SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 05:45

SR - 30 jun 20 kl. 18:12

Psykisk ohälsa vanligt vid dödligt våld i familjenVid nästan hälften av alla fall av dödligt våld inom familjen, så har gärningspersonen haft kontakt med psykiatrin året före brottet. Det visar en studie från Brottsförebyggande rådet, BRÅ..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Brottsförebyggande, BRÅ

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykisk, ohälsa, vanligtvid , dödligt, våldi , familjen
Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 06:26

Brå: Psykisk ohälsa vanligt vid dödligt våld

Fyra av tio som har dömts för dödligt våld har haft kontakt med psykiatrin före brottet, enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) rapporterar Sveriges Radio Ekot. Brå har granskat samtliga dömda gärningspersoner bakom dödligt våld i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 06:26

Brå: Psykisk ohälsa vanligt vid dödligt våld

Fyra av tio som har dömts för dödligt våld har haft kontakt med psykiatrin före brottet, enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) rapporterar Sveriges Radio Ekot. Brå har granskat samtliga dömda gärningspersoner bakom dödligt våld i Sverige.

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 06:26

Brå: Psykisk ohälsa vanligt vid dödligt våld

▸ Fyra av tio som har dömts för dödligt våld har haft kontakt med psykiatrin före brottet, enligt en rapport från….

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 06:26

Brå: Psykisk ohälsa vanligt vid dödligt våld

Fyra av tio som har dömts för dödligt våld har haft kontakt med psykiatrin före brottet, enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) rapporterar.

YLE - 13 jan 17 kl. 09:05

Hälsovådliga hem ett ökande problem

Lite skit i hörnen har ingen dött av, men var går då gränsen mellan att ha ett smutsigt och stökigt hem kontra ett hem som utgör en sanitär olägenhet? Det är ofta mental ohälsa, olika missbruk eller samlarmani som ligger bakom hem som anses så osunda att åtgärder måste vidtas. I hälsoskyddslagen finns angivet definitionen på en sanitär olägenhet.

YLE - 24 maj 16 kl. 13:51

Sebastian dämpade sin ångest med sprit

Sebastian Granskog lider av panikångest och hypokondri. Tidigare drack han för att dämpa sin ångest, i dag har han lärt sig att tala om sina problem. "Jag har flörtat med den här tanken länge.

YLE - 24 maj 16 kl. 13:51

Bloggen hjälpte Sebastian ur ångesten

Sebastian Granskog lider av panikångest och hypokondri. Tidigare kunde han dricka några öl extra för att dämpa sin ångest, i dag har han lärt sig att tala om sina problem. "Jag har flörtat med den här tanken länge.

YLE - 02 maj 17 kl. 07:00

Kvinnor våldsammare än vi tror

Kvinnor som begår grova våldsbrott ökar. Man kan också se att kvinnors våld påminner allt mera om männens, och kvinnor som är våldsamma blir också allt yngre. Det har funnits en allmän uppfattning om att kvinnor inte är våldsamma.

YLE - 27 aug 16 kl. 20:24

Måste man sova gott varje natt - och är det nödvändigt med sömnpiller?

Studier på möss har visat att de dör inom ett par veckor om de inte får sova. Sömnlöshet är ett allvarligt problem för många människor, och sömnpiller har stor åtgång. Läkare varnar ändå för att det alltför lättvindigt skrivs ut medicin och att orsaker till sömnlöshet inte reds ut ordentligt.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ökat intresse för digitala vårdmöten

Intresset för digitala vårdmöten har ökat ordentligt under coronapandemin. Besöken hos de privata vårdgivarna har vissa månader nästan fördubblas..

SR - 1 timme sedan

Svårt för köande att bedöma hyresrätter

För den som står i bostadskö för en hyreslägenhet är det i dag svårt att veta exakt vad det är man tackar ja till då de flesta visningar av lägenheter i storstäderna har ställts in till följd av pandemin..

SR - 3 timmar sedan

Kalifornien stänger igen

I USA har delstaten Kaliforniens guvernör beslutat att återigen stänga alla restauranger, barer och köpcentrum, efter att smittspridningen av coronaviruset ökat den senaste tiden..

SR - 3 timmar sedan

Krav på munskydd utökas

England inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..

SR - 8 timmar sedan

Frankrike höjer sjukvårdspersonalens löner

Frankrike har beslutat att höja lönerna för landets sjukvårdspersonal som jobbat under pandemin..

SR - 11 timmar sedan

EU skärper tonen mot Kina

EU:s utrikesministrar skärpte i dag tonen mot Kina efter införandet av den kritiserade säkerhetslagstiftningen i Hongkong. Några sanktioner är inte aktuellt, men EU kommer att vidta andra åtgärder, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 12 timmar sedan

Analytiker: Med Duda fortsätter regeringens show

Att Andrzej Duda får behålla presidentposten är snarare en seger för den sittande regeringen, som nu kan fortsätta genomdriva sin politik, säger flera bedömare till Sveriges Radio..

SR - 12 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Huvudtunneln avstängd från E4/E20 i riktning mot Nacka. Stängt från Årstalänken, det går att köra in från Åbyrondellen men då enbart öppet mot Huddingevägen. Prognos att tunneln kan öppna strax efter klockan 18..

SR - 12 timmar sedan

Här testas fallvänlig asfalt

I Lund pågår ett test med fallvänlig asfalt. Beläggningen innehåller förutom råolja och stenkross även gummi. Målet är att minska skadorna på gående och cyklister..

SR - 13 timmar sedan

Många kör för fort vid vägarbeten

Fyra av tio svenskar uppger att andra trafikanter kör för fort förbi vägarbeten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.