YLE > Finland

Monday, 13 July, 16:22

YLE - 30 jun 20 kl. 18:01

Stadshus som stått tomt i över tio år är ett steg närmare rivning, men sista ordet behöver ännu inte vara sagt: "Jag är mycket förvånad över beslutet""Vi är redo att börja riva när vi har tillstånd för det.".
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadshussom , stått, tomti över , tio, årär , ett steg närmare rivning men sista ordet behöver ännu inte vara sagt quot;Jag är mycket förvånad över beslutet"
YLE - 11 mar 16 kl. 05:00

SFP-politiker donerar tomt för stadshus i Karis

SFP-politikern Björn Siggberg i Karis vill göra något åt beslutsångesten vad gäller val av stadshus i Raseborg. Han kan tänka sig att donera en tomt i Karis till staden Raseborg. Men han vill i så fall att Raseborgs stadshus byggs på just den platsen.

YLE - 04 mar 16 kl. 10:08

Tre alternativ till stadshus i Raseborg

Ett nybygge, ett köp av det nuvarande stadshuset Fixhuset eller renovering av Ekåsens huvudbyggnad till stadshus. Det är de tre alternativ som Raseborgs stadsstyrelse ska ta ställning till på måndag (7.3).

YLE - 23 jan 18 kl. 09:59

Esbo stadshus ska rivas - beslutet fattades för 2 836 dagar sedan, men varför har inget hänt?

Stadshuset i Esbo ska rivas. Det här beslöt Esbofullmäktige på måndagen. Huset har stått tomt i tio år och redan 2010 fattade fullmäktige beslut om en rivning.

YLE - 07 apr 17 kl. 14:25

Finansieringsbolag blir ägare till Raseborgs nya stadshus

Staden Raseborg säljer Ekåsens huvudbyggnad till bolaget Kommunfinans. Kommunfinans betalar renoveringen av huset som ska bli Raseborgs stadshus. Huvudbyggnaden säljs nu till Kommunfinans för cirka 770 000 euro.

YLE - 16 okt 13 kl. 15:57

"Gräl om Esbo stadshus har kostat oss hundratusentals euro"

Redan för tio år sedan konstaterade Esbo fullmäktige att stadshuset är en het potatis när det gäller utvecklandet av centrum, men än så länge har man inte kunnat enas om det asbestdrabbade huset ska rivas eller bevaras. På stadsplaneringsnämndens möte igår beslöt man därför att gå vidare med två förslag till stadsstyrelsen, det ena talar för att huset rivs och det andra för att det bevaras. Harriet Klar (SDP) från stadsplaneringsnämnden är en av dem som brinner starkast för att bevara stadshuset.

YLE - 12 okt 13 kl. 22:04

Tio år av rockmusik

Det svängde rejält i Vasa stadshus på lördag kväll. Rockskolan firade då sin tioårsfest med gräddtårta i spegelsalen och rockkonsert i den fullsatta festsalen. På plats fanns givetvis Max Bäckman, som var med och grundade rockskolan.

Jönköpingsnytt - 03 nov 18 kl. 08:58

Tvisten fortsätter – kräver tio miljoner

Peab riktar kritik mot Jönköpings kommun och Ica och menar att de har rätt till ersättning för merarbetet i samband med bygget av Huskvarna stadshus. Totalt handlar det om mer än tio miljoner kronor i utebliven betalning, enligt jp.se.

UNT - 04 mar 14 kl. 19:43

Blodig attack mot stadshus i Irak

Beväpnade män i militäruniform tog sig i dag in i stadshuset i den irakiska staden Samarra. Männen som var utrustade med bombvästar höll gisslan i byggnaderna i fyra timmar. Minst tio personer dog i attacken.

NT - 04 mar 14 kl. 19:43

Blodig attack mot stadshus i Irak

Beväpnade män i militäruniform tog sig i dag in i stadshuset i den irakiska staden Samarra. Männen som var utrustade med bombvästar höll gisslan i byggnaderna i fyra timmar. Minst tio personer dog i attacken.

YLE - 21 nov 16 kl. 13:05

Tunnel till Tallinn kan vara färdig om mindre än tio år

En tunnel under viken till Tallinn har det talats om ett tag redan, men på FinEst-seminariet som ordnades på Skatudden på måndag är tunneln inte längre en dröm eller ett luftslott. – Det går framåt och blir mer konkret hela tiden, säger Helsingfors biträdande stadsdirektör Pekka Sauri (Gröna). Projektet FinEst är ett samarbete som ska förbättra förbindelserna mellan Helsingfors och Tallinn.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 19 kl. 15:45

Ångest och ändrade åsikter bakom beslut om nytt stadshus i Ängelholm

Stadshuset har varit en politisk fråga i över tio år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Man i kläm under terränghjuling i Antskog

Fick inte livshotande skador..

YLE - 8 timmar sedan

Olycksutredningscentralen utreder också Jyväskyläbranden – branden beskrivs som exceptionell

Branden spred sig ovanligt snabbt och byggnaden var ny..

YLE - 9 timmar sedan

Många inbrott på båtar i Pargas - polisen ber om tips

Svårt att skydda sin båt från tjuvar..

YLE - 10 timmar sedan

Domstol: Raseborg fick inte säga upp lärare utan att utreda omplacering

Lektorn får behålla sitt jobb..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.