet via sin mobiltelefon och surfplattan och även om gruppen äldre mellan 66-74 och 55-65 år är de som e-handlar i allra minst utsträckning är de däremot den grupp som visar störst ökning. På fem år har den första gruppen ökat från 5 till hela 29 procent, det rapporterar IT-Branschen.       LÄS MER: Äldre har också intresse för ny teknik “E-handeln från mobila enheter blir allt viktigare” Fyra miljoner svenskar handlar på nätet via sin mobil eller surfplatta, det visar en undersökning från Dibs Payment Services.

News55 - 03 mar 16 kl. 16:34

Äldre syns allt mer i kulturen

Samtidigt som de äldre blir allt fler konsumerar de allt mer kultur. Det skriver Dagens Nyheter som tagit en titt på hur det ser ut med landets kulturutbud för den äldre delen av befolkningen. Andelen personer mellan 65 och 85 som går på bio någon gång per år har ökat kraftigt, från 18 procent 1989 till 48 procent 2014.

News55 - 25 nov 16 kl. 19:40

Ingemar Lindgren, 91, tycker att äldre ska äta mer frysmat

Ingemar Lindgren, 91, i Borgholm är trött på de som menar att äldre till varje pris ska ha både hemlagad och hemkörd mat, skriver tidningen Barometern. Själv har Ingemar Lindgren frysen full med färdigmat, det är både praktiskt och gott, tycker han. – Jag förstår att det handlar om äldre som har hemtjänst som hjälper dem i sitt hem men jag är trött på att det alltid sägs att fryst mat inte är bra, säger han till tidningen Barometern.

News55 - 25 nov 16 kl. 19:40

Ingemar Lindgren, 91, tycker att äldre kan äta mer frysmat

Ingemar Lindgren, 91, i Borgholm är trött på de som menar att äldre till varje pris ska ha både hemlagad och hemkörd mat, skriver tidningen Barometern. Själv har Ingemar Lindgren frysen full med färdigmat, det är både praktiskt och gott, tycker han. – Jag förstår att det handlar om äldre som har hemtjänst som hjälper dem i sitt hem men jag är trött på att det alltid sägs att fryst mat inte är bra, säger han till tidningen Barometern.

News55 - 02 mar 16 kl. 06:03

Ny rapport visar: äldre bidrar till mer BNP än bilindustrin

År 2015 var 179 000 personer i åldern 65-74 år sysselsatta, enligt en ny rapport som SPF Seniorerna tagit fram. Seniorernas sysselsättningsgrad har ökat kraftigt från knappt 10 procent 2005 till drygt 16 procent 2015, en större ökning än för alla andra åldersgrupper under perioden 2005 till 2015. Bidrar till mer BNP än bilindustrin – Jag blev glatt överraskad, siffrorna var genomgående bättre än vad jag hade väntat mig, säger Christina Rogestam, SPF Seniorernas ordförande.

News55 - 13 jan 17 kl. 14:25

Äldre män mer positiva inför 2017 än jämnåriga kvinnor

Under 2017 kommer både den allmänna pensionen och flera typer av tjänstepensioner att räknas upp – något som kan komma att ge många av Sveriges pensionärer en tryggare tillvaro. Enligt en enkätundersökning som skickades ut till drygt 24 000 av AMF:s kunder som är över 55 och som får sin pension utbetald, ser de äldre ljust på 2017.       LÄS MER: Pensionsmyndigheten varnar för rådgivare Sex av tio tycker att pensionen inte räcker till Totalt svarade 24 040 personer på enkäten.

Barometern - 20 mar 19 kl. 14:19

Förslag: Gemensamma måltider kan få äldre att äta mer

Nu kommer ytterligare en SD-motion om hur kommunen kan motverka ensamhet bland äldre. Om äldre med hemtjänst får träffas och äta blir de mindre ensamma och äter mer. .

Opinionen.se - 10 sep 13 kl. 13:46

Äldre jobbar allt mer

Var fjärde man jobbar vidare efter 65, bland äldre damer är andelen lägre. Men ökningen är störst för kvinnorna. Andelen som jobbar längre stiger stadigt ?

TA - 10 sep 13 kl. 13:44

Äldre jobbar allt mer


Var fjärde man jobbar vidare efter 65, bland äldre damer är andelen lägre. Men ökningen är störst för kvinnorna.Andelen som jobbar längre stiger stadigt - en trend som bedöms hålla i sig, enligt Konjunkturinstitutet.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Kanadas premiärminister pudlar efter skandal

En välgörenhetsorganisation i Kanada betalade miljonbelopp i föreläsningsarvode till premiärminister Justin Trudeaus mamma, bror och fru..

DN - 6 timmar sedan

WHO: Ebolautbrottet i västra Kongo växer - 20 döda

Närmare 50 personer har konstaterats smittade av ebola i västra delen av Demokratiska republiken Kongo och 20 människor har avlidit av….

DN - 6 timmar sedan

Diabetessjuk NHL-spelare väntar med beskedet

Nu inleds träningslägren för NHL-lagen inför Stanley Cup-slutspelet som inleds om knappt tre veckor..

DN - 6 timmar sedan

Ännu ett maratonlopp ställer in

Chicago Marathon ställer in årets lopp. Det beslutade den amerikanska storstaden under måndagen..

DN - 6 timmar sedan

En kvarts miljon smittas – varje dag

Coronapandemin har den senaste tiden tagit ny fart, och antalet smittade per dag har mer än fördubblats sedan i början av juni..

DN - 6 timmar sedan

Panikstopp för alkohol väcker frågor om dödlig vardag i Sydafrika

Sydafrika är just nu ett av de länder som drabbats hårdast av coronaviruset. Men de totala dödstalen är fortfarande låga - vilket väcker….

DN - 7 timmar sedan

Dockorna, del 24 av 57

Hon springer ner till vattnet vid Tanto strandbad och vänder. Tittar på några änder som lojt simmar utmed strandkanten och snappar efter….

DN - 7 timmar sedan

Oavgjort i allsvenska stormötet – nära sen vändning

Malmö FF och IFK Norrköping spelade 1–1 i stormötet i herrarnas fotbollsallsvenska..

DN - 10 timmar sedan

Tre röster om polska valet

Vad är din reaktion på Andrzej Dudas valseger?.

DN - 10 timmar sedan

Europadomstolen prövar svenskt cannabisbeslut

2017 slog Högsta domstolen fast att det inte är tillåtet att odla cannabis av medicinska skäl när Andreas Thörn dömdes för ringa….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.