SVT > Inrikes

Monday, 13 July, 11:12

SVT - 30 jun 20 kl. 18:23

Coronakommissionens uppdrag presenteratRegeringen ger coronakommissionen uppdrag att utvärdera bland annat hälsovården, Sveriges internationella relationer och kommunikation och krishantering inom och mellan myndigheter. – Vi har gett kommissionen ett brett uppdrag. Det kommer att ta tid, men de kommer att ge oss viktiga slutsatser, sa statsminister Stefan Löfven (S) när regeringen presenterade kommissionens uppdrag idag..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronakommissionens, uppdrag, presenterat
SR - 04 jun 20 kl. 13:17

Partierna oense om coronakommissionens uppdrag

Riksdagspartierna är inte överens om hur brett uppdrag en coronakommission bör få. Den ekonomiska politiken, med en utvärdering av stödåtgärder under coronapandemin kan inte rymmas i en sådan här kommission, det anser Vänsterpartiet..

SR - 25 jun 20 kl. 12:09

Det här blir coronakommissionens uppdrag

Ekot har nu läst regeringens förslag till direktiv för kommissionen som ska granska Sveriges hantering av pandemin. Förutom om att granska hur smittan kom in på äldreboenden och hur sjukvården fungerat ska den även se vilken effekt regeringens krispaket haft och hur svenskarna följt uppmaningarna att hålla avstånd till varandra..

SVT - 25 jun 20 kl. 13:34

Så blir coronakommissionens uppdrag

SVT har tagit del av regeringens förslag till direktiv för den kommission som ska granska Sveriges agerande under coronakrisen. Bland annat ska kommissionen se över den omfattande smittspridningen på äldreboenden och hur pass väl svenskarna har följt Folkhälsomyndighetens riktlinjer..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Tre länssossar får uppdrag i SKL

Socialdemokraterna har presenterat partiets nomineringar till uppdrag i SKL, Sveriges kommuner och landsting. Länet får tre poster där den tyngsta går till kommunalrådet Lena Baastad i Örebro..

Skånskan - 07 aug 16 kl. 19:12

Klaffbron ska få ett nytt uppdrag

VÄSTRA HAMNEN Den kulturellt värdefulla Klaffbron kommer att få en ny framtid.
När bron som förr ledde in till Kockumsområdet ersätts med en modernare variant kommer den att flyttas några hundra meter tillsammans med det lilla manöverhuset.Det uppger Per Carlson, chef för gatukontorets broenhet.

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 06:05

Jaramillo lämnar KD? men behåller sina uppdrag

Kristdemokraternas före detta partiledare i Växjö, René Jaramillo, lämnar partiet och blir Moderat. Hos Moderaterna tas han emot med öppna armar men hans forna partivänner är kritiska.
– Tajmingen för bytet kunde ha varit bättre, säger Jon Malmqvist, ordförande KD Växjö.

SmålandsPosten - 03 dec 13 kl. 10:09

C-topp lämnar samtliga politiska uppdrag

Malin Adell Kind (C) - en av de ledande inom Centerpartiet i Växjö - lämnar samtliga politiska uppdrag.

"Jag begär härmed att bli entledigad från samliga mina uppdrag från 2014-01-01", lyder hennes kortfattade meddelande som stämplats in på kommunkansliet. Beskedet kommer efter att hon själv blivit ifrågasatt av sina egna och svarat med att öppet beskriva hur hon upplever att stämningen i partiet försämrats sedan kommunalrådet Per Schöldberg tog över efter C-veteranen Gunnar Elm.

Kristianstadsbladet - 22 jun 11 kl. 16:30

Spännande uppdrag för barn

Foto: Tommy Svensson
"Vilken plats föreställer den här bilden?" Med hjälp av tre bilder, museets Åhus-utställning och en karta ska äventyrssugna barn försöka lösa olika uppdrag. Lyckas de väntar ett hemligt pris.

Nyheter 24 - 05 maj 12 kl. 23:37

Madhawk: "Förstakedjan har presenterat sig"


KRÖNIKA. Nyheter24:s krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson om Sveriges styrkebesked, brunkarna i fjärdekedjan och åskådarnas intåg till Ericsson Globe Arena. 3-1 mot Norge och hyfsat jämt ganska länge i matchen följdes upp av en stabil 4-1-seger mot Tjeckien.

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 06:51

Malin Lauber (S) får dubbla uppdrag

I förra veckan meddelade Charlotta Svanberg (S) att hon lämnar uppdraget som kommunalråd och Åsa Karlsson Björkmarker (S) tar över. Social­demokraterna passar då på att göra en del ommöbleringar bland sina politiker. Åsa Karlsson Björkmarker blir nytt kommunalråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen från och med 1 maj.

Fler nyheter från SVT

SVT - 17 timmar sedan

Polisen: Risk för ökad brottslighet efter corona

Det finns risk att brottsligheten ökar på sikt till följd av coronaviruset. Polismyndigheten har i en ny rapport tittat på möjliga scenarier för brottsutvecklingen på ett till fem års sikt inom ett antal brottsområden vid en utdragen coronapandemi..

SVT - 22 timmar sedan

Fem saker du inte visste om fladdermöss

I Sverige finns 19 olika fladdermusarter. Men hur mycket vet vi om dem?.

SVT - 22 timmar sedan

Gunilla kan bli en av 200 000 patienter i operationskö: “Fruktansvärda siffror”

Coronakrisen har tvingat sjukvården att ställa in ett stort antal planerade operationer. Barnskötaren Gunilla Edqvist från Värmland kan bli en av de 200 000 patienter som enligt Läkarförbundet väntas stå i kö för en operation i slutet av året. – Det är fruktansvärda siffror, säger hon..

SVT - Igår: 05:26

12 juli: Nattens nyheter

SVT - Igår: 04:25

Här dyker de för att rensa botten från skräp

Elscootrar och cyklar var några av sakerna som drogs upp i dag när dykare rensade botten i Djurgårdsbrunnsviken i Stockholm. – Det är alltid lika spännande att komma under ytan och se vad som finns där, säger Camilla Zedendahl, vd för Kungliga Djurgårdens Intressenter..

SVT - Igår: 19:21

Efter hårda kritiken: Nu ska ”Rakel” bytas ut

Regeringen tar nu första steget till att ersätta Rakel, det kommunikationssystem som används av bland annat blåljuspersonal och Försvarsmakten. Ambitionen är ett modernare och mer specialanpassat system..

SVT - Igår: 19:38

Skogsföretag vill ha längre älgjakt i norr

Älgarna gör för stor skada på tallarna i norra Sverige, anser flera skogsbolag. Därför borde jakten på älg under hösten förlängas. – Det här är ett samhällsekonomiskt problem, säger Olof Falkeström, skogsskötselspecialist vid Norra skog..

SVT - Igår: 14:24

Se SVT:s reporter testa städknepen

Funkar det verkligen att göra rent spisenhällen med en sockerbit, badrumsgolvet med bikarbonat och en gammal träbänk med ättika? Se SVT:s reporter Christopher Gimling Shaftoe testa några populära husmorsknep. – Jag blev mest imponerad av ättiksblandningen på träbänken, säger han..

SVT - Igår: 12:44

Här samlar forskarna in bin och sätter radiosändare på dem

Här samlar forskare in honungsbin och förser dem med radiosändare. Den unika metoden har aldrig tidigare använts i Sverige men ska ge mer kunskap om biets flygvanor, arbetsuppgifter och livslängd. –Det är fascinerande, säger Sonja Leidenberger, vid institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde..

SVT - Igår: 13:08

Veterinärbristen märks extra på sommaren

Värmeslag, ombett, trafikolyckor och fall genom öppna fönster är bara några av de åkommor som drabbar våra husdjur på sommaren och gör årstiden extra hektiskt för djursjukhusen – som redan tampas med stora problem att rekrytera veterinärer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.